John Baxter

Regisseur, Producer

John Baxter is regisseur en producer.
Er zijn 16 films gevonden.

Judgment Deferred

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van John Baxter. Met o.a. Leslie Dwyer, Hugh Sinclair, Helen Shingler, Abraham Sofaer en Joan Collins.

Een journalist achterhaalt een ontsnapte gevangene en helpt bij het bewijzen van diens onschuld. Baxter behandelt wederom zijn favoriete humanistische thema's. Collins speelt, in haar debuutfilm, de dochter van de ten onrechte veroordeelde man.

When You Come Home

1947 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1947. Komedie van John Baxter. Met o.a. Frank Randle, Leslie Saroney, Leslie Holmes, Diana Decker en Fred Conyngham.

Een poging om een uiterst getalenteerde maar vulgaire komiek geliefd te maken bij een verfijnder publiek. Randle vertelt in flashbacks het verhaal van zijn poging om een music hall te redden. Een pijnlijke verspilling van een uniek talent.

Here Comes the Sun

1945 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1945. Komedie van John Baxter. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Elsa Tee, Joss Ambler en Dick Francis.

De schurkachtige eigenaar van een krant zet zijn tipgever voor de paardenraces een hak, als deze een onderzoek begint naar zijn illegale activiteiten. Een prima komedie met Flanagan en Allen in goede vorm. Mis vooral het begin niet.

Dreaming

1944 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van John Baxter. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Hazel Court, Dick Francis en Philip Wade.

Een komedie van Flanagan & Allen, waarin Bud op de operatietafel ligt en een reeks avonturen droomt als de verdoving vat op hem krijgt. Een goedgeluimd en goed geregisseerde film met verrassende gastoptredens van beroemdheden uit de muziek- en sportwereld, en een medley van prachtige nummers van het duo.

Theatre Royal

1943 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk 1943. Komedie van John Baxter. Met o.a. Bud Flanagan, Chesney Allen, Gwen Catley, Peggy Dexter en Finlay Currie.

Een komische musical waarin de staf van een theater een show op poten zet, als het gebouw met overname bedreigd wordt. Deze vaak gebruikte plot werkt uitstekend met de weergaloze Flanagan en Allen. Baxter regisseerde met de gebruikelijke vaart.

Let the People Sing

1942 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1942. Komedie van John Baxter. Met o.a. Alastair Sim, Fred Emney, Edward Rigby, Patricia Roc en Oliver Wakefield.

Een speelse komedie waarin een variétékomiek en een Tsjechische professor de gemeenteraad van een klein plaatsje beletten de schouwburg te sluiten. Gebaseerd op de roman van J.B. Priestley en geregisseerd door de ondergewaardeerde Baxter.

The Common Touch

1941 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van John Baxter. Met o.a. Geoffrey Hibbert, Greta Gynt, Joyce Howard, Harry Welchman en Edward Rigby.

Wanneer zijn vader overlijdt, neemt de jonge student Peter (Hibbert) het familiebedrijf in Londen over. De directeuren aldaar zijn daar niet blij mee, zeker omdat Peter een sloopproject tegenhoudt omdat hij zich niet goed genoeg ingelicht acht. Met een vriend gaat Peter op onderzoek en ontdekt op de slooplocatie een armenhuis met louter sympathieke en talentvolle mensen. Een plan wordt bedacht, onder meer door een verpauperde jurist, om de directeuren tegen te houden. Regisseur John Baxter steekt in The Common Touch, een soort vervolg op zijn Dosshouse uit 1933, zijn liefde voor het 'gewone volk' niet onder stoelen of banken, maar weet met muziek (gemaakt door de armen) naast engagement ook vertier te verschaffen. Baxters films waren zeer populair in de zogenoemde 'working-class movie houses'.

Love on the Dole

1941 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van John Baxter. Met o.a. Deborah Kerr, Clifford Evans, Mary Merrall, George Carney en Geoffrey Hibbert.

Een uitstekend, maar bitter drama uit de tijd van de crisisjaren over een Engels gezin, waarvan het hoofd zonder werk komt te zitten en moet gaan stempelen. De dochter des huizes, gespeeld door Kerr, weet haar positie te verbeteren door bij een rijke familie ter plaatse te gaan werken. Deprimerend, maar een halve eeuw later nog altijd actueel! Sterrollen en strakke regie. Gebaseerd op het boek van Walter Greenwood.

Laugh It Off

1940 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk 1940. Komedie van John Baxter. Met o.a. Tommy Trinder, Jean Colin, Anthony Hulme, Marjory Brown en Edward Lexy.

Een soldaat krijgt, aan het begin van WOII, de opdracht een revue op te zetten om de troepen te vermaken. Nogal ongeïnspireerd, zwakke dialogen en overdreven shownummers. De komiek Trinder, in een van zijn eerste filmrollen, is opmerkelijk ongrappig.

Crooks' Tour

1940 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1940. Komedie van John Baxter. Met o.a. Basil Radford, Naunton Wayne, Greta Gynt en Charles Oliver.

In deze film, die op maat is gemaakt voor de sterren Radford en Wayne, spelen deze de karakterrollen van Charters en Caldicott. Deze figuren zijn afkomstig uit radiohoorspelen en oorspronkelijk gebaseerd op twee hoofdfiguren uit Hitchcocks THE LADY VANISHES. Het onversaagde duo is verwikkeld in een spionnennetwerk in Bagdad. Een onderhoudende film.

Song of the Road

1937 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1937. Komedie van John Baxter. Met o.a. Bransby Williams, Ernest Butcher, Muriel George, Davy Burnaby en Tod Slaughter.

Toen de auto in Engeland de weg veroverde in de jaren v[KA1]o[KA1]or WO II (veel eerder dan bij ons - dat kwam pas rond 1960), kregen sommige ouderen en eigenwijze vogels aanpassingsproblemen. Bill (Williams) weigert deel te nemen aan de rij-opleiding en begeeft zich met zijn trouwe pony en wagentje in het inmiddels al druk geworden verkeer. Bedenk wel, dat het gesignaleerde aanpassingsprobleem zich ieder tijdvak met een nieuwe technologie altijd weer opnieuw voordoet, maar dit 'eeuwige' thema nodigt toch niet direct uit om naar dit verkleurde ding uit de oude draaidoos te gaan kijken. Snel geproduceerd, gemakkelijk te vergeten prent uit het perfide Albion waar men in de jaren 1930 met subsidie fabriceerde om te kunnen concurreren met Hollywood, een krampachtige strijd die twintig jaar ervoor al gestreden en verloren was.

The Song of the Road

1936 | Drama, Western

Verenigd Koninkrijk 1936. Drama van John Baxter. Met o.a. Bransby Williams, Muriel George en Ernest Butcher.

Een man gaat met zijn paard op weg als hij zijn baan verliest. Hoewel gemotoriseerde voertuigen oprukken in de straten van de stad, weigert de man zijn paard te verlaten en een knieval te maken voor de technologie

The Kentucky Minstrels

1935 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van John Baxter. Met o.a. Harry Scott, Eddie Whaley, C. Denier Warren, April Vivian en Wilson Coleman.

Wanneer een revue opgedoekt wordt, betekent dat armoede voor een minstrel-act. Ouderwets amusement, maar de film bevat interessante opnamen van artiesten uit die tijd en Baxters regie weet een emotionele snaar te raken.

Music Hall

1934 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk 1934. Komedie van John Baxter. Met o.a. George Carney, Mark Daly, Helena Pickard, Edgar Driver en Wilson Coleman.

Een gepensioneerde directeur van een music hall wordt gevraagd een theater nieuw leven in te blazen. Een routineuze komedie waarin Baxters regietalent het grotendeels laat afweten, maar de optredende artiesten verlevendigen de zaak.

Say It With Flowers

1933 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1933. Drama van John Baxter. Met o.a. Mary Clare, Ben Field, George Carney, Mark Daly en Edgar Driver.

Een oudere bloemenverkoopster wordt ziek. Haar collega's van de markt komen haar te hulp. De snedige dialogen worden met verve gebracht door de acteurs en het gezang aan het eind wekt nog steeds emoties op.

Doss House

1932 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1932. Drama van John Baxter. Met o.a. Mark Cellier, Mark Daly, Edgar Driver, Wilson Coleman en Arnold Bell.

Tijdens hun jacht op een ontsnapte veroordeelde doen een journalist en een politieman zich voor als zwervers. Ze begeven ze zich in de onderwereld, die bevolkt wordt door kleine misdadigers en armoedzaaiers. Een ongewone, oprechte en bewogen verkenning van een onderdeel van de maatschappij van de jaren dertig, die in Britse films zelden getoond werd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Baxter op televisie komt.

Reageer