Emma Penella is acteur.
Er zijn 30 films gevonden.

Doblones de a ocho

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Andrés Linares. Met o.a. Omero Antonutti, Fernando Guillén, Emma Penella en Mario Pardo.

Een jongen die van school is gestuurd, gaat naar het mijnwerkersdorp in het noorden van Spanje waar zijn vader commandant van de rijkspolitie is. Hij voelt zich al snel onweerstaanbaar aangetrokken door de zee en het avontuur. Een vage en weinig geslaagde film, de tweede film van Andrés Linares.

Viento de cólera

1988 | Avonturenfilm

Spanje 1988. Avonturenfilm van Pedro de la Sota. Met o.a. Aitana Sánchez-Gijón, Juan Echanove, Emma Penella en Pedro Mari Sánchez.

Ten tijde van de verovering van Amerika, keert een deserteur terug naar zijn land om een erfenis op te halen waar hij zich eigenaar van acht; zijn oom werkt hem tegen. De eerste lange film van deze regisseur. Het script is wat zwak, maar de regie is goed.

La Estanquera de Vallecas

1987 | Drama, Komedie

Spanje 1987. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Emma Penella, José Gómez, José Manzano, José Luis Manzano en Maribel Verdú.

Bij een poging tot een overval op een sigarenwinkel, zien de twee overvallers zich genoodzaakt, samen met de eigenaresse en haar nichtje, in de winkel onder te duiken, wanwege de dreigementen van buurtbewoners die buiten staan. Bij de vier groeien gevoelens van onderlinge sympathie. Rampzalige opportunistische film over een nationale actualiteit, weergegeven met de voor de regisseur typerende beperktheid van visie.

El amor brujo

1986 | Romantiek, Musical, Muziek

Spanje 1986. Romantiek van Carlos Saura. Met o.a. Antonio Gades, Cristina Hoyos, Laura del Sol, Emma Penella en Juan Antonio Jiménez.

De derde verfilming van de opera van Manuel de Falla, waarin de danser Antonio Gades - evenals in de voorafgaande verfilming - de hoofdrol speelt. Met deze film, die volgde op BODAS DE SANGRE en CARMEN, besluit de regisseur Carlos Saura zijn trilogie over de flamenco. Het resultaat is ondanks alles zwak, houterig en doorspekt met stereotiepen.

Padre nuestro

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Francisco Regueiro en Franciso Regueiro. Met o.a. Fernando Rey, Francisco Rabal, Victoria Abril en Emma Penella.

Een kardinaal, door de artsen opgegeven, keert terug naar zijn geboortedorp in Castillië. Een van de beste hedendaagse Spaanse films. Rey's personage doet denken aan een aantal van zijn vroegere rollen in Buñuels films. Met zwarte humor en anticlericalisme. Verder speelden Lina Canalejas, Amelia de La Torre en Rafaela Aparicio mee.

La Regenta

1974 | Drama

Spanje 1974. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. Emma Penella, Keith Baxter, Nigel Davenport, Adolfo Marsillach en Charo López.

In de negentiende eeuw stelt een beroeps-verleider zich ten doel om een getrouwde vrouw te versieren. Een keurige maar toch enigszins koude en vervelende verfilming van één van de beste romans uit de Spaanse literatuur.

La Primera entrega de una mujer casada

1971 | Misdaad, Erotiek

Spanje/Italië 1971. Misdaad van Angelino Fons. Met o.a. Emma Penella, Glenn Lee, Franco Citti en Bruno Corazarri.

Twee jongens die zich buiten de wet hebben geplaatst, vestigen zich in een chalet. Daar woont alleen maar een getrouwde vrouw die de terugkeer van haar man afwacht. Een grotesk knoeiwerk ter meerdere eer en glorie van Penella.

Fortunata y Jacinta

1969 | Drama

Spanje/Italië 1969. Drama van Angelino Fons. Met o.a. Emma Penella, Liana Orfei, Máximo Valverde, Bruno Corazzari en Terele Pávez.

Twee vrouwen uit een verschillend milieu vechten om de liefde van een man. Een social-erotisch drama, geïnspireerd door een klassiek stuk uit de Spaanse literatuur, nogal pretentieus en gekunsteld geregisseerd, kenmerkend voor het gehalte van de film.

La Busca

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Angelino Fons. Met o.a. Jacques Perrin, Emma Penella, Sara Lezana, Daniel Martín en Hugo Blanco.

De film vertelt de wederwaardigheden van een jonge man uit de provincie in het Madrid van 1900. Een oprechte film maar enorm traag en met een zeer middelmatige bezetting. De eerste produktie van Angelino Fons naar de roman van Pío Baroja.

Lola, espejo oscuro

1965 |

Spanje 1965. Fernando Merino. Met o.a. Manolo Gomez Bur, Carlos Estrada en Emma Penella.

De film vertelt de wederwaardigheden van een jonge man uit de provincie in het Madrid van 1900. Een oprechte film maar enorm traag en met een zeer middelmatige bezetting. De eerste produktie van Angelino Fons naar de roman van Pío Baroja.

Lola, aspejo oscuro

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Emma Penella, Carlos Estrada, Manolo Gómez Bur en Elena María Tejeiro.

Een mooie vrouw leeft van het geld van de mannen die haar begeren. Een film die net zo slecht is als de roman van Fernández Flórez waarop hij gebaseerd is.

El Verdugo

1964 | Komedie

Italië/Spanje 1964. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Nino Manfredi, Emma Penella, José Isbert, José Luis Lopez Vasquez en Ángel Álvarez.

Jos[KA1]se Luis Rodriguez (Manfredi), een jonge begrafenisondernemer is getrouwd met Carmen (Penella), de dochter van de Spaanse staatsbeul Amadeo (Isbert), die na zijn pensionering zijn dienstwoning zal verliezen en daarom zijn schoonzoon overhaalt hem op te volgen als beul, met de geruststelling dat er op het laatste moment toch altijd gratie wordt verleend. Ondanks al zijn tegenstribbelingen moet de schoonzoon toch een keer het schavot bedienen. De scenario- inbreng van Rafael Azcona geeft venijnige impulsen aan het werk van de tot dan toe milde satiricus Berlanga, die in zwarte humor opmerkelijke resultaten bereikt, maar achterblijft bij Azcona`s vaste filmpartner Marco Ferreri. Door co-productie met Itali[KA3]e kon de film zich onttrekken aan Franco`s censuur. De film ging er in premi[KA2]ere (in 1963), maar kwam pas uit in Spanje op 17 februari 1964. Het scenario is van Rafael Azcona, Ennio Flaiono en regisseur Berlanga. Het camerawerk is van Tonino Delli Colli. Wstrex Recording System.

La Hora incógnita

1963 | Sciencefiction, Drama

Spanje 1963. Sciencefiction van Mariano Ozores. Met o.a. Emma Penella, Carlos Estrada, José Luis Ozores en Fernando Rey.

De laatste momenten van een aantal personen wier dagen zijn geteld tengevolge van de werking van een atoomexplosie. Een van de weinige films van Mariano Ozores buiten het komische genre. Het is echter daarom nog geen goede film.

La Cuarta ventana

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Emma Penella, Elisa Montés, Terele Pávez en Leo Anchóriz.

Op zekere dag vinden drie jonge en vlotte naaisters in de flat die zij delen het lichaam van een doodgebloed meisje. Deze acceptabele thriller werd geregisseerd door een kundige regisseur, met de zusters Emma Penella, Elisa Montés en Terele Pávez in de hoofdrollen.

Alegre juventud

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Adolfo Marsillach, Antonio Ozores en Emma Penella.

De film behandelt de motieven van de jonge hoofdrolspelers om hun intrede te doen in het Groot Seminarie. De familie Ozores is bijna compleet in dit onbelangrijke melodrama.

El Amor de los amores

1961 | Drama, Historische film

Spanje 1961. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. Arturo de Córdoba, Emma Penella, Jorge Mistral en Fernando Soler.

In 1907 ontrolt zich, temidden van anarchistische betogingen, plunderingen en verwoestingen, het leven van een overspelige vrouw. Dit is een conventioneel melodrama van één van de succesvolste Spaanse regisseurs uit die tijd.

Carta a una mujer

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Miguel Iglesias. Met o.a. Emma Penella, Luis Prendes, José Guardiola, José Moreno en Jose Guardiola.

Een beroemde dirigent maakt een oorlogsweduwe het hof, maar zij wil liever trouw blijven aan de nagedachtenis van haar man. Het is een zeer slecht melodrama, dat in de lijn ligt van de in de jaren '40 gemaakte produkties in Spanje.

Un Angel tuvo la culpa

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Luis Lucía. Met o.a. José Luis Ozores, Emma Penella, Amparo Rivelles, Roberto Camardiel en Alfredo Mayo.

Een dwaas, op wiens naam een groot bedrag op de bank is gestort, besluit uiteindelijk de bankbiljetten te verdelen onder de behoeftigen. Deze onduidelijke sociale komedie wordt bevolkt door in Spanje bekende acteurs en werd gemaakt door een populaire hoewel middelmatige regisseur.

