Duitsland 1977. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Klaus Herm, Günther Strack en Claudia Wedekind.

VPRO Cinema

Kommissar Lutz (Schumacher) wordt bij zijn zevende zaak geconfronteerd met de moord op Paul Seifert, die door zijn broer Erwin (Herm) levenloos in zijn grote bungalow gevonden was. De safe is opengebroken, maar Lutz denkt niet aan roofmoord, omdat de dader binnengelaten moet zijn door het slachtoffer, of over een sleutel beschikt moet hebben. Er zijn maar twee personen die een sleutel hebben: Erwin en de huishoudster Kollmann (Martini). Erwins fotozaak loopt slecht en zijn huwelijk staat op springen. Paul had nogal wat geld en Erwin is zijn erfgenaam. Hoewel alles in de richting van Erwin wijst, twijfelen de kijker en Lutz aan zijn schuld. Oberinspektor Marek (Eckhard) kruist het pad van Lutz en zo ontstaat de oplossing. Meer een psychologische sfeertekening van het leven in de jaren 1970 in de provincie in Zuid-Duitsland dan een beklijvend misdaadverhaal. Het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering nummer 71.

credits

Regie:
Theo Mezger
Cast:
Werner Schumacher, Frank Strecker, Klaus Herm, Günther Strack, Claudia Wedekind, Louise Martini, Rolf Bogus, Oscar Heiler, Oskar Müller, Max Strecker, Fritz Eckhard
Camera:
Justus Pankau
Jaar:
1977
Alt. titels:
Himmelblau mit Silberstreifen
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen