Burt Kwouk: cast.
Er zijn 27 films gevonden.

The Lost Empire

2001 | Avonturenfilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 2001. Avonturenfilm van Peter MacDonald en David Henry Hwang. Met o.a. Thomas Gibson, Russell Wong, Eddie Marsan, Kabir Bedi en Ric Young.

De beeldschone godin Kwan Ying vraagt zakenman en Chinakenner Nick Orton voor de schrijver Wu binnen drie dagen het manuscript van zijn beroemde boek Journey to the west te vinden, anders wordt volgens de vloek die hierop ligt zowel het boek als de hele wereld vernietigd. De verliefde Nick gaat samen met Monkey King en zijn makkers broeder Sand en Pigsy op reis door de chinese goden- en demonenwereld

Kiss of the Dragon

2001 | Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 2001. Actiefilm van Chris Nahon. Met o.a. Jet Li, Bridget Fonda, Tchéky Karyo, Max Ryan en Ric Young.

Het zwak dat velen hebben voor Jet Li (Hero) is begrijpelijk. Zijn slechte Engels, ietwat pokdalige gezicht en onopvallende uiterlijk zijn hem vergeven omdat hij echte Chinese vechtstijl integreert met de laatste Hollywoodse cinemasnufjes. Niemand interesseert zich verder voor het 'internationale complot' met 'slechts 1 getuige' waar het promotiefilmpje van Kiss of the Dragon gewag van maakt. Een leuke anekdote van deze actiefilm is dat Jet Li als Chinese superagent te Parijs, een gevecht met een opponent moest vertragen omdat de camera de snelheid niet bijhield. Hoewel triviaal, is het verhaal van Kiss of the Dragon, geschreven door Luc Besson, Robert Mark Kamen en Li zelf, wel professioneel vlot.

Arabian Nights

2000 | Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Fantasy van Steve Barron. Met o.a. Mili Avital, Dougray Scott, Alan Bates, James Frain en Tchéky Karyo.

Miniseries gaan vaak over exotische historische (non)fictieve figuren. Nu is de beroemde saga 'Duizend en Een Nacht' aan de beurt. De Sultan van Bagdad (Scott) heeft sinds het verraad van zijn ex-echtgenote een diep wantrouwen jegens vrouwen. Als hij toch weer trouwt is het plan zijn nieuwe vrouw na de huwelijksnacht te vermoorden. Sheherezade (Avital) moet het slachtoffer worden, maar ze weet uitstel van executie te bewerkstelligen door de Sultan mooie verhalen te vertellen. Onder meer Alladin (Lee) en Ali Baba (Sewell) passeren de revue. Zoals een respectabele miniserie betaamt biedt Arabian nights weelderige plaatjes (op locatie in oa Petra). De make-up sectie won een Emmy. Opvallend is de smakelijke combinatie van acteurs, met naast bovengenoemden verder oa John Leguizamo (Romeo Juliette), Alexei Sayle (Gorky Park) en Tchéky Karyo (The patriot). (IdH/VPRO Gids)

Liebe im Schatten des Drachen

1998 | Drama, Thriller

Duitsland 1998. Drama van Otto Alexander Jahrreiss en Otto Alexander Jahrreis. Met o.a. Jürgen Prochnow, Sarah Lam, Burt Kwouk, Christine Reinhart en Christian Doermer.

Twintig jaar lang was Paul Konen oorlogsverslaggever maar nu wil de gedesillusioneerde reporter het in China rustiger aandoen. Hij wil landschapsfoto's nemen voor een boek en ontmoet de aantrekkelijke Wang Liyun. Terug in Duitsland wordt Paul bedreigd door de Chinese maffia: als hij niet meewerkt geld wit te wassen zullen ze Wang martelen

She Good Fighter!

1996 | Actiefilm

België 1996. Actiefilm van Marc Punt. Met o.a. Dagmar Liekens, Sophie Winters, Tom Van Landuyt, Carl Ridders en Stany Crets.

