Luis R. Vera

Regisseur

Luis R. Vera is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bastardos en el paraiso

2000 | Drama

Zweden/Chili 2000. Drama van Luis R. Vera. Met o.a. Lotta Kalge, Camilo Alanis en Daniel Ojala.

Miss Amerigua

1994 | Actiefilm, Komedie

Paraguay/Zweden 1994. Actiefilm van Luis R. Vera. Met o.a. Sonia Marchewka, Raquel Baeza, Ayesa Frutos, Jesús Perez en Hector Silva.

Het stadje Amerigua in Paraguay is in feeststemming. Het is de dag, waarop de schoonheidskoningin van de stad zal worden gekozen. Heel wat meisjes hopen te winnen en hebben er alles voor over. De gemeenteraad heeft een probleem: men kan niet besluiten of er nu een rode of blauwe loper moet worden uitgerold. Ook voor de rebellen, die zich tegen de militaire junta verzetten, is deze dag een uitstekende gelegenheid om zich te doen gelden. Eén van hen, die destijds zag hoe zijn vader werd vermoord, is uit op wraak. Een milde politieke satire met twee verhaallijnen: de miss-verkiezing en de wraak. De beginscènes zetten de toon: eerst een sprookjesachtig beeld met kinderen bij een feeërieke waterval, onmiddellijk gevolgd door gewelddadige soldaten die de vader van de jongeman hebben vermoord. Na dertig jaar stilte een film uit Paraguay. Het scenario is van Vera Colman en Andrés Colman. Het camerawerk is van Márten Nilsson.

Consuelo

1988 | Drama

Chili/Zweden 1988. Drama van Luis R. Vera. Met o.a. Sebastian Dahn, Gunnel Fred en Loreto Valenzuela.

Een Chileense man die in 1973 in ballingschap naar Zweden is gegaan, keert jaren later naar zijn land terug. Alles is veranderd en de man wordt bevangen door verbittering en ontevredenheid. Dit menselijk drama waarin sociaal-politieke vragen worden opgeroepen; de rolprent is het resultaat van een vreemd systeem om coprodukties te maken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luis R. Vera op televisie komt.

Reageer