A. Filippenko

Acteur, Componist

A. Filippenko is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Tam na nevidomnich doroshkach

1982 | Fantasy, Familiefilm

SU 1982. Fantasy van Michail Jusovski. Met o.a. Roman Monastyrski, Tatjana Peltzer, Leonid Charitonov, Tatjana Aksjuta en Anatoli Kusnezov.

Op weg naar zijn tante komt de kleine Mitja (Monastyrski) in een sprookjesbos terecht waar hij geadopteerd wordt door een onvervalste heks. Via een toverbord volgen ze de gebeurtenissen in het tsarenpaleis. De tsaar heeft net zijn adviseur op diefstal betrapt. De man wordt uit de stad gebannen, maar zweert zich te wreken. Hij bevrijdt een duivelse toverkol uit de gevangenis en deze zet de tsaar onmiddellijk af. Mitja en de heks gaan de gevangen tsaar helpen. Lekkere ouderwetse sprookjesfilm vol geesten en magische trucs, boeiend genoeg om het kleine grut een tijdje stil te houden. Het scenario van Alla Achundova, naar een sprookje van Eduard Uspenski, is schattig maar naïef. Knappe fotografie van Oleg Kobsev.

Solotyje Roga

1971 | Familiefilm, Fantasy

SU 1971. Familiefilm van Aleksandr Rou en W. Makarow. Met o.a. Georgi Milljar, A. Smirnov, R. Rjasanova, Wolodja Below en Ira Tschigrinova.

Twee meisjes trekken een verboden gedeelte van een bos in om paddestoelen te plukken. Het is bevolkt met trollen en heksen. Wanneer de meisjes met een volle mand huiswaarts willen keren, houdt het magische woud hen tegen. Een heks verschijnt en de meisjes proberen haar te negeren, wat niet lukt. Ze worden veranderd in jonge hindes die tot het einde van hun dagen in het bos moeten blijven. Hun moeder gaat hen zoeken. Sprookjesfilm die voor de allerjongsten wel wat angstaanjagend in beeld werd gebracht met enkele uitstekende speciale effecten. Volwassenen zullen het verhaal echter wat naïef en zeker te voorspelbaar vinden. Lew Potjomkin en Alexander Rou schreven het scenario. Indrukwekkende fotografie van J. Djakonov en W. Okunjew. Scope.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer A. Filippenko op televisie komt.

Reageer