Stephen McEveety: productie.
Er zijn 8 films gevonden.

The Stoning of Soraya M.

2008 | Drama

Verenigde Staten 2008. Drama van Cyrus Nowrasteh. Met o.a. Shohreh Aghdashloo, Mozhan Marnò, Jim Caviezel, Navid Negahban en David Diaan.

Waargebeurd verhaal over een Iraanse vrouw die ten onrechte voor overspel werd veroordeeld en vervolgens door dorpsgenoten werd gestenigd. Het verhaal kwam in handen van een Frans-Iraanse journalist die er in 1994 een bestseller over schreef. Helaas brengt de film die verschrikkelijke executie pijnlijk kitscherig in beeld. De film wordt verder gehinderd door een voorspelbare plot en platte personages, en is uiteindelijk niet veel meer dan een rammelend, simplistisch politiek pamflet. Evengoed succesvol op allerlei festivals, de film won onder andere publieksprijzen in Gent en Los Angeles.

The Passion of the Christ

2004 | Drama

Verenigde Staten 2004. Drama van Mel Gibson. Met o.a. Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Christo Jivkov, Monica Bellucci en Hristo Shopov.

Mel Gibsons verfilming van de laatste twaalf uur van Jezus Christus was vanaf het begin omgeven met kleine en grote rellen. Het uiteindelijke resultaat is een orgie van geweld en bloed, vol antisemitisme en met bijbelteksten als belangrijkste regieaanwijzingen. Gibson ging te werk als een horrorfilmer: Christus is in zijn film slechts een lichaam dat stap voor stap wordt vernietigd. Opvallend zijn het renaissancistische camerawerk en de talloze slowmotions. Jezus' lijden werkte blijkbaar louterend, want wereldwijd bracht de film meer dan een half miljard dollar op.

Paparazzi

2004 | Thriller

Verenigde Staten 2004. Thriller van Paul Abascal. Met o.a. Cole Hauser, Robin Tunney, Dennis Farina, Daniel Baldwin en Tom Sizemore.

Verrassend is het allemaal niet wat er gebeurt in deze thriller, waarin een filmster wordt nagezeten door paparazzi. Bo, de ster (Hauser), is zo'n type dat nou juist heel gewoon wil blijven en niet zit te wachten op foto's in roddelbladen van vrouw en kind. Na een Prinses Diana-achtig ongeluk slaan bij Bo de stoppen door en kunnen de wraakacties beginnen. Lichtpuntje is de besnorde Dennis Farina die altijd iets aardigs van zijn rol maakt, ditmaal als politieman. Er zijn cameo-optredens van Vince Vaughn, Chris Rock en Mel Gibson (tevens co-producent). Middelmatig in alle opzichten en nogal sadistisch bovendien.

We Were Soldiers

2002 | Oorlogsfilm, Historische film, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2002. Oorlogsfilm van Randall Wallace. Met o.a. Mel Gibson, Madeleine Stowe, Greg Kinnear, Sam Elliott en Chris Klein.

In 1965 leek het de Amerikaanse bevelhebbers slim om in de net op gang komende oorlog in Vietnam troepen per helikopter te verplaatsen. Naar de Ia Drang-vallei, bijvoorbeeld. Probleem was wel dat daar maar een paar toestellen tegelijk konden landen. En dat vijandelijke troepen er al in enorme aantallen aanwezig waren. De Amerikaanse soldaten, onder leiding van luitenant-kolonel Hal Moore (Gibson), vechten dapper voor hun leven, terwijl het thuisfront op de goede afloop hoopt. Sterke oorlogsfilm, voor wie even kan vergeten dat al die heldenmoed en al dat bloedvergieten uiteindelijk zinloos waren.

Leo Tolstoy's Anna Karenina

1997 | Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1997. Biografie van Bernard Rose. Met o.a. Sophie Marceau, Sean Bean, Alfred Molina, Mia Kirshner en James Fox.

In 1965 leek het de Amerikaanse bevelhebbers slim om in de net op gang komende oorlog in Vietnam troepen per helikopter te verplaatsen. Naar de Ia Drang-vallei, bijvoorbeeld. Probleem was wel dat daar maar een paar toestellen tegelijk konden landen. En dat vijandelijke troepen er al in enorme aantallen aanwezig waren. De Amerikaanse soldaten, onder leiding van luitenant-kolonel Hal Moore (Gibson), vechten dapper voor hun leven, terwijl het thuisfront op de goede afloop hoopt. Sterke oorlogsfilm, voor wie even kan vergeten dat al die heldenmoed en al dat bloedvergieten uiteindelijk zinloos waren.