Twintig jaar lang was Paul Konen oorlogsverslaggever maar nu wil de gedesillusioneerde reporter het in China rustiger aandoen. Hij wil landschapsfoto's nemen voor een boek en ontmoet de aantrekkelijke Wang Liyun. Terug in Duitsland wordt Paul bedreigd door de Chinese maffia: als hij niet meewerkt geld wit te wassen zullen ze Wang martelen

Len Deighton's Bullet To Beijing

1995 | Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Canada​/​​Rusland 1995. Thriller van George Mihalka. Met o.a. Michael Caine, Jason Connery, Mia Sara, Michael Sarrazin en Michael Gambon.

Harry Palmer, de Britse geheime agent van MI5, wordt met vervroegd pensioen de laan uitgestuurd. Lang duurt zijn rust niet, want een geheimzinnig telefoontje, een enveloppe gevuld met honderd dollarbiljetten en een vliegticket doen hem belanden in St Petersburg, waar zijn voormalige KGB- tegenstanders zich als kameleons hebben aangepast op de veranderde maatschappij.

Under the Hammer: Wonders in The Deep

1994 | Komedie, Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van David Tucker. Met o.a. Richard Wilson, Jan Francis, Ian Carmichael, Robert Lang en Susan Engel.

Een antiquair laat de kunstexpert bij Klinsky`s Ben Glazier (Wilson) een interessante zilveren sculptuur zien, maar hij weigert iets te zeggen over de herkomst van het kunstwerk. Als de antiekhandelaar in zijn winkel wordt overvallen, gaan Ben en zijn aantrekkelijke assistente Maggie (Francis) op onderzoek uit. Pikant detail van deze tweede aflevering, die is gesitueerd in het gesloten wereldje van de antiekhandel: Ben wordt verliefd op zijn veel jongere collega Maggie, die echter `verloofd` is met Nick Roper (Siberry), een wijndeskundige die op het beroemde, zeer chique Eton College heeft gezeten. Het scenario is van John Mortimer. Het camerawerk is van Peter Jessop.

Son of the Pink Panther

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Roberto Benigni, Herbert Lom, Claudia Cardinale, Debrah Farentino en Jennifer Edwards.

Het absolute dieptepunt van Edwards' Pink Panther- en inspecteur Clouseau-reeks. Zoals de titel al zegt voert de film de (buitenechtelijke) zoon van wijlen inspecteur Clouseau ten tonele (een rol van de Italiaanse komiek Benigni), al even blunderend als zijn vader.

Leon the Pig Farmer

1993 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1993. Komedie van Vadim Jean en Gary Sinyor. Met o.a. Mark Frankel, Janet Suzman, Brian Glover, Connie Booth en David de Keyser.

Destijds een grote hit op de diverse filmfestivals, deze absurde komedie van het duo Jean & Sinyor. Joodse jongeman (Leon) ontdekt tot zijn schrik dat hij het resultaat is van kunstmatige inseminatie, en dat - tot overmaat van ramp - op het moment surprême de buisjes met sperma zijn verwisseld. Leon blijkt de zoon van een varkensboer (hebt u hem: Leon, een joodse jongen, zoon van een boer die varkens houdt). De film is overigens subtieler en gevoeliger dan het basisgegeven doet vermoeden.

Shooting Elizabeth

1992 | Komedie, Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1992. Komedie van Baz Taylor. Met o.a. Jeff Goldblum, Mimi Rogers, Juan Echavone, Burt Kwouk en Simon Andreu.

Op zijn veertigste verjaardag besluit Howard (Goldblum) het stoutmoedige plan dat hij al jaren koestert, eindelijk uit te voeren: zijn feeks van een vrouw, Elizabeth (Rogers), naar de andere wereld te helpen. Bepaald handig is hij echter niet. Als zij plotseling spoorloos blijkt te zijn, wordt hij gearresteerd wegens (een nog niet eens uitgevoerde) moord. Idiote moord-klucht die door de tergende schmiere van Goldblum totaal ongenietbaar wordt. Zijn onhandigheid wordt wel wat overdreven benadrukt. Het scenario van Robbie Fox is een aanfluiting van het intellect van de gemiddelde toeschouwer en het is begrijpelijk dat deze voor de bioscoop gemaakte film amper in de zalen te zien was.

Carry On Columbus

1992 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1992. Komedie van Gerald Thomas. Met o.a. Jim Dale, Peter Richardson, Sara Crowe, Alexei Sayle en Bernard Cribbins.

In het Columbusjaar neemt het CARRY-ON-team na veertien jaar de draad weer op met een satire over de grote ontdekker, die met een stelletje ongeregeld een nieuwe zeeweg zoekt naar India. Gerald Thomas voert als vanouds de regie, ditmaal over een keur van nieuwe komieken, omdat vele medewerkers van vroeger jammer genoeg zijn gestorven of opgehouden. Jim Dale maakt een juweeltje van de titelrol en er valt onderweg heel wat te lachen. Zeker niet het beste, maar toch een waardige aanvulling van de serie.

Air America

1990 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Komedie van Roger Spottiswoode. Met o.a. Mel Gibson, Robert Downey jr, Nancy Travis, Ken Jenkins en Lane Smith.

Gibson speelt een Vietnampiloot die zich op-z'n-Lethal-Weapons nonconformistisch gedraagt. Hij en zijn kersverse kameraad Billy (Downey jr), een groentje nog, raken tijdens de oorlog in Vietnam betrokken bij een door de CIA georkestreerde drugssmokkel. Indachtig het motto Anything, Anywhere, Anytime, de reclamekreet van hun 'officiële' werkgever Air America, maken ze er het beste van. Jammer voor de acteurs en de film dat het scenario hevig lijdt aan bloedarmoede. Niettemin een aardige jongens- en vliegtuiggekkenfilm, rijkelijk voorzien van cliché-idealisme. Naar het boek van Christopher Robbins.

Race for Glory

1989 | Romantiek, Sportfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Romantiek van Rocky Lang. Met o.a. Alex McArthur, Peter Berg, Pamela Ludwig, Ray Wise en Oliver Strizel.

Romantische film over jonge helden en snelle motorraces. McArthur is de Amerikaanse snelheidsduivel die met zijn monteur Berg zijn droom van het internationaal motorcircuit waarmaakt. Tweede speelfilm van Lang (die met ALL'S FAIR debuteerde) wordt met vaste hand geregisseerd en hoewel het allemaal nogal vertrouwd overkomt, beslist een filmpje met een hart, gedraaid op Grand Prix-races in België, Frankrijk en Joegoslavië.

Noble House

1988 | Historische film

Verenigde Staten 1988. Historische film van Gary Nelson. Met o.a. Pierce Brosnan, Deborah Raffin, Ben Masters, John Rhys-Davies en Julia Nickson.

Waar TAI-PAN ophield (en de mist inging door de gigantische inkortingen op de montagetafel van 8 uur film naar 2 uur) gaat deze miniserie naar het gelijknamige boek van James Clavell verder over de voor- en tegenspoed van een gigantische handelsonderneming in Hongkong, zijn bazen, employ[KA1]ees, zijn concurrenten, de gangsters, de politici, de partijbonzen uit de Volksrepubliek en de mooie vrouwen. Het is de tijd van Mao na WO II, de oorlog in Indo-China, de Vietnamoorlog en er valt heel wat te verdienen, te verliezen, te bedriegen, te veroveren, te beleven en te bekijken. Kleurrijk met gedenkwaardige sc[KA2]enes (de brand op het drijvende restaurant), overdadig en dynamisch. Goed vermaak, niet pretentieus. Wordt in vier delen vertoond. Het scenario is van Eric Bercovici. Het camerawerk is van Christiano Pogany.

Plenty

1985 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Fred Schepisi. Met o.a. Meryl Streep, Charles Dance, Tracey Ullman, John Gielgud en Sting.

Streep keert terug naar Engeland, na een bewogen tijd bij het Franse verzet en kan haar ervaringen moeilijk vergeten, terwijl het leven in het na-oorlogse Engeland saai is. De middelmatigheid, die zij om zich heen meent te zien, vliegt haar aan, met als gevolg dat zij haar eigen leven en dat van anderen om haar heen ruïneert. Ondanks Streeps goede rol en een uitmuntende bijrol van Gielgud als oudere diplomaat, een saaie film. Naar het toneelstuk van David Hare. De rolprent komt bovendien meer tot zijn recht in de bioscoop of wide-screen tv dan op de klassieke kleine beeldbuis vanwege het CinemaScope- formaat.

