John Barnes

Componist

John Barnes is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Daughters Of The Dust

1991 | Experimenteel, Drama, Romantiek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1991. Experimenteel van Julie Dash. Met o.a. Kaycee Moore, Adisa Anderson, Alva Rodgers, Cora Lee Day en Bahni Turpin.

De familie Peazant, onderdeel van de van oorsprong West-Afrikaanse Gullah gemeenschap, woont op een eiland voor de kust van South Carolina. In het jaar 1902 keert het veramerikaniseerde deel van de familie, dat eerder naar het vasteland vertrok, terug naar het eiland om de Peazants mee te nemen naar het noorden. Grootmoeder, bang voor het verlies van haar cultuur, wil achter blijven. Sfeervol, zintuiglijk portret dat naar verluidt een belangrijke inspiratiebron was voor Beyconcés visuele album Lemonade. Eerste bioscoopfilm geregisseerd door een Afro-Amerikaanse vrouw.

Colors Straight Up

1997 | Documentaire, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Documentaire van Michèle Ohayon.

VV.

Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood

1996 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1996. Komedie van Paris Barclay. Met o.a. Eric L. Gold en Keenen Ivory Wayans.

De gebroeders Wayans (Keenen Ivory heeft ook nog een bijrolletje) maken zwarte films als Boyz N the Hood en Menace II Society belachelijk: Loc Dog (Marlon) loopt rond met een nucleair wapen ter verdediging; de moeder van zijn neef Ashtray (Shawn) waarschuwt haar zoon niet aan de drugs te geraken of in de entourage van Eddie Murphy opgenomen te worden; en lieve oma roept: 'Ashtray! You little bitch ass motherfucker! Come over here and give your grandma a hug!' Het hoort een beetje bij het panische-parodiegenre dat de plank af en toe flink misgeslagen wordt, maar de toon die eindelijk al die serieuze gangsta-uitingen relativeert is raak.

CB4

1993 | Muziek, Fake documentaire

Verenigde Staten 1993. Muziek van Tamra Davis. Met o.a. Chris Rock, Allen Payne, Deezer D, Charlie Murphy en Khandi Alexander.

Deze parodie op de rage van de rapmuziek in de grote steden van Amerika start veelbelovend maar zakt daarna volledig in. De titel verwijst naar een rapband, bestaande uit drie zwarte kinderen uit de middenklasse, die zogenaamde criminelen aanneemt, om te voldoen aan de smaak van het publiek. Dit wekt de woede op van een echte gangster (gespeeld door Charlie Murphy, Eddies broer), die ze probeert te vermoorden. Het wilde, rauwe en glamour-achtige imago van rapmusici vormt een uitstekend mikpunt voor satire, maar slechts een paar van de grappen zijn raak. Het lijkt wel of verscheidene figuren en ondergeschikte plots eruit zijn geknipt of gewoon uit slordigheid zijn vergeten. De meeste spelers zijn afkomstig van de tv, en Saturday Night Live-komiek Rock leverde een bijdrage aan scenario en productie.

Better Off Dead

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Neema Barnette. Met o.a. Mare Winningham, Tyra Ferrell, Kevin Tighe, Don Harvey en Reed McCant.

Deze goed vertolkte film stelt een groot aantal morele vragen en problemen: recht op leven tegenover abortus, doodstraf tegenover levenslang, recht tegenover onrecht, racisme tijdens de procesgang. Dat is veel en je bent geneigd te denken dat zoiets niet kan binnen twee uurtjes. De film die medegeproduceerd werd door de bekende Amerikaanse sociologe en schrijfster Gloria Steinem, behandelt dit wel degelijk en mag beslist een krachttoer genoemd worden. Het verhaal is gauw uitgelegd: Kit Kellner (Winningham) is een enfant terrible, die plunderend en rovend door het land trekt en daarbij een politieman dodelijk verwondt. Vervolgens is de rechtsgang een keten van het hierboven opgesomde. Je tenen gaan af en toe krom staan van verontwaardiging bij het zien van dit intelligent in elkaar gezette drama. Scenario van Marlane X. Meyers naar een idee van medeproducent Randy C. Bear. Het camerawerk is van Ueli Steiger.

Bebe's Kids

1992 | Animatie, Komedie

Verenigde Staten 1992. Animatie van Bruce W. Smith. Met o.a. Wayne Collins, Faizon Love en Tone Loc.

Robin ontmoet de sensuele Jamika en wil haar tot iedere prijs versieren. Uiteindelijk slaagt hij erin haar te strikken voor een romantisch afspraakje. Maar het loopt niet zoals hij zich had voorgesteld. Wie denkt er nu aan dat zij bij deze gelegenheid haar zoontje en drie verschrikkelijke rotjongens zou meebrengen?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Barnes op televisie komt.

Reageer