Michael Bates: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

The Escapist

2001 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 2001. Thriller van Gillies MacKinnon. Met o.a. Jonny Lee Miller, Gary Lewis, Andy Serkis, Jodhi May en Paloma Baeza.

Het prille familiegeluk van Denis en Valerie wordt ruw verstoord wanneer misdadiger Ricky Barnes 's nachts hun huis binnendringt. Tijdens een handgemeen raakt Valerie zo ernstig gewond dat ze kort na de vroeggeboorte van haar kind komt te overlijden. Verteerd door verdriet zint Denis op wraak. Het slordige scenario is geen moment geloofwaardig en bewandelt allemaal nodeloze omwegen om anderhalf uur te vullen. Dit uit zich o.a. in een warrige montage, waardoor diverse gebeurtenissen niet chronologisch heen en weer springen.

No Sex Please, We're British!

1973 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1973. Komedie van Cliff Owen. Met o.a. Ronnie Corbett, Beryl Reid, Arthur Lowe, Ian Ogilvy en Susan Penhaligon.

Een filmversie van het langlopende toneelstuk. De all-star cast is op zoek naar een stel pornofoto's die per ongeluk bij de verkeerde persoon zijn terechtgekomen en voor een heleboel misverstanden zullen zorgen. Het scenario is bijzonder dunnetjes en eigenlijk ook niet echt geestig, zodat deze lichtvoetige en vulgaire film het vooral moet hebben van de druk heen en weer hollende acteurs die, dat dient te worden gezegd, aan deze onzin meewerken met een enthousiasme en een inzet die een betere zaak waardig zijn.

Last of the Summer Wine

1973 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1973. Komedie van Roy Clarke en Alan J.W. Bell. Met o.a. Bill Owen, Peter Sallis, Michael Bates, Brian Wilde en Michael Aldridge.

Oerpopulaire en geestige Britse sitcom over het leven in een kleine gemeenschap van South Yorkshire, gezien door de ogen van drie bejaarde gabbers, Compo (gespeeld door Owen), Clegg (gespeeld door Sallis) en, oorspronkelijk, Blamire (gespeeld door Bates). Van 1976 af speelde Wilde de rol van Foggy en sinds 1986 kwam Aldridge erbij als gadget-uitvinder Seymour. Toen Aldridge er in 1990 de brui aan gaf, keerde Wilde terug. Hird kwam ook aan boord als de zus van Seymour. De serie ontstond uit een Comedy Playhouse-aflevering in 1973. Er was ook een bijzonder speciale episode in 1988, gedraaid door producer-regisseur Gareth onder de titel FIRST OF THE SUMMER WINE, geschreven door Roy Clarke, waarin de drie personages als tieners in 1939 werden opgevoerd, met Fenwick als Clegg, Wyett als Compo en McLain als Seymour. Sallis maakte daarin zijn opwachting als Mister Clegg, de vader.

Frenzy

1972 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1972. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Jon Finch, Barry Foster, Alec McCowen, Vivien Merchant en Anna Massey.

Londen wordt geteisterd door een maniak die zijn vrouwelijke slachtoffers wurgt met een das. De aan lager wal geraakte ex-RAF-piloot Richard Blaney (Finch) is de hoofdverdachte, hij had stevige ruzie met zijn ex-vrouw, vlak voordat ze vermoord werd. Hij duikt onder, want de politie zoekt hem, maar hij is onschuldig. Door Hitchcock op 73-jarige leeftijd gemaakt, zijn eerste Engelse film in twintig jaar. De film doet sterk denken aan vroeger werk van de meester en is gegarneerd met geslaagde, macabere grappen. Scheutjes geweld en bloot werden toegevoegd om het publiek uit de jaren zeventig niet teleur te stellen.

A Clockwork Orange

1971 | Sciencefiction, Drama, Thriller, Actiefilm, Misdaad

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Stanley Kubrick. Met o.a. Malcolm McDowell, Patrick Magee, Adrienne Corri, Steven Berkoff en Carl Duering.

Alex (McDowell) is overdag een keurige zij het nogal luie scholier die nog netjes bij zijn ouders woont. 's Nachts trekt hij er echter met zijn maten op uit en terroriseren ze willekeurige voorbijgangers, rivaliserende bendes, en elkaar. Alex geniet van het geweld, bijna net zoveel als van de muziek van Beethoven. De film, met zeker voor die tijd schokkende beelden van geweld en seks was een sensatie en veroorzaakte een schandaal. Tegenwoordig wordt de film beschouwd als meesterwerk, een hoogtepunt uit het oeuvre van Kubrick. Naar de roman van Anthony Burgess.

Patton

1970 | Oorlogsfilm, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1970. Oorlogsfilm van Franklin J. Schaffner. Met o.a. George C. Scott, Karl Malden, Stephen Young, Michael Strong en Frank Latimore.

Grandioze biografische oorlogsfilm, waarin de gruwelijke WO II-beelden haast naar de achtergrond verdwijnen door de imposante persoonlijkheid van generaal Patton (onvergetelijk vertolkt door Scott). Pattons toespraak op de Amerikaanse militaire academie is een juweeltje (en werd bij de release in Amerika ingekort). Scott, bijna even buitenissig als zijn personage, weigerde de hem toegekende Oscar. Het is jammer dat de film niet verhaalt hoe het Patton verging: 9 december 1945 kreeg hij een verkeersongeluk nabij Frankfurt, brak zijn nek en overleed een krappe twee weken later.

Salt and Pepper

1968 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1968. Komedie van Richard Donner. Met o.a. Peter Lawford, Michael Bates, Ilona Rodgers, John LeMesurier en Sammy Davis jr.

De eigenaars van een Soho-nachtclub komen in de problemen als ze bezoek krijgen van twee slechteriken. Uitgesponnen, grof kluchtwerk. Het vervolg heet: ONE MORE TIME.

Passage to India

1965 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1965. Drama van Waris Hussein. Met o.a. Sybil Thorndike, Zia Mohyeddin, Cyril Cusack, Virginia McKenna en Michael Bates.

India in de tijd van de Engelse overheersing. Een jonge Engelse vrouw sluit vriendschap met een inlandse dokter. Een prima verfilming van de gelijknamige roman van E.M. Forster. Dit onderzoek naar culturele verschillen en de daaruit voortkomende spanningen en misverstanden doet in geen enkel opzicht onder voor de latere verfilming van David Lean.