Ariadna Welter is acteur.
Er zijn 32 films gevonden.

Rocky carambola

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1979. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Torrebruno, Ariadna Welter, Jos é Sazatornil en María Kosti.

De wederwaardigheden van een ongelukkige circusclown. Een vreselijke film, die voor kinderen bestemd zou zijn.

Rage

1966 | Drama

Verenigde Staten/Mexico 1966. Drama van Gilberto Gazcon. Met o.a. Glenn Ford, Stella Stevens, David Reynoso, Armando Silvestre en Ariadna Welter.

Een al te zeer benadrukt drama, waarin de mensenhatende arts Ford hondsdolheid oploopt en een race tegen de klok begint om hulpverlening te krijgen waarvoor hij dwars door een woestijn in Mexico moet.

Las mujeres pantera

1966 | Horror, Avonturenfilm

Mexico 1966. Horror van René Cardona. Met o.a. Ariadna Welter, Elizabeth Campbell, 'Tongolele' en Eric del Castillo.

Nadat hij een vreemde legende over een van zijn voorouders heeft verteld, wordt een professor op mysterieuze wijze vermoord. De politie vraagt de hulp van twee vrouwelijke worstelaars om de zaak op te lossen. Dit is de laatste film waarin de twee dames het opnemen tegen het kwaad. Eerder deden ze dat in LAS LUCHADORAS CONTRA EL MEDICO ASESINO, LAS LUCHADORAS CONTRA LA MOMIA en LAS LOBAS DEL RING, alle van dezelfde regisseur. Een zwakke maar toch wel aparte film.

Pacto de sangre

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel López Ochoa, Armando Silvestre, Ariadna Welter en Félix González.

Een plattelandsdokter bezit een groot stuk grond waar een fantastische schat ligt. Hij leeft in doodsangst, want twee mannen die zijn vrouw hebben vermoord, willen de schat hebben. Goed gemaakt en dito geacteerd. De laatste film van Ortega.

Esta nocha no

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, Ofelia Montesco en Evangelina Elizondo.

Een man is getrouwd met twee vrouwen. Zij zijn niet op de hoogte van elkaars bestaan, tot ze elkaar op een dag ontmoeten. Een mislukte komedie met een tragikomisch einde.

Mar sangriento

1964 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1964. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Ariadna Welter, Armando Silvestre, Víctor Junco en Luis Aldás.

Een aantal mensen gaat om verschillende redenen de zee op, met het doel een schat in een gezonken schip te vinden. Wreed melodrama vol avontuur en ongebreidelde passie.

El Espadachín

1964 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1964. Avonturenfilm van Arturo Martínez. Met o.a. Ariadna Welter, Dagoberto Rodríguez, Germán Robles en Eric del Castillo.

De beroemde vechtjas Pedro de Araujo moet een markiezin en haar dochter redden uit de klauwen van een kwaadaardige graaf. Het eerste deel van een serie van drie cape-en-degenfilms. De vervolgen zijn: DOS CABALLEROS DE ESPADA en LA DUQUESA DIABOLICA; ze kwamen in hetzlfde jaar uit. Het scenario is van Raúl de Anda, die tevens de film produceerde.

Cien gritos de terror

1964 | Horror

Mexico 1964. Horror van Ramón Obón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, Ofelia Montesco en Jorge Martínez de Hoyos.

Een film bestaande uit twee episoden. Pánico, over twee geliefden die plannen maken om zich van de echtgenote van de man te ontdoen, en Miedo supremo, waarin een man in een crypte wordt opgesloten samen met een vrouw die schijndood is. Bepaald niet buitengewoon, maar toch de moeite waard. Het regiedebuut van de scenarioschrijver Obón.

Neutrón contra los asesinos del karate

1963 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1963. Avonturenfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Wolf Rubinski, Ariadna Welter, Germán Robles en Carlos López Moctezuma.

De 'Robin Hood' Neutrón biedt het hoofd aan een wrede slechterik. Een van de eerste optredens van Neutrón; de held - geschoeid op de leest van SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA - gaat altijd in het zwart gekleed en wordt gespeeld door Wolf Rubinski. Een in vele opzichten middelmatige film, maar toch aardig.

La Duquesa diabólica

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Arturo Martínez. Met o.a. Rodolfo de Anda, Ofelia Montesco, Dagoberto Rodríguez en Ariadna Welter.

Het laatste deel van de avonturen van de vechtjas Pedro de Araujo de andere delen waren EL ESPADACHÍN en DOS CABALLEROS DE ESPADA. Hij wordt opnieuw geconfronteerd wordt met allerlei soorten intriges. Ook dit deel bestaat uit drie episoden: La duquesa diabólica, El alquimista en Muerto en vida.

Dos caballeros de espada

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Arturo Martínez. Met o.a. Rodolfo de Anda, Ariadna Welter, Dagoberto Rodríguez en Germán Robles.

Vervolg op EL ESPADACHIN, waarin de held de omverwerping moet voorkomen van de onderkoning van het Nieuwe Spanje. Net als deel n bestaat de film uit drie episoden: Dos caballos de espada, El inquisidor en Atrapados.

Contra viento y marea

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Ariadna Welter, José Elías Moreno en Ernesto Albán.

Een analfabete arbeider doet alsof hij dood is om zijn verwaande kinderen een lesje te leren. Dit melodrama, waarin het vaderlijk gezag en de kleinburgerlijkheid tot het uiterste gaan, is een eerbetoon aan de Ecuadoriaanse komiek Albán.

Muchachas que trabajan

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Ariadna Welter, Rosa Arenas, Ofelia Montesco en Angélica María.

Drie vrouwelijke collega's, worden belaagd en gechanteerd met hun avontuurtjes. Een zeer domme film die als boodschap heeft dat buitenshuis werken voor vrouwen problemen op kan leveren. Om het nog belachelijker te maken zingt een van de hoofdrolspelers het lied Nunca en domingo over een prostituée, waarmee Melina Mercouri beroemd werd.

Los espadachines de la reina

1961 | Familiefilm, Fantasy

Mexico 1961. Familiefilm van Roberto Rodríguez. Met o.a. Elmo Michel, Rafael 'Santanón' Muñoz, Ariadna Welter en Xavier Loyá.

Een meisje redt samen met Feroz de wolf en het vosje Apestro een prinsesje, dat door een slechte koningin geroofd is. De laatste van de vijf kinderfantasie[KA3]en die de regissuer maakte sinds CAPERUJITA ROJA (1959).

El Baron del terror

1961 | Horror

Mexico 1961. Horror van Chano. Met o.a. Chano Urueta, Abal Salazar, Ariadna Welter, Mauricio Garces en Ruben Rojo.

Absolute nonsens over een drie honderd jaar oude tovenaar, die in de gedaante van een duivels monster wraak neemt op de nazaten van degenen die hem destijds op de brandstapel brachten. Ook bekend onder de titel THE BRAINIAC.

Vacaciones en Acapulco

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Antonio Aguilar, Ariadna Welter, Sonia Furió en Rafael Bertrand.

Tijdens een reis naar Acapulco per autobus, raken de levens van de inzittenden onderling verstrikt. Het beste van deze film waren de toeristische panorama's die Acapulco biedt, maar verder is hij niet de moeite waard.

Tres tristes tigres

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Joaquín Cordero, Dagoberto Rodríguez en Ariadna Welter.

Drie jeugdvrienden komen bij elkaar om de erfenis van hun vroegere leermeester te innen, maar het loopt op ruzie uit tussen hen en hun verloofdes, die tegelijk zusters van hen zijn. Een kenmerkende komedie uit die tijd, die zich nergens door onderscheidt, in ieder geval had de regisseur er meer aan kunnen doen.

El Ataúd del vampiro

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Germán Robles, Abel Salazar, Ariadna Welter en Alicia Montoya.

In dit vervolg op EL VAMPIRO zien we nieuwe onverwachte voorvallen van de vampierachtige graaf Lavud. De film is minder geslaagd dan zijn voorganger, maar nog altijd een van de béste Mexicaanse horrorfilms. German Robles wordt nu voorgoed vereenzelvigd met vampiersrollen.

Siguiendo pistas

1959 | Thriller

Mexico 1959. Thriller van Zacar ías Gómez Urquiza. Met o.a. Ariadna Welter, Armando Silvestre, Lilia del Valle en Sergio Bustamante.

In opdracht van de eigenaresse van een gokhuis worden twee mannen vermoord. De politie tast in het duister, totdat een journalist zich met de zaak gaat bemoeien. Goede jazzmuziek in deze allerminst slechte thriller.

El Vampiro

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Germán Robles, Abel Salazar, Ariadna Welter en José Luis Jiménez.

In het sanatorium waar de heldin op krachten komt, ligt de vampier Graaf Lavud op de loer. Eén van de gouden titels van de Mexicaanse gruwelcinema die ook een zekere dosis poëzie bevat. Er werd ook nog een minder succesvol vervolg opgenomen: EL ATAÚD DEL VAMPIRO dat Robles in zijn rol als vampier bevestigde.

Los Desarraigados

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ariadna Welter, Agustín de Anda en Sonia Furió.

Als gevolg van een ongeval moet een Mexicaanse haar intrek nemen bij een Mexicaanse familie in Texas. En dan volgt een eindeloze reeks debatten over het leven van de verschillende leden van de familie. Bleef volkomen onopgemerkt op het festival van Venetië, en terecht: je kunt tenslotte niet een hele film lang blijven roepen dat je maar beter in je eigen land kunt blijven.

