Safy Boutella: cast en muziek.
Er zijn 12 films gevonden.

Pas si simple

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Rachida Krim. Met o.a. Razika Nayis, Ouassini Embarek, Fejria Deliba, Tewfik Jallab en Naïma Triboulet.

Wanneer de in Frankrijk opgegroeide Nadia klaar is met haar opleiding vinden haar Marokkaanse ouders het tijd voor een huwelijk. Nadia kiest in Marokko voor de ongeletterde boer Samir, maar eenmaal getrouwd besluit ze toch terug te keren naar Parijs. Samir, verliefd en bereid tot persoonlijke offers, gaat mee. Tamelijk luchtig, voor televisie gemaakt drama van regisseuse Krim (1955), die zich met films als Permis d'aimer en Sous les pieds des femmes al eerder verdiepte in het leven van migranten uit de Maghreb.

Permis d'aimer

2005 | Drama, Romantiek

Frankrijk 2005. Drama van Rachida Krim. Met o.a. Fejria Deliba, Charles Berling, Sofia Boutella en Farida Rahouadj.

Malika (Deliba) is een 40-jarige weduwe van Algerijnse afkomst die haar dochter (danseres, model en beginnend actrice Boutella) heeft opgevoed met de notie dat ze alleen mag trouwen met een Algerijn. Moeder Malika’s cultuur is haar houvast maar de grond verdwijnt onder haar voeten als ze tijdens haar kantinewerk verliefd wordt op Fransoos Jean (Berling). Tot overmaat van ramp staat dochterlief op het punt te trouwen met een ‘geschikte’ kandidaat. Permis d’aimer maakt invoelbaar hoe het is om langzaam te ontwortelen en vervolgens te worstelen met de plotselinge lichtvoetigheid. Een tedere film over dwingende moraal, verstikkende heimwee en bevrijdende liefde.

Little Senegal

2001 | Drama

Duitsland​/​​Algerije​/​​Frankrijk 2001. Drama van Rachid Bouchareb. Met o.a. Sotigui Kouyaté, Sharon Hope, Roschdy Zem, Karim Koussein Traoré en Adetoro Makinde.

Senegalese man gaat naar Amerika op zoek naar het slavenverleden van zijn voorvaderen. Zo belandt hij uiteindelijk in New York.

Le gone du Chaâba

1998 | Komedie, Drama, Familiefilm

Frankrijk 1998. Komedie van Christophe Ruggia. Met o.a. Bouzid Negnoug, Nabil Ghalem, Galamelah Laggra, Kenza Bouanika en Kherredine Ennasri.

Senegalese man gaat naar Amerika op zoek naar het slavenverleden van zijn voorvaderen. Zo belandt hij uiteindelijk in New York.

C'est l'homme de ma vie!

1997 | Romantiek

Frankrijk 1997. Romantiek van Pierre Lary. Met o.a. Véronique Jannot, Philippe Caroit, Patrick Catalifo, Nicole Jamet en Patricia Malvoisin.

Senegalese man gaat naar Amerika op zoek naar het slavenverleden van zijn voorvaderen. Zo belandt hij uiteindelijk in New York.

Salut cousin !

1996 | Komedie, Drama

Algerije​/​​België​/​​Luxemburg​/​​Frankrijk 1996. Komedie van Merzak Allouache. Met o.a. Gad Elmaleh, Messaoud Hattau, Magaly Berdy, Ann-Gisel Glass en Jean Benguigui.

Senegalese man gaat naar Amerika op zoek naar het slavenverleden van zijn voorvaderen. Zo belandt hij uiteindelijk in New York.

D'amour et d'eau salée

1996 | Romantiek

Frankrijk 1996. Romantiek van Edwin Baily. Met o.a. Éric Berger, Nozha Khouadra, Virgile Bayle, Alain Teulil en Sophie D'Aulan.

Senegalese man gaat naar Amerika op zoek naar het slavenverleden van zijn voorvaderen. Zo belandt hij uiteindelijk in New York.

L'instit : Aimer par cœur

1995 | Drama

Frankrijk​/​​Zwitserland 1995. Drama van Pierre Lary. Met o.a. Gérard Klein, Laurence Masliah, Vincent Winterhalter, Betty Krestinsky en Marina Rodriguez-Tomé.

Onze leraar Klein die altijd invalt voor een ander, wordt ditmaal naar Hyères gezonden. Ze zijn daar drukdoende de een middeleeuwse feest voor te bereiden. Hij logeert bij Winterhalter en Masliah. Wanneer hun zoontje met tranen in de ogen aan Klein vraagt of het waar is dat zijn vader gaat sterven, is hij erg onthutst. Zijn vader blijkt inderdaad AIDS te hebben. Natuurlijk mag deze eigentijdse aandoening niet ontbreken in deze supersentimentele reeks. Je mag echter niet verwachten dat het als een echt probleem behandeld wordt. Het belangrijkste is de reactie van het kind op de ziekte van zijn vader en dat is dan weer voldoende voor enkele natte zakdoeken. Lary schreef het scenario samen met Pierre Pauquet, Christophe Martet en Didier Cohen. Bernard Noisette stond achter de camera.

