Vladimir Sokoloff: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

Taras Bulba

1962 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Joegoslavië 1962. Avonturenfilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Tony Curtis, Yul Brynner, Christine Kaufmann, Sam Wanamaker en Brad Dexter.

Brynner is aanvoerder der Kozakken, die heilig gezworen heeft dat een goede Pool, een dode Pool is. Als het leven van zijn zoon Curtis door een jonge Poolse schone (Kaufmann) gered wordt en hij verliefd wordt op haar, is Brynner consequent: hij moet hem doden als verrader. Deze prent volgt de traditie van de Italiaanse spektakelfilms, inclusief de bordkartonnen decors, maar is opgenomen in Argentinië door Joe MacDonald. Gesitueerd in de Oekraïne in de 16e eeuw. Al eerder gefilmd in 1936 in Frankrijk als TARASS BOULBA en in 1939 in Engeland als THE REBEL SON. Scenario van Waldo Salt en Karl Tunberg vrij bewerkt naar de roman van Nikolai Gogol. Camerawerk van Joseph MacDonald. Gedraaid in Panavision.

The Magnificent Seven

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van John Sturges. Met o.a. Yul Brynner, Steve McQueen, Eli Wallach, Horst Buchholz en James Coburn.

Vrije remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk The Seven Samurai uit 1954 kenmerkt zich vooral door eenvoud. Zeven scherpschutters worden door de bewoners van een Mexicaans dorpje ingehuurd om Calvera (Eli Wallach) en zijn bandieten te verjagen. Regisseur Sturges zorgde voor een perfecte balans tussen actie, karakterontwikkeling en tempo. De acteurs waren in 1960 relatieve nieuwkomers. Brynner, McQueen, Coburn en de anderen speelden dat de stukken ervan afvlogen en maakten de film tot een van de hoogtepunten uit het genre.

Beyond the Time Barrier

1960 | Oorlogsfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1960. Oorlogsfilm van Edgar G. Ulmer. Met o.a. Robert Clarke, Darlene Tomkins, Arianne Arden, Vladimir Sokoloff en Darlene Tompkins.

Oorlogsverhaal dat zich afspeelt in de 21e eeuw, waarin de tragische gevolgen te zien zijn van een epidemie die in 1970 de hele wereld had overwoekerd.

Sabu and the Magic Ring

1957 |

Verenigde Staten 1957. George Blair. Met o.a. Sabu, Daria Massey, Vladimir Sokoloff en Robin Moore.

Goedkope tweederangsproduktie met Sabu die in deze Duizend-en-één-Nacht-onzin dieven achterna zit omwille van een meisje en een kostbaar juweel.

Monster from Green Hell

1957 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1957. Sciencefiction van Kenneth Crane. Met o.a. Jim Davis, Robert E. Griffin, Barbara Turner, Joel Fluellen en Vladimir Sokoloff.

Laboratoriumwespen worden op pad gestuurd en vernielen het land in Afrika als reuzenmutaties. Het gewone sf-spul uit de jaren 1950, met veel gepraat en weinig actie.

I Was a Teenage Werewolf

1957 | Familiefilm, Horror

Verenigde Staten 1957. Familiefilm van Gene Fowler jr. Met o.a. Michael Landon, Yvonne Lime, Whit Bissell, Vladimir Sokoloff en Guy Williams.

De agressieve tiener Landon is steeds verwikkeld in gevechten en ruzies op de campus. Hij wordt naar psychiater Bissell gezonden die hem niet probeert te genezen, maar injecties toedient om hem in een primitieve staat te brengen. Gevolg is dat de jongen in een weerwolf verandert, telkens wanneer hij uitgedaagd wordt. Nadat hij enkele moorden gepleegd heeft, is de hele stad op jacht naar hem. Lekkere camp die vandaag de dag nog steeds heel wat lachsalvo`s zal ontlokken wanneer de film in groepsverband wordt bekeken. Vlug gemaakt na het succes van de tiener-Frankensteinfilm. Een mengeling van rock en na[KA3]ieve horror. Het speelfilmdebuut van Bonanza`s Little Joe. Als assistent van de politie-inspecteur herkennen we Disney`s Guy `Zorro` Williams. Vrolijk verhaal, geschreven door Ralph Thornton en gefilmd door Joseph La Shelle. Hetzelfde scenario diende als basis voor BLOOD OF DRACULA (1957).

To the Ends of the Earth

1948 | Misdaad

Verenigde Staten 1948. Misdaad van Robert Stevenson. Met o.a. Dick Powell, Signe Hasso, Ludwig Donath, Vladimir Sokoloff en Edgar Barrier.

Een thriller met veel vaart over een geheimagent die drugssmokkelaars op 't spoor zit. Goed spel en een ironisch einde.

Thieves' Holiday

1946 | Avonturenfilm, Romantiek, Historische film

Verenigde Staten 1946. Avonturenfilm van Douglas Sirk. Met o.a. George Sanders, Signe Hasso, Carole Landis, Akim Tamiroff en Gene Lockhart.

Een beroemde Franse rover, schitterend gespeeld door Sanders, weet prefect van politie te worden. Een verrukkelijk romantisch avonturenverhaal. Scenario van Ellis St. Joseph, naar de memoires van François Eugène Vidocq. Camerawerk van Guy Roe en Eugen Schüfftan. Oorspronkelijke titel A SCANDAL IN PARIS.

Cloak and Dagger

1946 | Oorlogsfilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1946. Oorlogsfilm van Fritz Lang. Met o.a. Gary Cooper, Lilli Palmer, Robert Alda, Vladimir Sokoloff en Ludwig Stossel.

Professor Cooper wordt tijdens zijn tocht naar Duitsland door de Amerikaanse regering gerecruteerd om een belangrijke geleerde op te sporen, die door de nazi's gedwongen wordt te helpen bij het atoomonderzoek. Fritz Lang heeft beter werk afgeleverd, maar het is de moeite waard om te gaan kijken.

The Conspirators

1944 | Oorlogsfilm, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Jean Negulesco. Met o.a. Hedy Lamarr, Paul Henreid, Peter Lorre, Victor Francen en Vladimir Sokoloff.

WO II-intrige in Lissabon lijkt een beetje op CASABLANCA. Overvloedig gedaan met mooie rollen met beeldschone Lamarr aan het hoofd. Vladimir Pozner, Leo Rosten en Jack Moffitt bewerkten de roman City of Shadows van Fredric Prokosch tot scenario. Camerawerk van Arthur Edeson.

Passage to Marseille

1944 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Michael Curtiz. Met o.a. Humphrey Bogart, Michèle Morgan, Claude Rains, Philip Dorn en Peter Lorre.

Het verhaal is als volgt: een Franse verbindingsofficier onderhoudt contacten met een Amerikaanse verslaggever, die een reportage wil schrijven over de commandant van een Free French Air Force Squadron, die ooit een ontsnapte gevangene was van Duivelseiland, de Franse strafkolonie. Wie dit niet leest, begrijpt niets van de film want die ontrolt zich in flash-backs, binnen flash-backs en daarbinnen weer flash-backs, tot de derde macht dus. En dat alles wordt met veel dialoog aan elkaar geknoopt - wie even niet oplet, is algauw de draad kwijt. Bedoeld als een nieuwe CASABLANCA, maar het zal duidelijk zijn dat dit niet gelukt is. Een prachtige cult-film voor de fans van de cast. Edward Ciannelli heet in werkelijkheid Eduardo Ciannelli. Scenario van Casey Robinson en Jack Moffitt naar de roman Men without Country van Charles Nordhoff. Camerawerk van James Wong Howe.

