David Rappaport: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Peter Gunn

1989 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1989. Mysterie van Blake Edwards. Met o.a. Peter Strauss, Barbara Williams, Jennifer Edwards, Charles Cioffi en Pearl Bailey.

Wederom een poging van Edwards (na het fiasco GUNN uit 1968) het personage Peter Gunn uit zijn succesvolle tv-serie uit 1958- 1960 nieuw leven in te blazen. In de titelrol Peter Strauss die Craig Stevens vervangt. De privé-detective krijgt opdracht van een gangsterbaas om uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor de dood van de broer van een van zijn rivalen. Wat begint als een routineklus voor Gunn loopt al heel vlug uit op een regelrechte gangsteroorlog. Alle bekende ingrediënten uit de vroegere versies vinden we terug: van de actie en de spanning tot de vele knipoogjes. Strauss is best een goede Gunn. Toch zit het scenario van Edwards zelf een beetje te mechanisch in elkaar om boeiend te blijven. Edwards' dochter Jennifer zien we als Gunns secretaresse, maar de grote attractie is Pearl Bailey in een zeldzaam filmoptreden als de bazin van de kroeg waar Gunn graag uitrust. Camerawerk van Arthur R. Botham.

Luigi's Ladies

1988 | Drama, Komedie

Australië 1988. Drama van Judy Morris. Met o.a. Wendy Hughes, Sandy Gore, Anney Tenney, David Rappaport en John Walton.

Drie Australische carri[KA2]erevrouwen, Sara (Hughes), Cee (Gore) en Jane (Tenney) ontmoeten elkaar regelmatig in een havenrestaurant, waarbij ze in een gezellig samenzijn even hun dagelijkse beslommeringen willen vergeten. Ze raken op een gegeven moment teveel bij elkaar betrokken, hetgeen betekent dat ze te maken krijgen met onderlinge jaloezietjes en wederzijdse kleine ruzies. Dankzij de gedrongen Luigi uit de titel, een immigrant uit het verre Italië, blijft hun vriendschap uiteindelijk overeind. Het scenario van dit redelijk tamme drama is van regisseuse Morris, medehoofdrol Hughes, Jennifer Claire en Ranald Allan. Het camerawerk is van Steve Mason.

Fortune Dane

1986 | Misdaad, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Misdaad van Nicholas Sgarro en Charles Correll. Met o.a. Carl Weathers, Adolph Caesar, Joe Dallesandro, Daphne Ashbrook en David Rappaport.

Weathers was mede-producent en speelde de hoofdrol in deze pilot voor een tv-serie die niet veel afleveringen heeft gekend, over een voormalige beroepsathleet die politieman wordt. Hij onderzoekt corruptiezaak, die hem bij zijn eigen collega's en familie brengt. De nadruk ligt sterker dan gebruikelijk op de personages, maar er is toch tijd voor saaie achtervolgingen en gevechten. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

The Bride

1985 | Horror

Verenigde Staten 1985. Horror van Franc Roddam. Met o.a. Sting, Jennifer Beals, Clancy Brown, David Rappaport en Geraldine Page.

Ambitieuze herverfilming van THE BRIDE OF FRANKENSTEIN imiteert op briljante wijze de stijl en sfeer van de grote gotische horrorfilms - maar lost de belofte van een verlichte psychologische benadering van het verhaal niet in. Zowel Sting als Beals leveren oppervlakkig werk af. De show wordt met gemak gestolen door Rappaport, de dwerg die vriendschap sluit met het monster (Brown); hun scènes maken de film de moeite waard.

Amazing Stories: Gather Ye Acorns

1985 | Fantasy

Verenigde Staten 1985. Fantasy van Norman Reynolds. Met o.a. Mark Hamill, David Rappaport, Lois de Banzie, Mary Jo Deschanel en Royal Dano.

De zeven-jarige Friedman heeft een broertje dood aan leren, en wanneer dwerg Rappaport verschijnt en hem zegt dat hij zijn boeken opzij moet leggen en als dromer door het leven moet gaan, is de beslissing gauw genomen. Er is echter een voorwaarde: hij mag nooit iets weggooien. Jaren later, opgegroeid in de persoon van Hamill, is onze held een zwerver die geen cent op zak heeft maar een heleboel speelgoed meezeult. Hij vervloekt de dwerg, die echter beweert dat hij rijker is dan wie ter wereld. Een aflevering met een knipoogje, die uitgaat van de stelling dat je het als nietsnut best een leven lang kunt volhouden en dat aan het einde de beloning komt. Onderhoudend scenario van Stu Krieger naar een verhaal van Steven Spielberg. Fotografie van Robert Stevens.

Time Bandits

1981 | Fantasy, Komedie, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1981. Fantasy van Terry Gilliam. Met o.a. Sean Connery, John Cleese, Craig Warnock, Ian Holm en Shelley Duvall.

Op een avond wordt de jonge Kevin (Warnock) opgeschrikt door een groep dwergen die in zijn slaapkamer binnenvallen. Ze blijken een kaart te hebben gestolen waarmee ze door tijd en ruimte kunnen reizen. Kevin sluit zich aan bij de groep en ontmoet onder anderen Koning Agamemnon (Connery), Napoleon (Holm) en Robin Hood (Cleese). Regisseur Gilliam schreef het scenario van Time Bandits met mede-Monty Python Michael Palin, maar het is vooral een Gilliam-film: een bizar avontuur met prachtig vormgegeven decors en kostuums, maar minder grappig dan de Pythonfilms.

The Secret Policeman's Ball

1979 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1979. Komedie van Roger Graef. Met o.a. John Cleese, Peter Cook, Clive James, Eleonor Bron en Pete Townshend.

Een registratie van een liefdadigheidsoptreden ten bate van Amnesty International door onder meer de leden van het Monty Python-team. Filmisch oninteressant en lang niet altijd even leuk. Vervolg: THE SECRET POLICEMAN'S OTHER BALL.

Black Jack

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1979. Familiefilm van Ken Loach. Met o.a. Jean Franval, Stephen Hirst, Louise Cooper, Andrew Bennett en John Young.

Boeiende avonturenfilm van de maker van KES en LOOKS AND SMILES. Het verhaal speelt zich af in het Engeland van de 18de eeuw. Een weesjongetje sluit vriendschap met een rondtrekkende bandiet en samen beleven ze allerlei avonturen. Het camerawerk van Chris Menges is schitterend, en Loach bewijst als regisseur eens te meer zijn talent voor pittige details en voor het oproepen van oprechte menselijke emoties. Een mooie film, in alle betekenissen van het woord.

Mysteries

1978 | Mysterie, Romantiek, Drama

Frankrijk​/​​Nederland 1978. Mysterie van Paul de Lussanet. Met o.a. Rutger Hauer, Sylvia Kristel, David Rappaport, Rita Tushingham en Fons Rademakers.

Een akelig pretentieuze Hamsun-verfilming die had moeten scoren op de verbinding tussen de sterren Hauer en Kristel. Hauer als geheimzinnige vioolspeler met macht over mensen, probeert Kristel, een deugdzaam gehuwde dame, te verleiden. De zware romantiek komt niet tot leven. De Lussanet bleef steken in fraai platenwerk van fin de siècle-scènes en de barre landschappen van het eiland Man.