William Zipp

Acteur

William Zipp is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Center of the Web

1992 | Oorlogsfilm, Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1992. Oorlogsfilm van David A. Prior en David Prior. Met o.a. Ted Prior, Charlene Tilton, Robert Davi, Tony Curtis en Charles Napier.

Een actrice uit Washington D.C. moet opdraaien voor een moord. En dat is nog maar een deel van een ingewikkelde samenzwering tussen elkaar beconcurrerende geheimagenten en duistere breinen-achter-de-schermen. Bijna iedereen in deze sterke thriller heeft een geheime identiteit. Tegen de tijd dat je je realiseert dat niets en niemand is wat het schijnt, begint de film vervelend te worden. Tilton (Dallas) doet het uitstekend als de belaagde heldin.

Operation warzone

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Ted Prior. Met o.a. David Harris, William Zipp, John Cianetti, Fritz Matthews en Joe Spinell.

Een zinloze oorlog, die bovendien ook nog een hoge tol eist: Vietnam. De vijand verplaatst zich zo snel dat het bijna onmogelijk is zijn exacte positie vast te stellen. Sergeant Holt en zijn helfdhaftige mannen vechten zich een baan door de gevaarlijke jungle en vijandelijke linies. Een netwerk van eindeloze tunnels leidt hen naar de vijand. Een uniek soort soldaat wordt geboren: 'Tunnelrats'. Als dan ook nog blijkt dat generaal Delavane en luitenant Harker voor veel geld deze oorlog in stand houden, breekt de hel los

Order of the Eagle

1989 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Thomas Baldwin. Met o.a. William Zipp, Casey Hirsch, Jil Foot, Perry Hill en David Roger Harris.

Een natuurliefhebber vindt in de wildernis een waardevolle koffer met militaire geheimen. Boeven - huurlingen - zitten hem achterna, maar de onverschrokken plaatselijke Vietnam-veteraan komt hem te hulp. Een gewelddadig vluggertje, dat nog net wordt gered door de sterk aangezette figuren. Hardwerkende hoofdrolspeler Zipp doet z'n eigen stunts.

Operation War Zone

1989 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Oorlogsfilm van Ted Prior. Met o.a. Fritz Matthews, John Cianetti, William Zipp, David Harris en David Marriott.

De makers van de onsterfelijke HELL ON THE BATTLEGROUND leven hun manie voor kanonnen, verminkte lichamen en het creatief herschrijven van de geschiedenis verder uit in deze kitscherige film over Amerikaanse soldaten in Vietnam, die een wapenzending beschermen tegen verraders. Dankzij hun heldenmoed winnen de V.S. nota bene de oorlog! Politiek correct of niet, het script van David & Ted Prior is zo onhandig dat je in geen enkele scène de goeien van de slechten kan onderscheiden. Andrew Parke was de cameraman.

Future Force

1989 | Sciencefiction, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van David A. Prior. Met o.a. David Carradine, Robert Tessier, Anna Rapagna, William Zipp en Patrick Culliton.

In de nabije toekomst (al in 1991!) wordt de politie geprivatiseerd en de dienstverlening wordt door ondernemingen zoals COPS (Civilian Operated Police Systems) uitgevoerd. Zwijgzame Carradine, in dienst van COPS, (in een voor hem geschikte en door hem uitstekend vertolkte rol) neemt het niet zo nauw met de rechten van verdachten en schiet pardoes een arrestant overhoop na hem zijn rechten voorgelezen te hebben. De ongure COPS-baas zet een prijs van $%WI2100,000 op het hoofd van Carradine en vervolgens gaat deze zeer tot de verbeelding sprekende film over in een soort western compleet met een eindgevecht en een forse knipoog naar ROBOCOP vanwege Carradine's mechanische schietarm. Goed ondersteunend spel en het vervolg is reeds gedraaid.

Jungle Patrol

1988 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van David A. Prior. Met o.a. William Smith, William Zipp, Ted Prior, Maria Rosado en David Marriott.

Twee ex-Vietnamsoldaten worden door hun oud-kolonel ingehuurd om diens met guerilla's sympathiserende dochter terug te halen uit een niet nader genoemde Zuidamerikaanse brandhaard. Ongeloofwaardige locaties, actiescènes en domme regie- en acteerfouten zorgen ervoor dat dit meer lijkt op een gefinancierd bosspel van achterlijke Amerikaantjes. Het mooiste is nog Rosado als de sexy en sinistere rebellenleidster. Ook bekend als JUNGLE ASSAULT.

Death Chase

1988 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1988. Avonturenfilm van David A. Prior. Met o.a. William Zipp, Paul Smith, Jack Starrett, Bainbridge Scott en Reggie DeMorton.

Een zeer slecht gemaakte film over een ziek spelletje. Zipp ziet dat zijn zuster neergeschoten wordt, krijgt vervolgens een geweer in zijn handen gedrukt met de mededeling: 'Jij bent hem'. Dan kan de grote achtervolging beginnen.

Mankillers

1987 |

Verenigde Staten 1987. David A. Prior en David Prior. Met o.a. Edd Byrnes, Gail Fisher, Edy Williams, Lynda Aldon en William Zipp.

Een voor video gemaakte film waarin de kijker geplaagd wordt met een tam verhaal over een dozijn vrouwelijke CIA-agenten die overloper Zipp moeten pakken. De v-sterren Byrnes en Fisher zijn totaal oninteressant, dankzij de onbeduidendheid van hun rollen; hetzelfde geldt voor de eeuwige starlet Williams.

Deadly Prey

1987 | Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van David A. Prior. Met o.a. Ted Prior, David Campbell, Cameron Mitchell, Troy Donahue en Fritz Matthews.

Een paramilitaire groep kidnapt Mike Danton (Prior) om hem te gebruiken als bewegend doel in de dichte bossen. Danton is een Vietnamveteraan en ontsnapt door zijn survival-and-combat ervaring aan zijn belagers. Colonel Hogan (Campbell) laat uit wraak Dantons vrouw ontvoeren en nu moet Mike wel als levende prooi dienen, waarop gejaagd kan worden. De afloop in deze RAMBO- achtige film, die geïnspireerd is op de klassieker uit 1932 van Ernest B. Schoedsack THE MOST DANGEROUS GAME, is volledig voorspelbaar. Het scenario van regisseur Prior stelt niets voor, evenals de spelprestaties. Wie RAMBO serieus neemt, moet deze film beslist niet gaan zien, want hij zal deze rolprent ervaren als een hevige teleurstelling. Het camerawerk is van Stephen Ashley Blake.

Chase

1987 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van David A. Prior. Met o.a. Paul Smith, Jack Starrett, William Zipp, Bainbridge Scott en Reggie DeMorton.

De titel verwijst naar hoofdpersonage Steven Chase (Smith) die door een stervende man een verchroomde automatische .45 in de handen wordt geduwd, hierdoor zwaar in de problemen geraakt en zowel door de politie als door de killers op de hielen wordt gezeten. Dagdagelijkse B-film, niet te verwarren met de gelijknamige tv-film van Rod Holcomb.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer William Zipp op televisie komt.

Reageer