For Whom the Bell Tolls

1943 | Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Sam Wood. Met o.a. Gary Cooper, Ingrid Bergman, Akim Tamiroff, Arturo de Cordova en Joseph Calleia.

Verfilming van de roman van Hemingway over de Amerikaanse avonturier Robert Jordan (Cooper), die zich in de Spaanse Burgeroorlog aan republikeinse zijde schaart. Zijn opdracht is een brug op te blazen, maar voor het zover is ontmoet hij de getraumatiseerde Maria (Bergman). Er ontluikt een romance tussen die twee totdat de temperamentvolle Pilar (Paxinou) roet in het eten gooit. Actie, heldenmoed, prachtige kleuren, vertederende liefdesscènes, en geweldige muziek van Victor Young. Paxinou kreeg een Oscar voor de Beste Bijrol. Oorspronkelijk zo'n drie uur lang, en omdat dat wat veel van het goede was, later ingekort tot iets meer dan twee.

The Road to Morocco

1942 | Muziek, Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1942. Muziek van David Butler. Met o.a. Bing Crosby, Dorothy Lamour, Bob Hope, Anthony Quinn en Vladimir Sokoloff.

Een typische, grappige ROAD-film met Crosby die Hope verkoopt aan een slavenhandelaar in een exotisch en geheimzinnig Marokko, waar beiden achter prinses Lamour aan zitten. Onder de liedjes wordt 'Moonlight Becomes You' ten gehore gebracht.

Road To Morocco

1942 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1942. Drama van David Butler. Met o.a. Monte Blue, Vladimir Sokoloff, Dona Drake, Bing Crosby en Dorothy Lamour.

In de zesdelige komische 'Road-reeks' ergens tussen Singapore en Hong Kong vinden we Bing Crosby, Bob Hope en Dorothy Lamour in Marokko. De beroemde troepen-oppeppers spelen in zwartwit de verdwaalde dwazen Jeff en Turkey en prinses Shalmar en gaan er improviserend op los. Meestal schaamteloos flauw maar net zo gemakkelijk fris geestig. Soort humor: Jeff en Turkey noemen een kameel een kangeroe, en de kameel vertelt het publiek later dat dit de zonderlingste film is waarin hij ooit heeft gespeeld. (IdH/VPRO Gids)

The Real Glory

1939 | Historische film, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1939. Historische film van Henry Hathaway. Met o.a. Gary Cooper, David Niven, Andrea Leeds, Reginald Owen en Kay Johnson.

Cooper is prima als legerarts, die alle medische en militaire problemen op de Filippijnen bijna in z'n eentje oplost na de verwoestende Spaans-Amerikaanse oorlog. Uitmuntende actiescènes.

Blockade

1938 | Avonturenfilm, Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1938. Avonturenfilm van William Dieterle. Met o.a. Madeleine Carroll, Henry Fonda, Leo Carrillo, John Halliday en Vladimir Sokoloff.

Levendig romantisch drama over de Spaanse Burgeroorlog met wereldreizigster Carroll die verliefd wordt op de strijdende Fonda.

West of Shanghai

1937 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1937. Avonturenfilm van John Farrow. Met o.a. Boris Karloff, Gordon Oliver, Beverly Roberts, Ricardo Cortez en Sheila Bromley.

Een Chineese krijgsheer Karloff houdt Cortez en anderen gevangen in een afgelegen Chineese voorpost. Goedkoop maakwerk.

The Lower Depths

1936 |

1936. Jean Renoir. Met o.a. Junie Astor, Suzy Prim, Louis Jouvet, Vladimir Sokoloff en Jean Gabin.

Een Chineese krijgsheer Karloff houdt Cortez en anderen gevangen in een afgelegen Chineese voorpost. Goedkoop maakwerk.

Les bas-fonds

1936 | Drama

Frankrijk 1936. Drama van Jean Renoir. Met o.a. Jean Gabin, Louis Jouvet, Suzy Prim, Junie Astor en Vladimir Sokoloff.

Portret van een groep verworpenen der aarde, gehuisvest in een rommelig pension. Onder hen de inbreker Pépel (Gabin), die een verhouding heeft met de vrouw van de huisbaas, maar verliefd is op haar zuster, en Jouvet als geruïneerde aristocraat. Gebaseerd op een van de bekendste stukken van Maxim Gorki (Nederlandse titel: Nachtasiel). Renoir maakte Les bas-fonds vlak voor zijn meesterwerken La grande illusion en La règle du jeu, de film haalt dat niveau niet. Niettemin een mooie, geëngageerde film van een van de zeer groten van de Franse cinema.

Lac aux dames

1933 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1933. Romantiek van Marc Allégret. Met o.a. Jean-Pierre Aumont, Simone Simon, Rosine Déréan, Odette Joyeux en Illa Meery.

Een jonge badmeester van een zwembad in een bergmeer heeft veel succes bij toeristes en meisjes uit de streek, maar is zelf verliefd op de dochter van een industrieel die hem beneden hun stand vindt. Door toedoen van een intelligent meisje uit de buurt volgt er toch een happy ending. Deze allesbehalve opmerkelijke film kreeg mettertijd een meerwaarde door de in de studio nagebouwde natuurdecors, die irreële beelden opleverden. Simon als het intrigerende natuurmeisje heeft een ongegeneerd en modern gebleven natuurlijk spel, waardoor ze binnen de vooroorlogse cinema uniek zou blijven. Dialogen van Colette. Scenario van Jean-Georges Auriol naar de roman van Vicki Baum.

Du haut en bas

1933 | Drama, Komedie

Frankrijk 1933. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Jean Gabin, Jeannine Crispin, Michel Simon, Margo Lion en Ma.

Een Weense stervoetballer keert na een overwinning terug in zijn wijk, die bevolkt wordt door allerhande mislukkelingen. Een werkloze onderwijzeres zoekt zijn steun en schaaft tevens zijn verwaarloosde ontwikkeling bij. De laatste Franse film van Pabst vóór zijn emigratie naar Hollywood is een teleurstelling, zowel door de niet-overtuigende Franse reconstructie van Wenen als door zijn ongeïnspireerde aanpak van de romance tussen de voetballer en de onderwijzeres. De bijrollen, zoals die van Simon en Lion als de verwerpelijke werkgevers van de heldin in haar tijdelijke betrekking als dienstmeisje, krijgen méér reliëf. De toen uit Duitsland gevluchte Peter Lorre heeft een minieme bijrol als bedelaar.

Don Quichotte

1933 | Musical, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1933. Musical van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Fedor Chaliapine, Mireille Balin, Dorville, Charles Martinelli en Mady Berry.

Een filmbewerking van de klassieke en wereldberoemde roman van Cervantes, door Paul Morand en Alexandre Arnoux. Het gloedvolle, soms nostalgische en satirische aspect van het origineel zijn erin terug te vinden, evenals de vloeiende manier van vertellen, waarin Pabst uitmunt. Hetzelfde geldt voor de snelle montage, die hij perfect beheerst, en die een hoogtepunt bereikt tijdens de aanval op de molens, waarbij ook de belichting van Nicolas Farkas en Paul Potier wonderen verrichten. Verder is er dan ook nog de prachtige muziek, die prima past bij de stijl van het boek. Ten slotte zijn er nog de onvergetelijke opnamen, die spelen met de wijdse velden en aan Orson Welles doen denken. Er is ook een Engelstalige versie DON QUIXOTE die tegelijkertijd gedraaid werd en apart besproken is. De Britse versie is 82m en de Amerikaanse 93m, terwijl de in Duitsland uitgebrachte versie 120m is. In 1968 werd het oorspronkelijke materiaal tot een tv- film gemonteerd. Het schimmenspel is van Lotte Reiniger.