Verenigde Staten 1993. Muziek van Tamra Davis. Met o.a. Chris Rock, Allen Payne, Deezer D, Charlie Murphy en Khandi Alexander.

VPRO Cinema

Deze parodie op de rage van de rapmuziek in de grote steden van Amerika start veelbelovend maar zakt daarna volledig in. De titel verwijst naar een rapband, bestaande uit drie zwarte kinderen uit de middenklasse, die zogenaamde criminelen aanneemt, om te voldoen aan de smaak van het publiek. Dit wekt de woede op van een echte gangster (gespeeld door Charlie Murphy, Eddies broer), die ze probeert te vermoorden. Het wilde, rauwe en glamour-achtige imago van rapmusici vormt een uitstekend mikpunt voor satire, maar slechts een paar van de grappen zijn raak. Het lijkt wel of verscheidene figuren en ondergeschikte plots eruit zijn geknipt of gewoon uit slordigheid zijn vergeten. De meeste spelers zijn afkomstig van de tv, en Saturday Night Live-komiek Rock leverde een bijdrage aan scenario en productie.

credits

Regie:
Tamra Davis
Cast:
Chris Rock, Allen Payne, Deezer D, Charlie Murphy, Khandi Alexander, Willard E. Pugh, Chris Elliott, Phil Hartman, Richard Gant, Stoney Jackson, Arthur Evans, La Wanda Page, Theresa Randle, Ice-T, Ice Cube, Halle Berry
Muziek:
John Barnes
Jaar:
1993
Genres:
Muziek, Fake documentaire
Trefwoorden:
Popmuziek, Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

CB4 (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken