Warren Stevens: regie en cast.
Er zijn 29 films gevonden.

Jungle Book: Lost Treasure

1998 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1998. Avonturenfilm van Michael McGreevey. Met o.a. Antonio Baker, Lindsey Peter, Sean Price McConnell, Gary Collins en Michael Beck.

Lindsay en Travis zijn samen met hun vaders en een onderzoeksteam op zoek naar diamanten in de jungle. Als hun leven wordt bedreigd door een roversbende, worden ze onverwacht gered door Mowgli, een geheimzinnige jongen die in de jungle is opgegroeid.

Dragonfight

1990 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van Warren Stevens. Met o.a. Robers Z'Dar, Paul Coufos, Michael Paré, James Hong en Fawna MacLaren.

Aan het einde van de 20e eeuw wordt de zakenwereld beheerst door machtige Japanse en Amerikaanse bedrijven die met elkaar duelleren via tot de tanden gewapende kerels. De duels worden op afstand via tv-camera's door op bloed en wraak beluste machthebbers gevolgd. Een metafoortje voor de latente Amerikaans- Japanse marktconflicten met een mooie maar nooit echt overtuigende Paré.

Stroker Ace

1983 | Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1983. Actiefilm van Hal Needham. Met o.a. Burt Reynolds, Ned Beatty, Jim Nabors, Loni Anderson en Parker Stevenson.

Reynolds is in deze film te zien in een van zijn slechtste rollen als een kampioen autocoureur die niet wordt gehinderd door een overmaat aan intellect. Zijn voornaamste pleziertjes bestaan eruit Beatty, zijn sponsor, te kwellen en naar de fraai gebouwde Anderson te loeren. De opnamen van ongelukken op de racebaan die ze bij de tv op de plank hadden liggen zijn er maar gewoon ingeplakt! Opmerkelijk is dat Nabors ook zingt. Regisseur Needham en William Neely schreven naar de roman van Neeley en Robert K. Ottum. Nick McLean was cameraman van dienst.

High Ice

1980 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Eugene S. Jones en Eugene Jones. Met o.a. David Janssen, Tony Musante, Madge Sinclair, Dorian Harewood en Warren Stevens.

Vier jonge mensen komen na een lawine vast te zitten op een uitstekende punt van een berg. Eén van hen wordt meegesleurd door de sneeuwmassa. Een eerste reddingspoging mislukt, maar dan wordt een actie op getouw gezet die de ruwe veteraan Jansen en de starre kolonel Musante tegenover elkaar brengt. IJzingwekkende suspense in deze spectaculaire prent vol halsbrekende toeren. De duizelingwekkende opnames langs de loodrechte bergflanken zijn soms even sterk als in het latere, soortgelijke CLIFFHANGER. Adembenemend scenario van Sy Gomberg en Jack Turley en huiveringwekkende fotografie van Robert E. Collins.

The Return of Captain Nemo

1978 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1978. Avonturenfilm van Alex March. Met o.a. José Ferrer, Tom Hallick, Burr De Benning, Burgess Meredith en Linda Day George.

De door Jules Verne legendarisch gemaakte kapitein Nemo komt met zijn duikboot, de Nautilus, onder een koraal vast te zitten. Hij ziet geen kans los te komen en vriest zichzelf in. Honderd jaar later wordt de boot ontdekt. Nemo ontwaakt en gaat met de Amerikaanse regering samenwerken. De Nautilus staat weer te zijner beschikking en het zoeken naar het legendarisch Atlantis kan beginnen. Het geheel is niet boeiend genoeg, en dat komt vooral door de te lange dialogen.

The Amazing Captain Nemo

1978 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Sciencefiction van Alex March. Met o.a. José Ferrer, Burgess Meredith, Tom Hallick, Lynda Day George en Mel Ferrer.

Tijdens vlootmanoeuvres in de Stille Oceaan ontdekken twee diepzeeduikers de onderzeeboot Nautilus met aan boord kapitein Nemo (Ferrer) in bevroren toestand. Na hem ontdooid te hebben gaan ze op zoek naar Atlantis. Niet minder dan zeven scenarioschrijvers, w.o. niemand minder dan Robert Bloch, Larry Alexander, Robert Dennis, Norman Katkov, William Keys, Mann Rubin en Preston Wood werkten mee aan deze clichématige avonturenfilm, die behalve de figuur van kapitein Nemo hoegenaamd niets met Jules Verne uitstaande heeft.

The Sweet Ride

1968 | Erotiek

Verenigde Staten 1968. Erotiek van Harvey Hart. Met o.a. Tony Franciosa, Michael Sarrazin, Jacqueline Bisset, Bob Denver en Michael Wilding.

Absurde toestanden rond een tennisfreak, surfer en een knap meisje. Soms zijn de Malibuscènes mooi. Scenario van Tom Mankiewicz. Gefilmd in Panavision.

Madigan

1968 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Don Siegel. Met o.a. Richard Widmark, Henry Fonda, Harry Guardino, Inger Stevens en James Whitmore.

Politiedetective Dan Madigan (Widmark) valt met een collega een hotelkamer binnen waar een gangster in bed ligt met een hoertje. De gangster gebruikt het meisje als schild en weet te ontsnappen. Hoofdcommissaris Fonda geeft het onfortuinlijke duo 72 uur de tijd om hem te arresteren. Spannende en vlot gemaakte politiefilm, die de toeschouwer de hele tijd door in spanning houdt. Knap spel van Widmark, Fonda en al hun tegenspelers. Zoals steeds houdt Siegel het tempo hoog en zorgt hij geregeld voor verrassingen. Het scenario werd geschreven door Abraham Polonsky, Harry Kleiner en Henri Simoun, naar de roman The Commissioner van Richard Dougherty. Russell Metty filmde het grootste deel van de actie in de straten van New York. Tussen 1972 en 1974 speelde Widmark in een aantal tv-sequels in de reeks NBC MYSTERY MOVIE. Gedraaid in Techniscope.

Gunpoint

1966 | Western

Verenigde Staten 1966. Western van Earl Bellamy. Met o.a. Audie Murphy, Joan Staley, Warren Stevens, Edgar Buchanan en Denver Pyle.

Sheriff Murphy zit achter een bende aan die een vrouw heeft ontvoerd. Daarbij zit hij opgescheept met een corrupte hulpsheriff (Pyle). Hij weet echter, ondanks tegenstand en verraad, zijn opdracht te volbrengen. Het was de laatste western van Murphy voor Universal, de maatschappij waar hij zijn westerncarrière begonnen was. Het scenario is van Mary en Willard Willingham, achter de camera stond William Margulies.

Cyborg 2087

1966 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1966. Sciencefiction van Franklin Adreon. Met o.a. Michael Rennie, Wendell Corey, Eduard Franz, Karen Steele en Warren Stevens.

In de wereld van het jaar 2087 is geen plaats meer voor emoties. Weerstanders van het totalitair regime dat er heerst, slagen erin een cyborg (Rennie) terug te sturen naar het jaar 1966, op het ogenblik dat prof. Franz zijn 'gedachtenlezer' wil demonstreren. Deze uitvinding zou leiden tot de onmenselijke toekomst die de wereld te wachten staat. Rennie moet verhinderen dat het toestel gebruikt zal worden, maar hij wordt gevolgd door een tweetal tracers, die hem moeten uitschakelen. Het scenario van Arthur C.Price zit goed in elkaar en kunnen we beschouwen als een voorloper van THE TERMINATOR, maar door de low-budget behandeling wordt veel verknoeid. Bepaalde effecten zijn gewoonweg lachwekkend. De camera van Alan Stensfold beperkt zich tot het registreren van het gebeuren. Spijtig, want dit had een gedroomde cult-film kunnen zijn.

Stagecoach to Dancer's Rock

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Earl Bellamy. Met o.a. Warren Stevens, Martin Landau, Jody Lawrence, Judy Dan en Del Moore.

Deze magere western werd door Kenneth Darling geschreven. Een postkoets wordt door de menner en de bewaker gekaapt; vijf passagiers blijven in de woestenij achter. Alleen een zesde passagier bleef in de koets en ging dus mee. Het verhaal concentreert zich op de achterblijvers. Dan zou pokken hebben en dat beïnvloedt de wijze waarop het clubje van vijf met elkaar omgaat. Ze helpen elkaar om zeep: slechts twee overleven de barre tocht. Onderweg vinden ze ook de postkoets terug met daarin de lijken van de drie mannen, om het leven gebracht door Indianen.

Stagecoach To Dancers' Rock

1962 |

1962. Earl Bellamy. Met o.a. Warren Stevens, Jody Lawrance en Martin Landau.

Deze magere western werd door Kenneth Darling geschreven. Een postkoets wordt door de menner en de bewaker gekaapt; vijf passagiers blijven in de woestenij achter. Alleen een zesde passagier bleef in de koets en ging dus mee. Het verhaal concentreert zich op de achterblijvers. Dan zou pokken hebben en dat beïnvloedt de wijze waarop het clubje van vijf met elkaar omgaat. Ze helpen elkaar om zeep: slechts twee overleven de barre tocht. Onderweg vinden ze ook de postkoets terug met daarin de lijken van de drie mannen, om het leven gebracht door Indianen.

No Name on the Bullet

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van Jack Arnold. Met o.a. Audie Murphy, Joan Evans, Charles Drake, R.G. Armstrong en Karl Swenson.

Een keiharde revolverheld arriveert in een stadje met de opdracht iemand te doden. Niemand weet wie en de paniek onder de brave burgerij is groot. Zijn doelwit is een ex-rechter (Stehli). Het einde mag onbevredigend zijn, de sfeer in de film is geladen en Murphy blijkt ook deze voor hem ongewone rol perfect te kunnen spelen. Evans was in 1953 ook al eens zijn tegenspeler geweest. Van de diverse westerns die SF-regisseur Arnold gemaakt heeft, is deze trage, filosofische en intelligente film de beste. Scenario van Gene L. Coon. Camerawerk van Harold Lipstein.

The Case Against Brooklyn

1958 | Misdaad

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Paul Wendkos. Met o.a. Darren McGavin, Maggie Hayes, Warren Stevens en Peggy McCay.

Een weinig opwindend geheel, waarin agent McGavin, die net van de opleiding komt de strijd aanbindt met een gokkerssyndicaat in zijn buurt, in Brooklyn.

Man Or Gun

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Albert C. Gannaway en Albert Gannaway. Met o.a. Macdonald Carey, Audrey Totter, James Craig, James Gleason en Warren Stevens.

In deze tamme western wordt een stadje door een familie beheerst. Alleen salooneigenaresse Totter verzet zich. Zij krijgt de steun van een vreemdeling, Carey, die een revolverheld blijkt te zijn en de familie in korte tijd uitroeit om dan naast Totter zijn verdere leven in ruste te slijten. Het verhaaltje werd zo duf en zo mat geregisseerd door de derde rangs regisseur Gannaway dat de eerste klas cameraman Jack Marta er het bijltje bij neergooide en geen enkele actie ondernam om er nog iets van te maken.

Intent to Kill

1958 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Misdaad van Jack Cardiff. Met o.a. Richard Todd, Betsy Drake, Herbert Lom, Warren Stevens en Peter Arne.

Broodfilm over een moordaanslag op een dictator van een Zuidamerikaans land die naar het Noorden is gekomen voor een hersenoperatie.

Hot Spell

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Shirley Booth, Anthony Quinn, Shirley MacLaine, Earl Holliman en Eileen Heckart.

Booth maakt deze soap-opera het bekijken waard; zij speelt een huisvrouw van middelbare leeftijd die probeert te verbergen hoezeer ze lijdt onder de amoureuze uitstapjes van haar echtgenoot, terwijl ze tracht haar kinderen te helpen hun problemen op te lossen. Maclaine schittert als de dochter die door haar vriendje (Stevens) wordt gedumpt, omdat ze hem niet kan helpen met zijn carrière.

The Price of Fear

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Abner Biberman. Met o.a. Merle Oberon, Lex Barker, Charles Drake, Gia Scala en Warren Stevens.

Een redelijk film over Oberon die betrokken raakt bij een ongeluk waardoor haar leven een grote ellende wordt.

On the Threshold of Space

1956 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1956. Avonturenfilm van Robert D. Webb. Met o.a. Guy Madison, Virginia Leith, John Hodiak, Dean Jagger en Warren Stevens.

De bekwame rolbezetting overbrugt voornamelijk het verloop tussen de scènes over uithoudingsvermogen-tests van astronauten en andere ruimtevaart-manoeuvres.

Forbidden Planet

1956 | Sciencefiction, Fantasy

Verenigde Staten 1956. Sciencefiction van Fred M. Wilcox. Met o.a. Walter Pidgeon, Anne Francis, Leslie Nielsen, Warren Stevens en Earl Holliman.

In de 23ste eeuw arriveren John Adams en zijn mannen op planeet Altair 4 om uit te vissen wat er met de expeditie is gebeurd die er twee decennia eerder landde. Ze treffen er Dr. Morbius plus bevallige dochter. Morbius vertelt Adams over de Krell, een 200.000 jaar daarvoor verdwenen beschaving, en toont een raadselmachine zo groot als een stad. En wat, exact, is het kwaadaardige wezen Id? Fantastisch sf-avontuur introduceerde een genreverhaalmodel, de volledig elektronische soundtrack en een robot als volwaardig personage. Een MGM-juweel in glorieuze CinemaScope en Metrocolor.

Accused of Murder

1956 | Thriller, Romantiek

Verenigde Staten 1956. Thriller van Joseph Kane. Met o.a. David Brian, Vera Ralston, Sidney Blackmer, Virginia Grey en Lee Van Cleef.

B-film met Ralston die als zangeres op toernee is door Europa met een dubieus visum. Advocaat van kwade zaken Blackmer ziet en hoort haar zingen, waarop hij haar ten huwelijk vraagt. Kort erna wordt hij in de buurt van Ralston's appartement levenloos aangetroffen met een gapend kogelgat in zijn lichaam. Zij wordt van moord verdacht, maar politieman Brian valt voor haar en besluit haar onschuld te bewijzen in weerwil van zijn assistent Van Cleef, voor wie de zaak allang beklonken is en de schuld vast staat. Een impasse, gevolgd door zelfmoord als wraak op gangsters blijken de werkelijke oorzaak te zijn. De gelukkige afloop is heel voorspelbaar. Routineuze film maar met een goede rol van Ralston. Van Cleef's debuut.

The Man from Bitter Ridge

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Jack Arnold. Met o.a. Lex Barker, Mara Corday, Stephen McNally, Trevor Bardette en John Dehner.

Barker moet onderzoeken wie er achter de overvallen op postkoetsen zit en voortdurend het goud weet te stelen. McNally en zijn schaapherders worden eerst verdacht maar al gauw krijgt Barker te maken met Dehner en zijn broers Healey en Stevens -zij zijn de ware tegenstanders. Barker mag na afloop zijn leven met Corday delen. Het was de eerste western die door Arnold werd geregisseerd, zijn beste zou ongetwijfeld NO NAME ON THE BULLET met Audie Murphy worden. Lawrence Roman en Teddi Sherman bewerkten de roman Rawhide Justice van William MacLeod, en Russell Metty deed superieur werk als cameraman, zodat de film er perfect uitziet.

Robber's Roost

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Sidney Salkow. Met o.a. George Montgomery, Richard Boone, Sylvia Findley, Bruce Bennett en Peter Graves.

Matige herverfilming (de eerste film is uit 1933) van het boek van Zane Grey, door Salkow, John O'Dea en Maurice Geraghty bewerkt. Bennett is een kreupele rancher die slim denkt te zijn door twee veedievenbendes, die elkaar beconcurreren, in dienst te nemen om zijn kudde te bewaken. Beide passen dan wel op elkaar en zijn vee blijft gespaard. Boone en Graves zijn de rivalen. Montgomery wordt gezocht voor een moord die Boone gepleegd heeft, en daarom is hij bij de bende gegaan. Hij moet Findley, de dochter van Bennett, beschermen, en hij wordt verliefd op haar. De beide bendes komen met elkaar in conflict en de climax wordt bereikt. Cameraman Jack Draper deed zijn werk nog het best.

