Mat Whitecross

Regisseur, Editor

Mat Whitecross is regisseur en editor.
Er zijn 6 films gevonden.

Oasis: Supersonic

2016 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 2016. Documentaire van Mat Whitecross. Met o.a. Noel Gallagher en Liam Gallagher.

Documentaire over de opkomst en glorietijd van de Britse band Oasis. De broers Liam en Noel Gallagher komen zelf aan het woord over hun kindertijd, het begin van hun muziekcarrière en hun uiteindelijke status als internationale rocksterren.

Spike Island

2012 | Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 2012. Drama van Mat Whitecross. Met o.a. Elliott Tittensor, Emilia Clarke, Lesley Manville en Nico Mirallegro.

Het schooljaar is bijna voorbij voor vijf 16-jarige jongens uit Manchester die samen ook een bandje vormen Ze zijn grote fans van de Stone Roses. Wanneer deze Britse band in 1990 een optreden geeft in Widnes op Spike Island zal niets de jongens tegenhouden om hun helden op het podium te zien.

Sex & Drugs & Rock & Roll

2010 | Biografie, Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 2010. Biografie van Mat Whitecross. Met o.a. Andy Serkis, Olivia Williams, Naomie Harris en Ray Winstone.

Interessante, tikje rommelige biopic over de Britse zanger Ian Dury, die met zijn Blockheads in de punkperiode sterke nummers als 'Hit me With Your Rhythm Stick' en 'Billericay Dickie' uitbracht. De film schakelt tussen de periode dat Dury beroemd werd en zijn jeugd, waarin hij door polio kreupel werd. Door de akelige reacties van de omgeving op zijn handicap ontwikkelt hij een scherpe tong, een stevige dorst en een gebrekkig gevoel voor verantwoordelijkheid. Serkis is sterk als het turbulente centrale personage en blijkt ook nog te kunnen zingen als Dury.

The Shock Doctrine

2009 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2009. Documentaire van Mat Whitecross en Michael Winterbottom.

Documentaire van Mat Whitecross en Michael Winterbottom gebaseerd op de bestseller van andersglobaliste Naomi Klein.

The Road to Guantanamo

2006 | Drama, Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2006. Drama van Michael Winterbottom en Mat Whitecross. Met o.a. Riz Ahmed, Farhad Harun, Arfan Usman en Mark Holden.

Nauwgezette reconstructie van de geruchtmakende zaak van de Tipton Three, over drie Britse moslims die onderweg naar een bruiloft in Pakistan verzeild raakten tussen moslimstrijders in Kandahar. Ze werden gearresteerd en zaten twee jaar gevangen in Guantanamo Bay. Zonder dat ze formeel ergens van waren beschuldigd, en zonder dat ze contact mochten hebben met hun familie of met advocaten. De makers van The Road to Guantanamo, in 2006 op het festival van Berlijn onderscheiden met een Zilveren Beer voor de regie, wilden de wereld laten delen in hun verontwaardiging over het bestaan van het kamp.

9 Songs

2004 | Erotiek, Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 2004. Erotiek van Michael Winterbottom. Met o.a. Kieran O'Brien en Margo Stilley.

De Britse boulevardpers bestempelde 9 Songs als 'de schandaligste film uit de Britse geschiedenis'. Maar de filmkeuring was coulant, dus mocht 'Britain's most explicit mainstream film' gewoon worden uitgebracht. De film vertelt het verhaal van de relatie tussen poolonderzoeker Matt (O'Brien) en de Amerikaanse studente Lisa (Stilley) als een aaneenschakeling van tot in detail in beeld genomen seksscènes, doorsneden met beelden van negen concerten van onder andere Black Rebel Motorcycle Club, Franz Ferdinand en Michael Nyman. Een monotoon stramien. 9 songs is controversieel maar allerminst geslaagd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mat Whitecross op televisie komt.

Reageer