Hector Duvauchelle

Acteur

Hector Duvauchelle is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Manoa

1980 | Misdaad

DDDE/Venezuela 1980. Misdaad van Solveig Hoogesteijn. Met o.a. Victor Cuica, Diego Silva, Azdrubal Meléndez en Hector Duvauchelle.

De botsing tussen twee Venezolanen die tot verschillende sociale klassen en etnische groepen behoren. Een niet erg solide politiedrama. De regisseur is in Venezuela geboren maar heeft een Duitse moeder en een Nederlandse vader.

Caliche sangriento

1969 | Drama

Chili 1969. Drama van Helvio Soto. Met o.a. Hector Duvauchelle, Jaime Vadell, Jorge Yanez, Jorge Guerra en Patricia Guzman.

Chili in het jaar 1879, tijdens de Latijnsamerikaanse oorlog tussen Chili enerzijds en Bolivia en Peru anderzijds. Een commandant en zeventien Chileense soldaten zijn in de woestijn van Atacama verdwaald. Ze proberen de hoofdmacht van het leger te bereiken die de Peruanen op de hielen zit. De mannen krijgen te kampen met hitte en dorst voordat ze door guerrillastrijders worden afgeslacht. Sombere en pessimistische film, die soms wisselvallig (langdradig), maar vaak erg sterk is. In de persoon van een officier klinkt een zeer kritische toon door. Hij probeert het leven van zijn mannen te redden omdat ook hij vindt (wat anderen als lafheid beschouwen) dat het niet de oorlog van hun volk is. Deze soms ondraaglijke film veroordeelt op scherpe wijze de blinde gehoorzaamheid, het achterlijke heldendom, de onderwerping aan het buitenlandse imperialisme en de bekrompenheid van het militarisme. Een politieke western die de zenuwen van de kijkers zwaar op de proef stelt, ondanks de zeer reële plastische schoonheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hector Duvauchelle op televisie komt.

Reageer