Enrica Maria Modugno is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

La sarrasine

1992 | Drama

Canada 1992. Drama van Paul Tana. Met o.a. Tony Nardi, Enrica Maria Modugno en Jean Lapointe.

Tana, een Canadees van Italiaanse afkomst, koos voor een actuele gebeurtenis uit het begin van deze eeuw en greep deze aan om het over immigratie, integratie, racisme en intolerantie te kunnen hebben. Een nette kleermaker wordt in 1904 in Montreal onterecht ter dood veroordeeld wegens moord op een Canadees- Franse zakenman. Dit drama met een zeer hedendaagse tintje vormt voor Tana het uitgangspunt, om zijn vredesboodschap van eensgezindheid tussen de gemeenschappen uit te dragen en de kijker te vertellen, dat de vermenging van rassen onze toekomst is. Hij doet dit met behulp van een subtiel spel met kleuren, waarin het wit van de sneeuw en de zwarte kleding van de Italiaanse vrouw in elkaar overgaan. De film dankt eveneens veel aan het onopgesmukte spel van de acteurs.

Fratelli e sorelle

1992 | Familiefilm, Drama

Italië 1992. Familiefilm van Pupi Avati. Met o.a. Franco Nero, Paola Quattrini, Anna Bonaiuto, Lino Capolicchio en Enrica Maria Modugno.

Een familiedrama over Italo-Amerikanen. Nee, geen mafia of aanverwante Italiaanse folklore. Een Italiaanse vrouw, net gescheiden, gaat met haar twee zoontjes op bezoek bij haar zuster in St. Louis, Missouri. De jongens krijgen daar een cultuurschok van jawelste. Maar regisseur Avanti heeft geen enkele kans, die zo'n scenario biedt, benut. Franco Nero weet geen weg met z'n rol, en ook de andere acteurs hebben geen houvast aan het rommelige script. Avati moet gewoon terug naar Italië en weer Italiaanse films maken met Italiaanse onderwerpen. Daar is hij tenminste goed in. Ook bekend als BROTHERS AND SISTERS.

Cappuccino Melange

1992 | Komedie

Oostenrijk 1992. Komedie van Paul Harather. Met o.a. Enrica Maria Modugno, Josef Hader, Hermann Härtel, Gerlinde Prelog en Alexandra Haring.

Een jonge Oostenrijkse boer wordt bedot door een gladde verkoper van een tweedehands auto, die er met zijn spaarcentjes en het wagentje vandoor gaat. Hij zet de achtervolging in met zijn tractor en wordt daarbij geholpen door de schone Italiaanse Modugno. Een originele, humoristische en avontuurlijke Tiroler road-movie. Bekroond op tv-festival van Monte-Carlo. Camerawerk van Helmut Pinat.

La cattedra

1991 | Komedie, Drama

Italië 1991. Komedie van Michele Sordillo. Met o.a. Giulio Brogi, Claudio Bigagli, Davide Riondino, Enrica Maria Modugno en Michele Mirabella.

Een bitterzoete situatiekomedie die zich afspeelt in een universitaire kringen. Het verhaal draait rond een hoogleraar filosofie en drie studenten, een vrouw en twee mannen. Een van de studenten wacht op zijn benoeming als assistent, de andere staat op het punt zijn eerste boek te publiceren en wacht alleen nog op het voorwoord van de hoogleraar en de studente bereidt haar doctoraat voor staat op het punt naar Cambridge te vertrekken, maar is bang dat haar relatie met de hoogleraar door de afstand in gevaar komt. Wanneer de hoogleraar plotseling ziek wordt, zijn de studenten bezorgd hun doelstellingen hierdoor in de war worden gestuurd en zij besluiten om de ziekte van de hoogleraar koste wat het kost gedurende 24 uur stil te houden. Goed regiedebuut van Sordillo, maar het verhaal vormt de grootste kracht van de film.

Suicide d'amour

1990 | Misdaad

Frankrijk/Italië 1990. Misdaad van Pietro Bregni en Mario Bregni. Met o.a. Thérèse Léotard, Erland Josephhson, Roberto Alpi, Alessandro Gassman en Enrica Maria Modugno.

Een rijke industrieel en zijn echtgenote worden dood in bed aangetroffen, en hebben zo te zien zelfmoord gepleegd. Dat is schijn en, tegen ieders advies in, besluit de rechter deze zaak niet te seponeren. Een onoriginele politiefilm, die alleen op het gebied van de regie getuigt van een zeker vakmanschap.

Fausse piste

1990 | Misdaad

Italië/Frankrijk 1990. Misdaad van Pietro Bregni en Mario Bregni. Met o.a. Erland Josephson, Thérèse Liotard, Roberto Alpi, Alessandro Gassman en Enrica Maria Modugno.

Een gewonde man sleept zich voort langs een weg door het Romeinse platteland. Een automobilist neemt hem mee naar de politie, die niet wil geloven dat hij ontvoerd is geweest en na enkele maanden weer vrijgelaten. Ziedaar het uitgangspunt voor een klassiek onderzoek, verstoken van elke originaliteit, net als de rommelige regie. ZWAK .

Il caso Moro

1986 | Biografie, Drama

Italië 1986. Biografie van Giuseppe Ferrara. Met o.a. Margarita Lozano, Mattia Sbragia, Bruno Zanin, Consuelo Ferrara en Enrica Rosso.

Deze verfilming van de ontvoering en de moord op Aldo Moro, leider der Italiaanse christen-democraten, in 1978, is een mooi gefilmd werk met uitzonderlijk spel van Volonté. De film volgt het boek Days of Wrath van Robert Katz. De film begint in een hoog tempo, maar loopt in de tweede helft zoveel vertraging op dat sommigen een geeuw niet zullen kunnen onderdrukken. De terroristen zijn te glad en mak neergezet om echt angst in te kunnen boezemen. Scenario van regisseur Ferrara, Robert Katz en Armenia Balducci. Camerawerk van Camillo Bazzoni. Ook bekend als THE MORO AFFAIR.

La messa e'finita

1985 | Komedie

Italië 1985. Komedie van Nanni Moretti. Met o.a. Nanni Moretti, Margarita Losanno, Ferrucio de Ceresa en Enrica Maria Modugno.

Een neurotische priester, eigenlijk een moederskindje, wordt van een eilandje overgeplaatst naar de grote stad en heeft grote moeite om zich te handhaven in zijn nieuwe pastorie. De veilige geborgenheid van vroeger is omgeslagen in grote veranderingen; zijn familie zit diep in de problemen: zijn zuster overweegt een abortus, zijn vader verlaat zijn moeder voor een jongere vrouw en uiteindelijk pleegt zijn moeder zelfmoord. Bovendien is hij pas op latere leeftijd tot het priesterschap bekeerd, nadat hij in roerige periode 1960-1970 een langharige radicaal is geweest. Als zijn ex-kameraden op het toneel verschijnen, komen zijn pijnlijke herinneringen uit die tijd ook boven water. Ingrediënten voor een eerste klas smartelap en daarom als komedie maar half geslaagd.

La notte di San Lorenzo

1982 | Drama, Oorlogsfilm, Experimenteel

Italië 1982. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Taviani, Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli en Massimo Bonetti.

Een volwassen vrouw herinnert zich hoe ze als zes-jarige getuige was van het optrekken van de geallieerden en het terugtrekken van de fascisten op het platteland van Toscane en van de grote en kleine drama's daaromheen. De uitzonderlijk warm en intens geobserveerde film heeft ondanks zijn kleinschaligheid toch een epische reikwijdte in de ongewone, magische benadering van bijgeloof, religie en kinderlijke fantasie. Talloze expliciet gewelddadige oorlogsdrama's hebben bij elkaar nog geen fractie van de indringendheid van dit lyrische meesterwerk. Bekroond met de Grote Prijs van de Jury in Cannes. Het scenario is van Tonino Guerra, Giuliani G. De Negri, Vittorio Taviani en Paolo Taviani. Het camerawerk is van Franco Di Giacomo. Eastmancolor, Mono.