Curse of the Pink Panther

1983 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1983. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Ted Wass, David Niven, Robert Wagner, Herbert Lom en Joanna Lumley.

De Roze Panter-diamant is weer gestolen. Een kolfje naar de hand van inspecteur Clouseau, maar deze is spoorloos verdwenen. De al even onhandige sergeant Clifton Sleigh (Wass) van de New Yorkse politie krijgt de opdracht Clouseau te zoeken. Hij is met de diamant en na een plastische chirurgische ingreep op Mallorca ondergedoken. De zevende film in de reeks - en de eerste zonder Sellers - is een waar dieptepunt. De gags zijn herhalingen van vorige films en Wass is zeker geen geslaagd substituut voor Sellers. Het scenario van Blake en Geoffrey Edwards balanceert meermaals op het randje van het vulgaire. Niven speelt hier zijn laatste rol (zijn stem werd gedubd door Rich Little). Geoffrey Unsworth verzorgde de fotografie. Gedraaid in Panavision.

Trail of the Pink Panther

1982 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1982. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Peter Sellers, David Niven, Herbert Lom, Richard Mulligan en Joanna Lumley.

Opnieuw wordt de Rose Panter gestolen en moet inspecteur Jacques Clouseau het waardevolle juweel zien op te sporen. Halverwege zijn onderzoek verdwijnt hij echter spoorloos. Met deels ongebruikt materiaal uit eerdere Pink Panther-films wist Edwards na Sellers' dood alsnog een film met deze acteur te maken, wat een curieus en nogal chaotisch produkt oplevert; niet in de laatste plaats doordat Sellers gedurende de film voortdurend jonger en ouder wordt.

Revenge of the Pink Panther

1978 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1978. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Peter Sellers, Herbert Lom, Dyan Cannon, Burt Kwouk en Robert Webber.

Hoofdinspecteur Dreyfus (Lom) wordt ontslagen uit een psychiatrische kliniek, waarin hij belandde omdat hij zwaar overspannen was geworden door de fratsen van zijn ondergeschikte, inspecteur Clouseau (Sellers). Nu is het weer veilig, buiten de inrichting, want Clouseau is gelukkig vermoord. Of toch niet? De laatste komedie uit de Pink Panther-serie met Peter Sellers is niet de sterkste, maar voor liefhebbers van een tikje melige humor toch best amusant. De film is in elk geval veel leuker dan de Pink Panther-films die later werden ­gemaakt, met Roberto Benigni en Steve Martin in de hoofdrol.

The Strange Case of the End of Civilisation as We Know It

1977 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1977. Mysterie van Joseph McGrath. Met o.a. Charlotte Alexandra, Maurice Kaufman, John Cleese, Arthur Lowe en Ron Moody.

VV.

The Pink Panther Strikes Again

1976 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1976. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Peter Sellers, Herbert Lom, Colin Blakely, Lesley-Anne Down en Leonard Rossiter.

Vierde Pink Panther-film met Sellers als Jacques Clouseau, de vriendelijke maar klunzige Parijse politie-inspecteur die overal waar hij komt de grootst mogelijke chaos veroorzaakt. Clouseau's baas (de altijd vermakelijke Lom) wordt gek en dreigt de wereld op te blazen. Clouseau steekt er een stokje voor. Malle misverstanden, charmante slechteriken, mooie vrouwen en exotische Europese locaties zijn vaste ingrediënten in de vele Pink Panther-films. Hierna volgden nog Revenge of the Pink Panther, Trail of the Pink Panther en Curse of the Pink Panther (die laatste twee werden overigens gefilmd na Sellers' overlijden in 1980).

Rollerball

1975 | Sciencefiction, Actiefilm, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1975. Sciencefiction van Norman Jewison. Met o.a. James Caan, John Houseman, Maud Adams, John Beck en Moses Gunn.

Teleurstellend drama uit de 21e eeuw. Caan is kampioen in een gewelddadige sport in een maatschappij die geweld heeft uitgebannen. Gefilmd in de Olympische Basketballhal te München en in Londen, gebaseerd op William Harrisons verhaal Roller Ball Murders die zijn eigen scenario schreef. Achter de camera stond Douglas Slocombe.