Locos peligrosos

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Tin Tan, Luis Aguilar, Yolanda Varela en Ariadna Welter.

Twee bedienden van een muziekwinkel worden beroemd als rock- zangers. Een stomme en uitermate saaie komedie.

El Boxeador

1957 | Drama, Sportfilm

Mexico 1957. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, José Elías Moreno en Arturo Martínez.

Een zeer ervaren bokser moet zijn titel verdedigen zonder te weten dat zijn tegenstander zijn eigen zoon is. Vlotte en vakkundig gemaakte film, die het debuut van de regisseur betekende.

Echenme al Gato

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Ariadna Welter, Piporro en Pancho Córdova.

Door een vergissing wordt een jongen de arm van een dief aangezet; hij krijgt onmiddellijk een onweerstaanbare drang tot stelen. Film gemaakt met een totaal gebrek aan middelen en met een overvloed aan moeizame en belachelijk slechte grappen.

Una Piedra en el zapato

1955 | Misdaad

Mexico 1955. Misdaad van Rafael Baledón. Met o.a. Fernando Fernández, Ariadna Welter, Roberto Cañedo en Andrés Soler.

Verschillende vrouwen overlijden in verband met een juwelenroof. Drie mannen worden verdacht. Baledón heeft getracht om de beste elementen van de Amerikaanse thriller te verenigen. Het resultaat is een betrekkelijk verward en gekunsteld geheel, hoewel verdienstelijk in vergelijking met wat er zoal in die tijd geproduceerd werd in Mexico.

Llamas contra el viento

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Ariadna Welter, Yolanda Varela, Annabelle Gutiérrez en Magda Guzmán.

Drie stewardessen vliegen naar Caracas om de mannen te ontmoeten van wie zij huwelijksaanzoeken hebben gekregen. Bij aankomst blijkt dat zij alle drie een brief van dezelfde man hebben ontvangen. Eén grote collectie ansichtkaarten met fraaie landschappen; de rest mag geen naam hebben.

La Ilegítima

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Miguel Torruco, Amanda del Llano en Ariadna Welter.

Een meisje ontdekt dat haar vader haar invalide moeder bedriegt met een andere vrouw in dit idiote melodrama.

Ensayo de un crimen

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Ernesto Alonso, Miroslava Stern, Rita Macedo, Ariadna Welter en Leonor Llausás.

Archibaldo de la Cruz, is een typisch verwend rijkeluiszoontje, die denkt dat hij met behulp van zijn muziekdoos al zijn wensen in vervulling kan laten gaan. Hij wenst de dood van zijn gouvernante, en onmiddellijk wordt zij door een kogel getroffen. Wanneer hij op latere leeftijd bij een antiquair zijn oude speeldoos terugkoopt komen nogal gewelddadige herinneringen en visioenen bij hem boven. Buñuel was één van de meesters van het scheppen van een fantastische droomwereld. Hij maakte van het boek van Rodolfo Usigli een prachtige surrealistische film, een van de beste uit zijn Mexicaanse tijd. Het camerawerk is van Augustin Jiménez. Ook bekend als LA VIDA CRIMINAL DE ARCHIBALDO DE LA CRUZ. THE CRIMINAL LIFE OF ARCHIBALDO DE LA CRUZ en REHEARSAL FOR A CRIME.

Sombra verde

1954 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1954. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ricardo Montalbán, Ariadna Welter, Víctor Parra en Jorge Martínez de Hoyos.

Een ingenieur, uitgezonden op een wetenschappelijk- commerciële missie, verdwaalt in het oerwoud alwaar een jonge Indiaanse, die samen met haar vader in het ongerepte oerwoud woont, hem vindt. Ondanks zekere regie-technische tekortkomingen één van de meest opvallende Mexicaanse produkties van dat jaar, met een goed script en Buñuel- achtige trekjes.

La Rebelión de los colgados

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Fernández en Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ariadna Welter, Carlos López Moctezuma, Víctor Junco en Alvaro Matute.

Een familie gaat in de bossen werken als houtvesters en wordt op wrede wijze uitgebuit. De film werd een flop op het in datzelfde jaar gehouden filmfestival van Venetië; dit vanwege de overmaat aan overbodige gruweldaden. Het scenario is van H. Wien naar de roman van B. Traven. Het camerawerk is van Antonio Díaz Conde.

El Secreto de una mujer

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Ariadna Welter, Carlos Navarro, Herminia Llorente en Delia Magaña.

Een beroemd tekenaar ontdekt dat zijn vrouw voor hun huwelijk een kind heeft gekregen, als gevolg van een aanranding. Moederverering van het ergste soort.

Amor en cuatro tiempos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Luis Spota. Met o.a. Arturo de Córdova, Ariadna Welter, Marga López en Carlos Rivas.

Vier verschillende liefdesverhalen in een film die de stupiditeit en aanstellerigheid ten top voert.