Max Strecker: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Wie hätten Sie's denn gern?

1983 | Komedie

Duitsland 1983. Komedie van Rolf von Sydow. Met o.a. Jutta Speidel, Robert Atzorn, Horst Janson, Michaela May en Günther Maria Halmer.

Een vrouw keert vroeger van vakantie terug dan verwacht en vindt haar echtgenoot met een call-girl in huis. Dit leidt tot allerlei geestige verwikkelingen, vooral in de fantasie van de man. Alles komt echter goed. Scenario van Rolf von Sydow. Camerawerk van Ernst Wild.

Tatort - Himmelblau mit Silberstreifen

1977 | Mysterie

Duitsland 1977. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Klaus Herm, Günther Strack en Claudia Wedekind.

Kommissar Lutz (Schumacher) wordt bij zijn zevende zaak geconfronteerd met de moord op Paul Seifert, die door zijn broer Erwin (Herm) levenloos in zijn grote bungalow gevonden was. De safe is opengebroken, maar Lutz denkt niet aan roofmoord, omdat de dader binnengelaten moet zijn door het slachtoffer, of over een sleutel beschikt moet hebben. Er zijn maar twee personen die een sleutel hebben: Erwin en de huishoudster Kollmann (Martini). Erwins fotozaak loopt slecht en zijn huwelijk staat op springen. Paul had nogal wat geld en Erwin is zijn erfgenaam. Hoewel alles in de richting van Erwin wijst, twijfelen de kijker en Lutz aan zijn schuld. Oberinspektor Marek (Eckhard) kruist het pad van Lutz en zo ontstaat de oplossing. Meer een psychologische sfeertekening van het leven in de jaren 1970 in de provincie in Zuid-Duitsland dan een beklijvend misdaadverhaal. Het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering nummer 71.

Tatort - Stuttgarter Blüten

1973 | Mysterie

Duitsland 1973. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Willy Reichert, Max Strecker, Frank Strecker en Manfred Seipold.

In Stuttgart en omgeving duiken met de regelmaat van de klok valse briefjes van honderd mark op. De kijker weet dat de maker een oude vakman is, met een nederig baantje in een drukkerij. Buiten de stad, in Stammheim dat bekend is om de beruchte gevangenis, waarin de leden van de RAF zijn opgesloten, gebeurt een verkeersongeluk waarbij de drukplaten van het geld gevonden worden. De bestuurder van de auto is zo zwaar gewond dat hij niet gehoord kan worden. Commissaris Lutz (Schumacher) krijgt een `gouden` tip: het geld zou in de huisdrukkerij van de gevangenis vervaardigd worden. Tamelijk dom, want Lutz is er snel achter dat dit onmogelijk is. Met hulp van zijn collega uit M[KA3]unchen Oberinspektor Melchior Veigl (Bayrhammer) grijpt hij de valsmunter in zijn kladden, die ongestoord voor zijn oude dag hoopte te kunnen zorgen. Het scenario is van Wolfgang Menge en het camerawerk is van Horst Schalla. Derde zaak van Lutz en aflevering 28.

Orden für die Wunderkinder

1963 | Komedie

Duitsland 1963. Komedie van Rainer Erler. Met o.a. Karl Heinz Schroth, Edith Heerdegen, Hans J. Dietrich, Robert Meyn en Herta Konrad.

`Oberregierungsrat` Ziegler (Schroth) - van huis uit huwelijksmakelaar (lees: -zwendelaar) - zit in een bejaardentehuis na zijn 'pensionering' en vertelt aan een medebewoonster hoe hij 'carrière' heeft gemaakt door handig in te spelen op menselijke hoogmoed door de 'kleren van de keizer' te verkopen en in te spelen op het ontzag voor gezag met een Hauptmann von Köpenickachtige 'lintjesregen'. Deze maatschappelijke satire - eigenlijk een raamvertelling - steekt heerlijk de draak met een stukje Duitse mentaliteit. De film werd bekroond met de Prix Italia in 1964. Het scenario is van regisseur Erler, naar een idee van W.P. Zibaso. Het camerawerk is van Werner Kurz.