Jan Kanyza

Acteur

Jan Kanyza is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Jeanne

1994 | Drama, Romantiek

Servië en Montenegro/Frankrijk 1994. Drama van Robert Mazoyer. Met o.a. Nicole Garcia, Brigitte Roüan, Agathe De La Fontaine, Guillaume Canet en Annie Girardot.

Jeanne (Garcia) is een ge[KA3]emancipeerde vrouw. Overdag is ze hartchirurg. `s Nachts neemt ze mannen in haar armen - zonder liefde, zonder emotie. Ze neemt en geeft niets terug, vrij en ongebonden als ze is. Op een dag heeft ze echter oogcontact met een adolescent in het ziekenhuis. De jongen, Mathieu (Canet), wordt smoorverliefd op haar. Jeanne wordt overvallen door panische angst. Ze is zo bang om hem te beledigen, dat ze kwetsbaar wordt, maar het is al te laat. Het portret van een onafhankelijke vrouw die weigert zich te binden. Uitstekend gespeeld door Garcia, lijdt de film echter onder een oppervlakkig scenario van Odile Barski gebaseerd op de roman van Nicole Avril. Michael Epp stond achter de camera.

Mravenci nesou smrt

1986 | Mysterie, Drama

Servië en Montenegro 1986. Mysterie van Zbyneck Brynych. Met o.a. Josef Vinklár, Jan Kanyza, Rudolf Jelinek, Zora Jandová en Rudolf Hrusinský.

Een zeldzaam thema in de Tsjechische cinema: de bestrijding van drugdealers. Petr, een jonge junkie, brengt de politie op het spoor van de Westduitse dealer in het kuuroord Karlovy Vary. Hij sterft aan een overdosis maar de politie komt achter de identiteit van de plaatselijke dealers en de internationale bende. Ondanks enkele realistische waarnemingen is het een conventionele thriller met het onvermijdelijke bloedbad aan het slot.

Radikálni řez

1983 | Misdaad, Drama

Servië en Montenegro 1983. Misdaad van Dušan Klein. Met o.a. Lubomir Paulovič, Bronislav Poloczek, Monika Zigová, Ilja Racek en Věra Vi[KA5]ková.

De politie onderzoekt de moord op de zoon van een architect die een modern woningcomplex wil bouwen in een door zigeuners bewoond gebied. Een analyse van het dramatische conflict tussen de makkelijke levenswijze van de zigeuners en de strikte maatschappelijke discipline. Regisseur Klein speelde in 1953 als tiener in MUJ PRITEL FABIAN een film over de - volgens socialistische lezing - geslaagde integratie van zigeuners. Kleins film is polemisch, maar pakt de controversiële realiteit niet hard genoeg aan.

Útěky domu

1980 | Drama

Servië en Montenegro 1980. Drama van Jaromil Jireš. Met o.a. Jana Brejchová, Jan Kanyza, Tomàš Holý, Evald Schorm en Josef Somr.

Een psychologisch drama. Marie, een mode-ontwerpster, is bang haar veel jongere man te verliezen en verwaarloost hun aangenomen zoon die dan ook van huis wegloopt. Gelukkig overwint de vrouw de crisis en vindt er een familiereunie plaats. Dit moralistische verhaal is te conventioneel in de behandeling van het thema om te overtuigen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Kanyza op televisie komt.

Reageer