John Boles: cast.
Er zijn 34 films gevonden.

Shepherd On The Rock

1995 | Drama, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1995. Drama van Lionel Sherman. Met o.a. Bernard Hill, Betsy Brantley, John Bowles, Doug Bradley en Oliver Parker.

Tam Ferrier (Hill), een bebaarde vent van de middelbare leeftijd, houdt in de Schotse hooglanden heel wat schapen op een aardige lap grond, waarop projectontwikkelaar Culzean (Bradley) aast voor een recreatieproject. Culzean heeft inmiddels het omliggende land gekocht. Tam wil niets weten van aanbod van Culzean, die goedschiks of kwaadschiks zijn doel wenst te bereiken. Hij gebruikt tenslotte alle vuile trucs uit het boek om Tam onder druk te zetten. Tam krijgt de hulp van Jean (Brantley), een weduwe die plaatselijke winkel van sinkel drijft en haar vijftien-jarige zoon Ewan (Bowles). Ze moeten heel wat listen bedenken om die gemene Culzean te pareren. Tussen Jean en Tam bloeit intussen iets moois op. Als Culzean met enkele handlangers een terrein gaan opmeten, glijden ze over de rand van een rotswand en komen ze klem te zitten. Tam wordt gevraagd hen uit hun benarde positie te bevrijden. Aanvankelijk staat hij voor een dilemma, maar begraaft tenslotte de strijdbijl en ontpopt zich als de barmhartige Samaritaan. Stroperig, sentimenteel gedoe naar een buitengewoon voorspelbaar scenario van regisseur Sherman hoogst persoonlijk. Aanvankelijk had men voor dit flauwe gedoe Bob Keen als regisseur ingehuurd maar die liet het afweten. Op locatie gefilmd.

Babes in Bagdad

1952 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Edgar G. Ulmer. Met o.a. Paulette Goddard, Gypsy Rose Lee, Richard Ney, John Boles en Sebastian Cabot.

Beschamende, goedkope kostuumfilm die nog armzaliger overkomt door de veteranen acteurs die hier niet thuishoren.

Between Us Girls

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Henry Koster. Met o.a. Kay Francis, Diana Barrymore, Robert Cummings, Andy Devine en John Boles.

Chique Francis en haar dochter Barrymore hebben tegelijk een romance in deze aardige komedie. Boles en Cummings zijn de heren in hun leven.

Sinners in Paradise

1938 | Mysterie

Verenigde Staten 1938. Mysterie van James Whale. Met o.a. John Boles, Madge Evans, Bruce Cabot, Marion Martin en Gene Lockhart.

Overlevenden van een vliegtuigongeval zitten vast op een tropisch eiland waar de mysterieuze Boles als kluizenaar leeft. Na een prima start bloedt de film dood.

Romance in the Dark

1938 | Muziek

Verenigde Staten 1938. Muziek van H.C. Potter. Met o.a. Gladys Swarthout, John Barrymore, John Boles, Claire Dodd en Curt Bois.

Een tenor, een echte versierder, gebruikt een na[KA3]ieve jonge zangeres (Swarthout) - met de bedoeling zijn rivaal om de tuin te leiden - maar zijn plannetjes lopen mis als hij op haar verliefd wordt. Stijlvolle behandeling van afgezaagd materiaal; meer een opvoering voor de grappige Fritz Feld als Boles' bediende dan voor operaster Swarthout.

Models in paradise

1938 | Drama

1938. Drama van James Whale. Met o.a. Marion Martin, Milburn Stone, Nana Bryant, Madge Evans en John Boles.

Een tenor, een echte versierder, gebruikt een na[KA3]ieve jonge zangeres (Swarthout) - met de bedoeling zijn rivaal om de tuin te leiden - maar zijn plannetjes lopen mis als hij op haar verliefd wordt. Stijlvolle behandeling van afgezaagd materiaal; meer een opvoering voor de grappige Fritz Feld als Boles' bediende dan voor operaster Swarthout.

Stella Dallas

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van King Vidor. Met o.a. Barbara Stanwyck, John Boles, Anne Shirley, Barbara O'Neil en Alan Hale.

Het schoolvoorbeeld van een soap-opera, een vierentwintig karaats damesdrama over een vrouw die alles opoffert voor haar dochter. Een van de beste rollen van Stanwyck. Al eerder in 1925 verfilmd.

Fight For Your Lady

1937 |

1937. Ben Stoloff. Met o.a. Erik Rhodes, Margot Grahame, Jack Oakie, Gordon Jones en John Boles.

Het schoolvoorbeeld van een soap-opera, een vierentwintig karaats damesdrama over een vrouw die alles opoffert voor haar dochter. Een van de beste rollen van Stanwyck. Al eerder in 1925 verfilmd.

As Good as Married

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Edward Buzzell. Met o.a. John Boles, Walter Pidgeon, Alan Mowbray, Doris Nolan en Harry Davenport.

Onbeduidend filmpje over een secretaresse die om fiscale redenen met haar baas trouwt. Norman Krasna schreef het verhaal, de acteurs maakten er nog iets van.

Rose of the Rancho

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van Marion Gering. Met o.a. John Boles, Gladys Swarthout, Charles Bickford, Willie Howard en Herb Williams.

Tweede verfilming, nu als Musical-western, van het stuk van Richard Walton Tully en David Belasco. Centraal thema: Amerikaanse landdieven willen de Spaanse Dons van hun land verjagen in New Mexico. Swarthout is niet alleen een fraaie verschijning, maar ze is ook de gemaskerde leidster van een knokploeg die met wapengeweld de schurken, onder leiding van Bickford, te lijf gaat. Boles is de overheidsman die moet uitzoeken wat er gaande is en de rust moet herstellen. William LeBaron produceerde voor Paramount en Leo Tover leverde goed camerawerk.

Message to Garcia

1936 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1936. Drama van George Marshall. Met o.a. Wallace Beery, Barbara Stanwyck, John Boles, Alan Hale en Mona Barrie.

Historisch verhaal over agent Boles in zijn poging contact te leggen met generaal Garcia tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog, daarbij halfhartig bijgestaan door snaakse Beery en elegante Stanwyck. Erg leuk.

Craig's Wife

1936 | Drama

Verenigde Staten 1936. Drama van Dorothy Arzner. Met o.a. Rosalind Russell, John Boles, Billie Burke, Jane Darwell en Dorothy Wilson.

Russell scoorde met deze film haar eerste grote succes als vrouw - met - de - broek - aan die zich meer gelegen laat liggen aan materiële zaken dan aan haar echtgenoot. Gebaseerd op een toneelstuk van George Kelly. Opnieuw gefilmd onder de titel: HARRIET CRAIG.

A Message To Garcia

1936 |

1936. George Marshall. Met o.a. Mona Barrie, John Boles, Barbara Stanwyck, Alan Hale en Wallace Beery.

Russell scoorde met deze film haar eerste grote succes als vrouw - met - de - broek - aan die zich meer gelegen laat liggen aan materiële zaken dan aan haar echtgenoot. Gebaseerd op een toneelstuk van George Kelly. Opnieuw gefilmd onder de titel: HARRIET CRAIG.

The Littlest Rebel

1935 | Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1935. Familiefilm van David Butler. Met o.a. Shirley Temple, John Boles, Jack Holt, Karen Morley en Bill Robinson.

Een eersteklas Temple-geval als Shirley haar vader Boles, die een soldaat is, uit gevangenschap redt in de Burgeroorlog door president Lincoln op te zoeken; de dansen met Robinson zijn zoals altijd fraai.

Curly Top

1935 | Komedie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1935. Komedie van Irving Cummings. Met o.a. Shirley Temple, John Boles, Rochelle Hudson, Jane Darwell en Rafaela Ottiano.

Shirley zingt 'Animal Crackers In My Soup' als ze weer voor Cupido speelt, deze keer voor zus Hudson en de knappe Boles.

Wild Gold

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van George Marshall. Met o.a. John Boles, Claire Trevor, Harry Green, Roger Imhof en Monroe Owsley.

Een vreemde mengelmoes van komedie, melodrama, romantiek en muziek in een warrig verhaal over mijnwerker Boles die verliefd is op zangeres Trevor waarna hij het met haar man aan de stok krijgt en een ramp onder ogen moet zien in een afgelegen boshut. Er werden opnamen in gebruikt uit de zwijgende film: THE JOHNSTOWN FLOOD.

The Life of Vergie Winters

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Alfred Santell. Met o.a. Ann Harding, John Boles, Helen Vinson, Betty Furness en Lon Chaney jr.

Een succesvolle bewerking van de smartlap van Louis Bromfield, verhalend over het leven van Harding die niet aan de roddel van een klein plaatsje toegeeft en haar eigen instincten volgt.

Stand Up and Cheer

1934 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1934. Komedie van Hamilton MacFadden. Met o.a. Warner Baxter, Madge Evans, James Dunn, John Boles en Shirley Temple.

Een erg aardige film over de crisisjaren waarin een presidentiële commissie het moreel van de natie wil opvijzelen. Shirley steelt de show met het liedje 'Baby Take A Bow'.

Music in the Air

1934 | Musical

Verenigde Staten 1934. Musical van Joe May. Met o.a. Gloria Swanson, John Boles, Douglass Montgomery, June Lang en Reginald Owen.

De voorspelbare plot krijgt een sjieke behandeling; ster- actrice Swanson en tekstdichter Boles, constant met elkaar overhoopliggend, grijpen naar de tactiek van de jaloezie als een jong en naïef koppel de aandacht voor zich begint op te eisen. Aantrekkelijke muziek van Jerome Kern & Oscar Hammerstein draagt aan de opgewekte produktie bij.

Bottoms Up

1934 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1934. Komedie van David Butler. Met o.a. Spencer Tracy, John Boles, Pat Patterson, Herbert Mundin en Sid Silvers.

Handige King (Tracy) dringt met helper en figurante - gehuld in kleding van de Engelse adel - een filmstudio binnen. De figurante wordt een ster en is niet langer in King geïnteresseerd, maar meer in de hoofdrolspeler van een film. Uiteindelijk blijft er niets anders over voor King dan andere slachtoffers te zoeken voor zijn handige praktijken.

Only Yesterday

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van John M. Stahl. Met o.a. Margaret Sullavan, John Boles, Billie Burke, Reginald Denny en Edna May Oliver.

Hoewel Boles nauwelijks te harden is, is het acteerwerk van Sullavan, die met deze film haar debuut maakte, nog steeds sprankelend genoeg om het verhaal te dragen. Het is het relaas, in flashback, van een ongetrouwde moeder en het omspant de periode tussen het eind van WO I en de depressie van de jaren dertig. De openingsscènes, die het effect schilderen van de beurskrach op een stelletje feestvierende geldverbrassers, zijn zo sterk dat ze de rest van de film een beetje overschaduwen. Het scenario is van William Hurlbut, Arthur Richman en George O'Neil.

Six Hours to Live

1932 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1932. Sciencefiction van William Dieterle. Met o.a. Warner Baxter, Miriam Jordan, John Boles, George Marion en Beryl Mercer.

Een ongewoon verhaal over Baxter die als diplomaat op een internationaal handelscongres wegens zijn koppigheid wordt vermoord. Een geleerde brengt hem weer zes uur lang tot leven. Het interessante gegeven wordt verprutst door een loodzware produktie.

Back Street

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van John M. Stahl. Met o.a. Irene Dunne, John Boles, George Neeker, Arlette Duncan en June Clyde.

Dunne schittert in deze vaak verfilmde smartlap van Fanny Hurst over een energieke vrouw die de maîtresse wordt van Boles en voor altijd in de schaduw moet blijven. De film is zeker gedateerd, maar nog altijd onderhoudend. Opnieuw gemaakt in 1941 en 1961.

Seed

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van John M. Stahl. Met o.a. John Boles, Genevieve Tobin, Lois Wilson, Raymond Hackett en Bette Davis.

Een vader van vijf kinderen krijgt weinig aandacht van zijn vrouw voor het boek dat hij schrijft, maar des te meer van een oude vriendin voor wie hij zijn vrouw dan ook inruilt. Tien jaar later - als hij minder belangrijk werk produceert om zijn tweede vrouw in luxe te laten leven - krijgt hij weer belangstelling voor zijn kinderen. De stiefmoeder voelt zich meer dan ooit buitengesloten. Een matig melodrama.

One Heavenly Night

1931 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1931. Romantiek van George Fitzmaurice. Met o.a. Evelyn Laye, John Boles, Leon Errol, Hugh Cameron en Lilyan Tashman.

Een operette-achtige film met suikerzoete ingrediënten waar je van moet houden.

Frankenstein

1931 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1931. Sciencefiction van James Whale. Met o.a. Colin Clive, Mae Clarke, Boris Karloff, John Boles en Edward Van Sloan.

De tot nu toe definitieve monsterfilm over een krankzinnige geleerde, Clive, die een wezen in elkaar flanst (Karloff) en daarbij per ongeluk het brein van een misdadiger gebruikt. Een indrukwekkende productie (met name het legendarische Frankenstein-masker van Jack Pierce), hoewel het plot naar het verhaal van Mary Shelley aan alle kanten kraakt. De geschiedenis ingegaan als het schoolvoorbeeld voor dramaturgie, enscenering en sfeer in de horrorfilm. Nogaltijd indrukwekkend, al schreeuwt de film om een eigen muzikale begeleiding. Karloff vestigde hiermee zijn definitieve reputatie als legendarische (griezelfilm)ster. De Amerikaanse versie was indertijd gecensureerd en pas in 1987 kwam er een ongekuisde, gerestaureerde versie, die kracht van de film - met name door een verdrinkingsscène met een meisje - zeer verhoogt. Het scenario is van Garret Ford en Francis Edwards Faragoh. Het vervolg: BRIDE OF FRANKENSTEIN.

The King of Jazz

1930 | Musical

Verenigde Staten 1930. Musical van John Murray Anderson. Met o.a. Paul Whiteman, John Boles, Laura LaPlante, Jeanette Loff en Glenn Tryon.

Een groots opgezette musical, opgenomen in twee-kleuren Technicolor. Schitterende liedjes en prachtige dansnummers. Hoogtepunten zijn de cartoon van Walter Lantz, Joe Venuti met zijn swingviool, Crosby met de Rhythm Boys en uiteraard Gershwins Rhapsody in Blue. Er zijn versies in omloop met afwijkende lengte.

Song of the West

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Ray Enright. Met o.a. John Boles, Vivienne Segal, Joe E. Brown, Edward Martindel en Harry Gribbon.

Een legerofficier (Boles) wordt van moord verdacht. Hij ontsnapt en wordt overal achtervolgd. Het is een western, maar de liefhebbers zullen er niet kapot van zijn. Er wordt heel wat in afgezongen, want de film is gebaseerd op de operette Rainbow van Laurence Stallings en Oscar Hammerstein II. Harvey Thew moest er een scenario van maken, maar slaagde daar slecht in. Daardoor is dit verder goed verzorgde produkt geen onderhoudende film geworden. Dev Jennings deed het camerawerk.

Captain of the Guard

1930 | Musical

Verenigde Staten 1930. Musical van John S. Robertson. Met o.a. John Boles, Laura LaPlante, Lionel Belmore, Sam DeGrasse en James Marcus.

De geschiedenis van de Franse revolutie gezien door de ogen van een wachtcommandant. Het geheel is omlijst met muziek.

The Desert Song

1929 | Drama, Historische film, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1929. Drama van Roy Del Ruth. Met o.a. John Boles, Carlotta King, Johnny Arthur, Louise Fazenda en Edward Martindel.

Eerste verfilming van de succesvolle operette van Sigmund Romberg. John Boles biedt de helpende hand aan Afrikaanse inboorlingen in de strijd tegen de Arabieren. Andere verhalen werden in 1944 (Dennis Morgan) en 1953 (Gordon McRae) uitgebracht.

Rio Rita

1929 | Musical

Verenigde Staten 1929. Musical van Luther Reed. Met o.a. Bebe Daniels, John Boles, Bert Wheeler, Robert Woolsey en Tiny Sandford.

Verfilming van een show van Ziegfeld, dus veel dans en zang, afgewisseld met komische sketches. Nieuw is niet alleen het sinds kort bij film toegepaste geluid, maar ook werd een deel van de film in Technicolor opgenomen. Met deze middelen wordt het verhaal gebracht van een desperado die een safe kraakt en de Texas Rangers achter zich aan krijgt. Een curiositeit.

The Water Hole

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van F. Richard Jones. Met o.a. Jack Holt, Nancy Carroll, John Boles, Montague Shaw en Ann Christy.

De in het oosten wonende Carroll, dochter van een rijke bankier, denkt Holt, de man uit Arizona, in de maling te kunnen nemen. Terug in Arizona, waar zij ook naar toe komt, ontvoert hij haar met toestemming van haar pa. Maar haar verloofde Boles gaat haar achterna. Diens Indiaanse gids steelt de paarden en een barre tocht door de woestijn begint voor het trio. Geschreven naar het verhaal van Zane Grey met C. Edgar Schoenbaum achter de camera.

Fazil

1928 | Romantiek

Verenigde Staten 1928. Romantiek van Howard Hawks. Met o.a. Charles Farrell, Greta Nissen, Mae Busch, Vadim Uraneff en Tyler Brooke.

De keuze voor Farrell als sjeik van de woestijn is slechts een van de vreemde kanten van deze overdadig romantische film. Schitterende opnamen, maar een vergezocht verhaal. Een stomme film met de oorspronkelijke muziek uit 1928.

The Loves of Sunya

1927 | Drama

Verenigde Staten 1927. Drama van Albert Parker. Met o.a. Gloria Swanson, John Boles, Anders Randolph, Andres de Segurola en Hugh Miller.

Een duur geval voor de zwijgende diva Swanson die een yogi visoenen laat oproepen om zich een voorstelling te kunnen maken van haar leven met elk van de drie aanbidders. Een luxe melodrama. Een nieuwe verfilming van het eerder gemaakte EYES OF YOUTH.