Girls Come First

1975 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1975. Komedie van Joseph McGrath. Met o.a. John Hamill, Bill Kerr, Sue Longhurst, Burt Kwouk en Rikki Howard.

Een jonge en knappe kunstschilder, die werkt voor een tijdschrift [KA2]a la [KL]`Playboy`[KLE], wordt bestormd door zijn modellen en komt door seksuele uitputting niet meer aan schilderen toe. Sekskomedie is noch geestig (of zelfs maar komisch) noch pikant; een zouteloze affaire. McGrath regisseerde onder het merkwaardige pseudoniem Croisette Meubles.

The Shoes of the Fisherman

1968 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1968. Thriller van Michael Anderson. Met o.a. Anthony Quinn, Laurence Olivier, Oskar Werner, David Janssen en Vittorio De Sica.

Na twintig jaar keert de Russische aartsbisschop Kiril Lakota (Quinn) terug uit ballingschap in Siberië. De politieke leiders hopen met deze daad de wankele vrede tussen Oost en West te verstevigen. Lakota wordt als kardinaal Rome binnengehaald. Kort daarop sterft de paus en Lakota wordt aangeduid als opvolger. Hij zal alles in het werk stellen om de wereldvrede veilig te stellen. Langdradige verfilming van de roman van Morris West, bewerkt door John Patrick en James Kennaway, met enkele sterke momenten, dankzij de diverse topacteurs. De grootste tekortkoming van de film is de lengte. Schitterende fotografie van Erwin Hillier en een memorabele score van Alex North behoren tot de pluspunten.

A Shot in the Dark

1964 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1964. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Peter Sellers, Elke Sommer, George Sanders, Herbert Lom en Tracy Reed.

Op een nacht valt er in het Franse kasteel van Benjamin Ballon (Sanders) een schot. Om de moord te onderzoeken wordt Inspector Clouseau (Sellers) op de zaak gezet. Hoewel het dienstmeisje Maria (Sommers) de overduidelijke hoofdverdachte is gelooft Clouseau koppig in haar onschuld. Intussen ziet zijn superieur (Lom) met lede ogen aan hoe Clouseau zich door de zaak stuntelt. De tweede Pink Pantherfilm, de leukste uit de serie. Meer dan in de eerste film heeft Sellers de centrale rol. Hij moet zich onder andere vervoegen bij een nudistenkamp, zo'n typische o-la-la locatie uit de swinging sixties.

Visa to Canton

1961 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1961. Avonturenfilm van Michael Carreras. Met o.a. Richard Basehart, Alan Gifford, Athene Seyler, Burt Kwouk en Eric Pohlmann.

Zielloze film over de hulp aan een vluchteling uit Rood China.

Terror of the Tongs

1961 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Anthony Bushell. Met o.a. Christopher Lee, Geoffrey Toone, Bert Kwouk, Brian Worth en Richard Leech.

Een Engelse thriller vol sfeer. Een kapitein zoekt naar de moordenaars van zijn dochter om tenslotte de gehele Tongbroederschap in Hongkong open te breken. Goed spel, maar wellicht voor sommige kijkers wat te gruwelijk. Oorspronkelijk in de bioscopen uitgebracht in zwart/wit. Scenario van Jimmy Sangster.

Yesterday's Enemy

1959 | Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1959. Oorlogsfilm van Val Guest. Met o.a. Stanley Baker, Guy Rolfe, Leo McKern, Gordon Jackson en David Oxley.

`De vijand van gisteren is de vriend van vandaag` is het motto van deze spannende oorlogsfilm (naar het toneelstuk van Peter Neuman) die geheel in de studio werd opgenomen. Desalniettemin veel sfeer en schitterende rollen. De zin van oorlog wordt voortdurend ter discussie gesteld en de vanzelfsprekende conclusie dat oorlog inderdaad zinloos is, wordt aan het eind eens te meer duidelijk als Baker en zijn mannen het onderspit delven tegen de Japanse commandant, Ahn, die niet onder doet voor Sessue Hayakawa, de Japanse officier in THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI.