Yoshimitsu Morita

Regisseur, Scenarist

Yoshimitsu Morita is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Shitsurakuen

1997 | Drama

Japan 1997. Drama van Yoshimitsu Morita. Met o.a. Kôji Yakusho, Hitomi Kuroki, Akira Terao, Toshio Shiba en Tomoko Hoshino.

Shoichiro Kuki (Yakusho), een getrouwde Japanse `salary man`, wordt ontslagen ondanks zijn loyaliteit aan het bedrijf. Hij leert Rinko Matsubara (Kuroki) kennen, de vrouw van een gemakkelijk prikkelbare, gerenommeerde arts. Ze geeft les in de calligrafeerkunst en wordt Madam Print genoemd. Ze vallen op elkaar, gaan elkaar steeds vaker ontmoeten. Als hun overspel uit komt (Rinko`s man heeft een priv[KA1]edetective ingeschakeld), besluiten ze in het gehuurde appartement elkaar eeuwig trouw te blijven door samen uit het aardse leven te stappen. De film is traag en ondoorgrondelijk ondanks het voortreffelijke spel van de hoofdrollen. Yakusho werd in het westen bekend door de hoofdrol in UNAGI (THE EEL), de prijswinnaar van Cannes. Voor de niet- Japanse kijker een moeilijke film, die prachtig gefotografeerd is door Hiroshi Takase. Het scenario is van Tomomi Tsutsui naar een roman van Watanabe Junichi. In eigen land een kassucces - het aantal zelfmoorden is er ongekend hoog.

Sorobanzuku

1987 | Komedie

Japan 1987. Komedie van Yoshimitsu Morita. Met o.a. Takaaki Ishibashi, Noritake Mori en Shigemi Yasuda.

De film spitst zich toe op twee ambitieuze werknemers van reclamebureau 'No' die vrienden, maar tevens rivalen zijn. Komedie over industriële spionage waarin de grapjes over de Japanse obsessie voor het nudisme en vooral de satire op de produktie van televisiespotjes opvallen.

Kazoku Gaimu

1983 | Drama

Japan 1983. Drama van Yoshimitsu Morita. Met o.a. Ichirota Miyagawa, Junichi Tsujita, Juzo Itami, Saori Yuki en Yusaku Matsuda.

Miyagawa presteert niet voldoende op school. Zijn ouders nemen een privé-leraar aan huis, die volledig de vrije hand krijgt wat betreft Miyagawa's opleiding. Hij vormt hem d.m.v. dril en harde methoden om tot een leergierige jongen, die toegelaten wordt op het gymnasium. Een onderhoudende film, die met surrealistische beelden en satire het rituele Japan blootlegt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshimitsu Morita op televisie komt.

Reageer