Poussières de vie

1994 | Drama

Algerije​/​​Hongkong SAR van China​/​​Frankrijk 1994. Drama van Rachid Bouchareb. Met o.a. Daniel Guyant, Gilles Chitlaphone, Jéhan Pagès, Eric Nguyen en Léon Outtrabady.

Deze goedgemaakte film gaat over een weinig bekend drama uit het tijdperk dat volgde op de be[KA3]eindiging van de Vietnamoorlog in 1975. In de straten van Saigon (en andere grote steden) zwierven vele 'onwettige' kinderen van zwarte en blanke Amerikaanse GI's. Misprijzend werden ze Amerasians genoemd.

Automne: Octobre à Alger

1992 | Drama

Frankrijk​/​​Algerije 1992. Drama van Malik Lakhdar-Hamina. Met o.a. Malik Lakhdar-Hamina, Nina Koriz, Merwan Lakhdar-Hamina, Mustapha El-Anka en François Bourcier.

Deze meervoudige bekroonde film over een succesvolle popzanger in Algerije is door de werkelijkheid op bittere wijze ingehaald. Debuterend regisseur/scenarist/hoofdrolspeler Lakhdar- Hamina onderhoudt zijn talrijke bloedverwanten, w.o. een werkschuwe fundamentalistische broer, die liever bidt dan zijn handen vuilmaakt, met de inkomsten van zijn platen en concerten. Een gewaagde videoclip doet hem in ongenade vallen bij de autoriteiten. Zijn levensstijl, populariteit en zijn verlichte echtgenote die journaliste is, wekken afgunst en vooral ongenoegen bij de fundamentalisten. Hij weet toch voor elkaar te krijgen dat hij een concert mag organiseren. Als het zover is, breekt de broodoproer onder jonge Algerijnen in 1988 uit. De demonstrerende jeugd wordt bloedig uiteengeslagen door de politie en het popconcert wordt afgelast. De film, die geen partij kiest, laat over het corrupte en verziekte socialistische regime (de FLN) dat koste wat het kost aan de macht hangt en de religieuze fanatici, die iedereen die maar westers lijkt, intellectueel, progressief of democratisch is, vermoordt zonder voor een van beide partijen te kiezen. In 1994 werd een populaire rockzanger in Algerije koelbloedig vermoord.

Cheb

1991 | Drama

Frankrijk​/​​Algerije 1991. Drama van Rachid Bouchareb. Met o.a. Mourad Bounaas, Pierre-Loup Rajot, Nozha Khouadra, Nadji Beida en Mohamed Nacef.

De negentien-jarige Merwan Kechida (Bounaas) woont sinds zijn eerste levensjaar in Frankrijk. Helaas bezit hij nog steeds de Algerijnse nationaliteit, en wordt uitgewezen. Van de ene op de andere dag bevindt hij zich in Algerije. Een pijnlijke confrontatie, want hij kent noch de taal noch de zeden en gewoonten. Zijn paspoort wordt meteen in beslag genomen, en hij wordt naar het Zuiden overgebracht om zijn militaire dienstplicht te vervullen, wat een zware beproeving zal zijn. Met zijn eerste speelfilm BATON ROUGE (1985) viel deze in 1953 geboren filmer al op. Hij maakt ruimschoots gebruik van zowel biografische als autobiografische gegevens, en het is duidelijk te merken dat hij de gevoelens in zijn film echt beleefd heeft. Op subtiele en genuanceerde wijze behandelt hij het actuele thema van de confrontatie tussen twee beschavingen. Eveneens lukt het hem er in visueel opzicht een gedicht van te maken, mede dankzij de beelden van Yousef Sahraoui.

Layla

1989 | Drama

Tunesië​/​​Frankrijk 1989. Drama van Taieb Louhichi. Met o.a. Safy Boutella, Anca Nicola, Tarik Akan, Fatma Ben Saidane en Mouna Noureddine.

Een buitenissige, dromerige prent over een dichter uit de twaalfde eeuw, die in een liefdeslied het lichaam beschrijft van de vrouw die hij bemint (Layla). Uiteraard weigert haar vader na zo'n schandelijke onthulling en openbare vernedering iedere vorm van onderhandeling over een huwelijk van zijn dochter met de verliefde poëet. Layla wordt door haar vaders houding te gronde gericht, terwijl de dichter in het uitgestrekte woestijngebied steeds een grotere roem verwerft. Naar analogie van DHIL AL ARDH uit 1982. Gebaseerd op de gelijknamige roman van André Miquel. Camerawerk van Ramon Suarez. Meervoudig bekroond.