Sentencia contra una mujer

1960 | Thriller

Spanje 1960. Thriller van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Emma Penella, José Guardiola, Carlos Otero en Antonio Molino Rojo.

Twee bandieten ontvoeren een belangrijk man, teneinde een losgeld van zijn vrouw te vragen. Een pittige en goed opgezette film van een regisseur die zich later zal verlagen tot slechte internationale co-produkties.

De espaldas a la puerta

1959 | Misdaad

Spanje 1959. Misdaad van José María Forgué. Met o.a. Emma Penella, Amelia Bence, Luis Prendes en Elisa Lori.

Een danseres wordt in haar kleedkamer vermoord. Een zeer slappe film, waarvan het draaiboek van de rampzalige maar toch veelzijdige Alfonso Paso is.

Un Marido de ida y vuelta

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Emma Penella, Fernando Fernán Gómez, Fernando Rey, Luz Márquez en Lola Gaos.

De geest van de hoofdrolspeler keert in de wereld der levenden terug om de problemen van het huwelijk tussen zijn weduwe en zijn beste vriend op te lossen. Een klassiek onderwerp uit de fantasie-komedie, met een goede regie en een opvallend spel van de acteurs.

La Guerra empieza en Cuba

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Emma Penella, Gustavo Rojo, Roberto Rey en Jesús Tordesillas.

Een mooie Cubaanse zangeres gaat naar Spanje om wraak te nemen op haar zuster. Een pretentieuze maar toch af en toe curieuze film van een regisseuer die in de Spaanse cinema van de jaren vijftig zijn hoogtij vierde.

El Batallón de las sombras

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Rolf Wanka, Tony Soler, Antonio Vico, Alicia Palacios en Albert Lieven.

De film verbeeldt de dromen, verwachtingen en hartstochten van de bewoners van een flatgebouw. Een pretentieuze maar zeker geen slechte film, met een zeer goede rolbezetting zeker voor de Spaanse film uit die tijd.

Fedra

1956 | Drama

Spanje 1956. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Emma Penella, Enrique A. Diosdado, Vicente Parra en Rafael Calvo.

Een vrouw van een wilde schoonheid verschijnt in een dorpje. Een vrije, persoonlijke versie van de orginele mythische tragedie van Seneca, waarin ondanks hoogdravendheid de kracht niet ontbreekt.

Cómicos

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Christian Galve, Carlos Casaravilla, Fernando Rey en Emma Penella.

Het dagelijks leven van enige rondtrekkende acteurs. Eén van de belangrijkste films van Bardem, die de artistieke jeugd van zijn ouders ermee in herinnering riep. Jaren later zou Bardem zelf een herverfilming realiseren: VARIETÉS.

3 hombres van a morir

1954 | Avonturenfilm

Spanje/Frankrijk 1954. Avonturenfilm van Feliciano Catalán. Met o.a. Emma Penella, Michel Auclair, Julio Peña, Marcel Dalio en Dany Carrell.

Het tragische verhaal van drie avonturiers die door de woestijn trekken op zoek naar goud. De film is best de moeite van het bekijken waard.

Doña Francisquita

1952 | Romantiek, Muziek

Spanje 1952. Romantiek van Ladislao Vajda. Met o.a. Mirtha Legrand, Arando Calvo, Emma Penella en Antonio Casal.

De herverfilming van de gelijknamige film, zij het veel minder geslaagd.

Barco sin rumbo

1951 | Avonturenfilm

Spanje 1951. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Gerard Tichy, Margarita Alexandre, Emma Penella en Luis Arroyo.

Een groep bannelingen uit Midden-Europa bemerkt in deze slimme avonturenfilm dat de boot die hen naar Amerika brengt ook een lading klandestiene wapens herbergt. De regisseur is er nimmer in geslaagd erkenning te krijgen.

La huella del crimen II: El crimen de Don Benito

-1 |

Spanje. Antonio Drove. Met o.a. Gabino Diego, Fernando Delgado en Emma Penella.

Een groep bannelingen uit Midden-Europa bemerkt in deze slimme avonturenfilm dat de boot die hen naar Amerika brengt ook een lading klandestiene wapens herbergt. De regisseur is er nimmer in geslaagd erkenning te krijgen.

La huella del crimen II: El caso de Carmen Broto

-1 |

Spanje. Antonio Drove. Met o.a. Emma Penella, Gabino Diego en Fernando Delgado.

Een groep bannelingen uit Midden-Europa bemerkt in deze slimme avonturenfilm dat de boot die hen naar Amerika brengt ook een lading klandestiene wapens herbergt. De regisseur is er nimmer in geslaagd erkenning te krijgen.