Marilyn Boyle: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

If You Believe

1999 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Drama van Alan Metzger. Met o.a. Ally Walker, Hayden Panettiere, Tom Amandes, Meredith McGeachie en Andrew Tarbet.

Elvis Meets Nixon

1997 | Muziek, Komedie

Canada​/​​Verenigde Staten 1997. Muziek van Allan Arkush. Met o.a. Rick Peters, Bob Gunton, Curtis Armstrong, Richard Beymer en Gabriel Hogan.

December 1970. Richard Nixon is president van de VS en Elvis heeft zijn come-back gemaakt. Ze wonen en voelen zich beiden geïsoleerd: Elvis besluit Graceland te verlaten en in Washington een baan te zoeken bij de antidrugsbrigade. Hij heeft nog nooit een creditkaart gebruikt, draagt een paars kostuum en beweert incognito te reizen. Nixon vindt het prachtig dat Presley zich wil inzetten als bestrijder van die verderfelijke drugs

Butterbox Babies

1995 | Misdaad

Canada 1995. Misdaad van Don McBrearty. Met o.a. Susan Clark, Peter MacNeill, Catherine Fitch, Michael Riley en Shannon Lawson.

In de Canadese provincie was het ongehuwde moederschap rond 1940 een grote schande. Jonge vrouwen, die ongewenst zwanger raakten door het gebrek aan voorlichting en voorbehoedsmiddelen vonden hun toevlucht bij het echtpaar Lila en Peter Young, waar ze konden bevallen. Soms werd de zwangerschap onderbroken of liep de geboorte mis. Dan zaten Peter en Lila met het probleem van een illegaal stoffelijk overschot van een baby. Ze begroeven de lijkjes in een boterkistje (zie de titel), maar algauw kwam er een stroom van geruchten op gang.

Tafelspitz

1993 | Romantiek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1993. Romantiek van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Christiane Hörbiger, Otto Schenk, Jan Niklas, Anika Pages en Michelle Becker.

In afwachting om in de zaak van haar moeder Karolina (H[KA3]orbiger), derde generatie restaurantuitbaatster, te stappen wil Lilli (Pages) een jaar op eigen benen staan. Ze neemt de job aan van au-pair bij de Hitchcocks, een Amerikaans gezin in Berlijn. Als Thomas Jefferson (Niklas), de baas van Mr. Hitchcock (Brigadier), op bezoek komt is iedereen in paniek. Mrs. Hitchcock (Becker) kan niet koken en de man haat restaurants. Bovendien is Jefferson erop uit om hen te vernederen, zoals hij met al zijn ondergeschikten doet. Maar het eten dat Lilli klaarmaakt is een succes en Jefferson koopt haar van de Hitchcocks over zonder dat hij haar gezien heeft. Ze reist naar Amerika met Jeffersons bediende William (Schenk). Als hij haar ontmoet wordt hij op haar verliefd zonder te beseffen dat ze eigenlijk zijn kokkin is. Oubollige Duitse romantische komedie zoals ze schering en inslag waren begin jaren 1960. Zelfs de gags zijn overjaars. Het wordt allemaal leuk gespeeld, maar het geeft je een gevoel van `d[KA1]ej[KA2]e vu`. Op enkele momenten na (o.a. de negerbediende die de achterlijke Europese meid uitlegt wat een frigo is) flauw en voorspelbaar. Uli Schwarzenberger schreef het scenario, terwijl broer en regisseur Xaver de camera bediende.

Looking for Miracles

1989 | Avonturenfilm, Familiefilm

Canada 1989. Avonturenfilm van Kevin Sullivan. Met o.a. Greg Spottiswood, Zachary Bennett, Joe Flaherty, Patricia Gage en Patricia Phillips.

In 1935 heerst de crisis volop in Toronto. Ryan Delaney (Spottiswood) wint, als beste leerling van zijn school, een studiebeurs, maar zijn alleenstaande moeder (Phillips) wil dat hij een vaste baan zoekt. Haar ander zoontje, de negenjarige Sullivan (Bennett), werd door haar zuster opgevoed, maar nu diens man ontslagen is, stuurt ze de jongen weer naar huis. Om toch naar de universiteit te kunnen gaan neemt Ryan een baan aan als vakantie kampleider, ook al is hij twee jaar te jong en kan hij niet zwemmen. Sullivan gaat met hem mee. Om indruk te maken op Chief Berman (Flaherty) leest hij veel over Indianen en hij krijgt de leiding over het Indianenkamp. Bij zijn jongens zit ook een echt lastpak, Ratface (Godfrey), die weigert ook maar naar iemand te luisteren en die er plezier aan beleeft om Sullivan te pesten. Een 'feel good movie' over het opgroeien in diverse stadia, als puber en als kind. Ook al gaat de film naar het einde toe wel wat over de schreef wat sentimentaliteit betreft, toch blijft het een aangrijpend, sfeervol portret van het leven in een economisch moeilijke tijd. Regisseur Sullivan en Stuart McLean baseerden hun scenario op de roman van A.E. Hotchner. Fotografie van Brian Thomson.