Caliche sangriento

1969, Helvio Soto, 124 minuten

Chili 1969. Drama van Helvio Soto. Met o.a. Hector Duvauchelle, Jaime Vadell, Jorge Yanez, Jorge Guerra en Patricia Guzman.

VPRO Cinema

Chili in het jaar 1879, tijdens de Latijnsamerikaanse oorlog tussen Chili enerzijds en Bolivia en Peru anderzijds. Een commandant en zeventien Chileense soldaten zijn in de woestijn van Atacama verdwaald. Ze proberen de hoofdmacht van het leger te bereiken die de Peruanen op de hielen zit. De mannen krijgen te kampen met hitte en dorst voordat ze door guerrillastrijders worden afgeslacht. Sombere en pessimistische film, die soms wisselvallig (langdradig), maar vaak erg sterk is. In de persoon van een officier klinkt een zeer kritische toon door. Hij probeert het leven van zijn mannen te redden omdat ook hij vindt (wat anderen als lafheid beschouwen) dat het niet de oorlog van hun volk is. Deze soms ondraaglijke film veroordeelt op scherpe wijze de blinde gehoorzaamheid, het achterlijke heldendom, de onderwerping aan het buitenlandse imperialisme en de bekrompenheid van het militarisme. Een politieke western die de zenuwen van de kijkers zwaar op de proef stelt, ondanks de zeer reële plastische schoonheid.

credits

Regie:
Helvio Soto
Cast:
Hector Duvauchelle, Jaime Vadell, Jorge Yanez, Jorge Guerra, Patricia Guzman, Jorge Lillo, Arnaldo Berrios, Mario Bernal
Muziek:
Tito Ledermann
Jaar:
1969
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Tragedie
Landen:
Chili


op televisie
0 uitzendingen

Caliche sangriento (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer