Colin Finbow

Regisseur

Colin Finbow is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

How's Business

1991 | Familiefilm, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1991. Familiefilm van Colin Finbow.

Een produktie van de Children's Film Unit in samenwerking met The Children's Film and Television Foundation. Het verhaal is geschreven in samenwerking met leerlingen van middelbare scholen uit Lincolnshire. In de lente van het oorlogsjaar 1944 wordt Howard uit Londen weggestuurd naar zijn tante op het platteland. Het stadsleven is totaal verschillend van het leven buiten en Howard heeft moeite om zich aan te passen. Hij maakt zich zorgen over zijn moeder en keert terug naar Londen waar het huis in puin blijkt te liggen. Zijn moeder ligt in het ziekenhuis.

Survivors

1990 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1990. Familiefilm van Colin Finbow.

Een produktie van de Children's Film Unit, waarbij alles door jongeren zelf wordt gedaan. Ze bedenken het verhaal, schrijven het scenario, staan achter de camera en spelen de rollen. Een avontuurlijke schoolvakantie wordt een ware overlevingstocht wanneer Ben Todd besluit met zijn leerlingen naar een afgelegen eiland te trekken. Wat spelenderwijs begon, eindigt in een wanhopig gevecht op leven en dood.

Doombeach

1989 | Familiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Familiefilm van Colin Finbow. Met o.a. Glenda Jackson, Jeremy Coster, Michael Sheard, Alex Mitchell en Donna Taibe.

Een schooljochie besluit op zijn eentje actie te ondernemen tegen de dumping van nucleair afval. Verrassend wrange ecologische kinderfilm met Glenda Jackson in een forse gastrol als de sympathieke lerares.

Hard Road

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1988. Familiefilm van Colin Finbow.

Een produktie van de Children's Film Unit uit Londen. Kinderen van ongeveer tien tot zestien jaar maken in dit collectief zelf films. Slechts twee volwassenen, Colin Finbow en Brianne Perkins, begeleiden de jongeren bij de totstandkoming. Deze film gaat over Kelly en Max, beiden dertien jaar en uit verschillende sociale milieus. Kelly komt uit een uitzichtloos arbeidersgezin. Haar enige pretje bestaat erin de kindertelefoon te bellen met opgeblazen verzonnen verhalen. Max heeft een steenrijke vader die er echter nooit is, daarom ensceneert de jongen voortdurend zelfmoordpogingen. Als Kelly en Max elkaar ontmoeten, besluiten ze samen te vluchten in de glitterauto van Max, een geschenk van zijn vader, maar die hij niet mocht gebruiken vóór zijn zeventiende verjaardag.

The Higher Mortals

1987 | Familiefilm, Komedie, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1987. Familiefilm van Colin Finbow. Met o.a. Susannah York, Jemima Rooper, Gordon Griffin, Victoria Finney en Lucy Balmer.

Victoria (Rooper) wordt naar het Crabbe College gestuurd, een voorname meisjeskostschool, met ijzeren hand geleidt door Miss Thorogood (York). Voor de eerste maal worden er dit schooljaar ook enkele begaafde, maar minder bedeelde stadskinderen als student ingeschreven als gevolg van een regeringsprogramma. Door een fout bij de sociale dienst worden er echter ook vijf jongens in de school ondergebracht. Daar deze jongens zich niet bepaald aan de regels houden zorgen ze voor heel wat strubbelingen. De spelletjes van vooral Jason (Morton) en Wayne (Brazier) worden echter steeds grimmiger. Een schooldrama gemaakt voor en door kinderen met een onverwacht einde dat sommige kleine kinderen wel zal afschrikken. Het blijft geen deugnieterij, maar bloedige ernst. Het scenario werd door de kinderen zelf geschreven, o.l.v. de zestienjarige Tom Wright. De camera werd bediend door Dymock Brett, Daniel Moss (beiden veertien), Rosie Thwaites, Aviva Kessler en Nasheed Farugi (allen vijftien). Interessante kinderpsychologie, maar niet helemaal geslaagd.

School for Scoundrels

1986 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1986. Familiefilm van Colin Finbow. Met o.a. Anne Dyson, Charles Kay, Tamara Hinchao, Peter Bayliss en Jennifer Barrand.

Kinderen nemen drastische maatregelen als geld opraakt wat door hun ouders in de toto is gewonnen. Ze willen het besteden aan een opknapbeurt van een particuliere school. Een wel erg langzame film voor de jeugd, waarbij de kinderen veel van het technische werk zelf opknappen, noodzakelijk bij het maken van een film.

Mister Skeeter

1986 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1986. Familiefilm van Colin Finbow. Met o.a. Peter Bayliss, Louise Rawlings, Orlando Wells, Richard Bartlett en Rodney Dodds.

De tien-jarige wees Jamie (Wells) kan geen contact krijgen met de andere kinderen in het weeshuis. Op een dag komt het bericht dat het tehuis gesloten wordt wegens bezuinigingen van de regering in de sociale sector. De kleine Lisa (Rawlings) wil niet terug naar haar gemene pleegouders en ze vlucht samen met Jamie. Ze trekken naar de kust. Zonder geld en met de politie op de hielen trachten ze te overleven. Op het strand ontmoeten ze de zonderlinge zwerver Mr. Skeeter (Bayliss) met wie ze vriendschap sluiten. Een film voor kinderen gemaakt door kinderen. Het kleine grut zal hem wel smaken, maar ouderen zullen vlug afhaken door het amateurische karakter en het voor de hand liggende scenario, geschreven door de meespelende kinderen zelf. De camera was in handen van de twaalfjarige Titus Bicknell.

Daemon

1985 | Familiefilm, Horror

Verenigd Koninkrijk 1985. Familiefilm van Colin Finbow. Met o.a. Susannah York, Bert Parnaby, Arnaud Morell, Donna Glaser en Sadie Herlighy.

De tien-jarige Nick Foster (Parnaby) en zijn twee oudere zussen betrekken hun nieuwe huis onder toezicht van hun Zweedse au-pair, terwijl hun ouders op zakenreis zijn naar Amerika. Reeds vanaf de eerste nacht hoort Nick een stem die om hulp roept. Op aanraden van een van zijn zussen gaat de jongen naar psychiater Rachel King (York). Hij vraagt ook raad aan zijn godsdienstleraar Mr. Crabb (Walker), die het vermoeden krijgt dat Nick bezeten is door de duivel. De volgende dag is Mr. Crabb dood, offici[KA3]eel verongelukt door van een trap te vallen, maar Nick is ervan overtuigd dat het zijn schuld is. De jongens van zijn klas willen hem exorceren. Zwakke griezelfilm voor kinderen, gemaakt door kinderen (die het scenario schreven). Erg spannend is het niet, mede door het afgrijselijk amateuristisch acteren van iedereen, met uitzondering van York. Het is twijfelachtig of zelfs kinderen geboeid zullen worden door dit armtierige schouwspel dat leidt naar een ongeloofwaardige climax. De camera werd gehanteerd door enkele jongeren, nl. Titus Bricknell, Rory MacFarquhar, Orlando Wells, Leigh Melrose en Jason Wulfsohn.

A Swarm in May

1983 | Familiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Familiefilm van Colin Finbow. Met o.a. Oliver Hicks, Milo Twomey, Frank Middlemass, Jack May en Charles Lewsen.

Een originele jeugdfilm over een jongen die geobsedeerd raakt door een bijenritueel dat in de plaatselijke kerk wordt opgevoerd tijdens Hemelvaartsdag. In een tweetal subplots zien we hoe de jongen thuis en op school moeilijkheden krijgt door zijn wereldvreemde houding. Hoewel de goede bedoelingen en de symboliek nogal dik gezaaid zijn, is het toch een interessante film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Colin Finbow op televisie komt.

Reageer