The Barefoot Contessa

1954 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Italië 1954. Drama van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Humphrey Bogart, Ava Gardner, Edmond O'Brien, Marius Goring en Rossano Brazzi.

Regisseur Bogart ontdekt in een Spaans cabaret Maria d'Amato Vargas (Gardner), die blootsvoets danst. Hij maakt van haar een grote Hollywoodster, maar haar roem brengt haar niets dan eenzaamheid, die nog wordt verhevigd door haar seksuele frustraties. Dit tragische verhaal wordt verteld in flashbacks, wat het beslist niet minder melodramatisch maakt. Bogart voelde zich duidelijk niet op zijn plaats in deze film, maar voor Gardner is het een koud kunstje alle aandacht op te eisen. Het scenario zit vol uitstekende dialogen en toont een deprimerende visie op de glamourstad Hollywood, maar het is zeker niet het beste dat Mankiewicz ooit schreef en verfilmde. Voor de prachtige fotografie tekende Jack Cardiff. O'Brien won een Oscar voor de beste mannelijke bijrol.

The I Don't Care Girl

1953 | Biografie

Verenigde Staten 1953. Biografie van Lloyd Bacon. Met o.a. Mitzi Gaynor, David Wayne, Oscar Levant en Warren Stevens.

Een film waarin een aantal aspecten van het leven van de revuester Eva Tanguay worden gerecapituleerd, gebaseerd op het voorbereidende werk dat George Jessel verrichtte voor een filmbiografie over haar.

Shark River

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van John Rawlins. Met o.a. Steve Cochran, Carole Mathews, Warren Stevens, Robert Cunningham en Spencer Fox.

Drie mannen zijn op de loop voor de wet. Ze banen zich een weg door de moerassen van Florida om naar Cuba te kunnen komen. Onderweg krijgen ze te maken met krokodillen, maar ook met Seminole-Indianen die hen achtervolgen. Het klinkt allemaal spannend, het is echter erg langdradig. Joseph Carpenter en Lewis Meltzer schreven het verhaal en Rawlins was zelf de producent. De cameraman, Stanley Cortez, was één van de besten op zijn gebied. Hij werkte o.a. met Orson Welles samen.

Wait 'til The Sun Shines, Nellie

1952 | Historische film, Drama

1952. Historische film van Henry King. Met o.a. Jean Peters, Albert Dekker, David Wayne, Hugh Marlowe en Warren Stevens.

Een weemoedige film over de dromen en de teleurstellingen van kapper Wayne in een stadje rond 1900.

Phone Call from a Stranger

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Bette Davis, Shelley Winters, Gary Merrill, Michael Rennie en Keenan Wynn.

Advocaat Merrill ontdekt de ontrouw van zijn vrouw en kan haar niet vergeven. Hij vertrekt naar L.A. per vliegtuig. In het vliegtuig ontmoet hij Winters, Rennie en Wynn die hem allen in vertrouwen nemen. Het toestel stort neer en Merrill is de enige overlevende. Hij besluit de familieleden van de drie slachtoffers op te zoeken om een en ander recht te zetten. Fragmentarisch melodrama met sterk moraliserende inslag die de gezinswaarden hoog houdt. Goede vertolking (met een korte maar indrukwekkende rol van Davis) redt het stroperige scenario van Nunnally Johnson, naar een verhaal van L.A.R. Wylie. Vakkundige fotografie van Milton Krasner.

Deadline U.S.A.

1952 | Misdaad

Verenigde Staten 1952. Misdaad van Richard Brooks. Met o.a. Humphrey Bogart, Ethel Barrymore, Kim Hunter, Ed Begley en Paul Stewart.

Bijtend verslag van de strijd van een krantenman om te overleven en zijn burgerlijke plicht te doen. Bogey is de redacteur, Begley zijn assistent, Stewart een sportredacteur die de de gezochte misdadiger aanbrengt; prettig tijdverdrijf. Het scenario is van regisseur Brooks.