187

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Kevin Reynolds. Met o.a. Samuel L. Jackson, John Heard, Kelly Rowan, Tony Plana en Karina Arroyave.

Regisseur Kevin Reynolds (Waterworld) haalde het in zijn hoofd om in One eight seven de beroemde Russische roulette-scène uit Michael Cimino's The Deer Hunter na te spelen. Niet bijster verstandig tenzij je de hoon van iedere cinefiel over je wilt afroepen. Cimino nam in 1978 ruim de tijd om de labiele geestesgesteldheid van Nick (Christopher Walken) neer te zetten richting het letale spelletje met de revolver. Walken kreeg er zijn eerste en enige Oscar voor. Zoiets kun je alleen met een knipoog dupliceren, maar Reynolds' versie is bloedserieus. En komt als een donderslag bij heldere hemel. Leraar Garfield (Samuel L. Jackson) is net hersteld van een steekpartij op zijn school in New York en wordt op zijn nieuwe school in LA opnieuw met de dood bedreigd. Middels de cijfercombinatie 187, politiejargon voor moord. Anders dan de shoot-'em-up The Substitute - waarin Tom Berenger met bloeddoorlopen ogen zijn wapens leegt op zijn pupillen - focust Reynolds op de emotionele erosie van Garfield die z'n integriteit ziet vervliegen tegenover zijn gangsterleerlingen. De roulette is een manco maar het grimmige beeld van de scholen is kundig gedoseerd. En nota bene gebaseerd op de ervaringen van een heuse invalkracht.

Immortal Beloved

1994 | Biografie, Muziek, Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Biografie van Bernard Rose. Met o.a. Gary Oldman, Jeroen Krabbé, Isabella Rossellini, Marco Hofschneider en Miriam Margolyes.

Anton Felix Schindler (Krabb[KA1]e) vindt na de dood van zijn werkgever, de grote compomist Ludwig van Beethoven (Oldman) een brief, gericht aan een `onsterfelijke geliefde` zonder naam en adres. Schindler besluit na te trekken voor wie dit epistel, dat geldt als een laatste wilsbeschikking, bestemd was om zo een erfgename of erfgenaam te vinden. De dove toondichter die grof, arrogant en onmogelijk kon zijn, had haast ontelbare liefdesaffaires. Het verhaal op deze manier in flashback gebracht, vormt het raamwerk waarbinnen de film zich over het leven van de componist voor de ogen van de kijker ontrolt. Het voert Schindler eerst naar Karlsbad, waar hij gravin Giulietta Guicciardi (Golino) ontmoet, die beweert Beethovens grote liefde te zijn. Sceptisch hierover via een interlude met de schoonzuster van het muzikale genie Johanna Reiss (Ter Steege), vestigt Schindler al zijn hoop op gravin Anna Marie Erdody (Rossellini) in Hongarije. Ludwig verbleef bij haar toen het leger van Napoleon een aanval op haar slot uitvoerde, waarbij een van haar kinderen om het leven kwam. Tenslotte zien we hoe Beethoven vijf jaar van zijn leven vruchteloos wijdde aan zijn neef Karl (North als kind, Hofschneider als volwassene) om van hem een wonderkind aan de piano te maken zonder dat hij in die periode ook maar [KA1]e[KA1]en noot op papier zette. Het probleem met deze film is dat het allemaal losse stukken zijn, die aan elkaar gelijmd zijn zonder dat de kijker het gevoel heeft een spannende speurtocht met Schindler te ondernemen. De spelprestaties zijn heel behoorlijk, de kostuums van Maurizio Millenotti prachtig en de settings (in Praag e.o.) van Jíři Hlupy zijn erg mooi. Het camerawerk van Peter Suschitzky is adembenemend, maar het scenario van regisseur Rose is nauwelijks opwindend. Beethovens muziek wordt passend uitgevoerd door The London Symphony Orchestra onder leiding van niemand minder dan Sir George Solti; de technische verantwoording over de muziek was in handen van John Stronach. Wel indrukwekkend, maar te dor en te lang. Tijdens de opnames had Krabbé uitvoerig de gelegenheid om met Rossellini te praten over zijn plan voor een film, waarin zij een hoofdrol zou gaan spelen, LEFT LUGGAGE, die later in 1998 bekroond zou worden. Rank color, Technicolor prints, Panavision widescreen en Dolby-geluid.

Airborne

1993 | Sportfilm, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1993. Sportfilm van Rob Bowman. Met o.a. Shane McDermott, Seth Green, Brittney Powell, Edie McClurg en Patrick O'Brien.

VV.