Hans Meyer: cast.
Er zijn 21 films gevonden.

Senso

1992 | Drama

Frankrijk​/​​Tsjechoslowakije​/​​Zwitserland 1992. Drama van Gérard Vergez. Met o.a. Chiara Caselli, Jean-Pierre Aumont, Werner Schreyer, Renée Faure en Hans Meyer.

Praag, 1871. In zijn paleis wordt Graaf Aumont getroffen door een verlamming. Zijn jonge echtgenote Caselli is ervan overtuigd dat hij niet lang meer te leven heeft en vertelt hem haar grote geheim. De gehele nacht besteedt zij om een onverkwikkelijke geschiedenis uit de doeken die zes jaar geleden plaatsvond, niet beseffend dat hij alles hoort en wenste niets te horen. Tijdens de bezetting van de Oostenrijkers van de Tsjechische hoofdstad had ze een hartstochtelijke verhouding met officier Schreyer. Een allesbehalve indrukwekkende remake van Luchino Visconti's meesterwerk, enkel gemaakt voor romantische bakvisjes die nog kunnen wegzweven op de wolken van echte liefde en onvervalste verzuchtingen. Prachtige decors en kostuums kunnen het gevoel van leegheid niet verdringen. Het scenario van Vergez en Eric Emmanuel Schmitt mag dan trouwer de klassieker van Camillo Boïto volgen dan met Visconti het geval was, maar het is zeker niet pakkender. Verveling is troef. Prachtig in beeld gebracht door Andrë Diot.

John

1992 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk 1992. Komedie van Roberto Garzelli. Met o.a. Hans Meyer, Alexandra Stewart, Tommy Buson, Guillaume Thomas en Laurent Lacaussade.

Tarzan (Meyer) wordt een dagje ouder en hij woont al twintig jaar met Jane (Stewart) ergens in Frankrijk, waar men hem kent als John. Hij kan het oerwoud echter niet vergeten en daardoor komt het dikwijls tot een woordenwisseling met Jane. Zijn heimwee naar de jungle werkt op haar zenuwen. Dan staat plotseling de zwarte Maviro voor de deur, die beweert dat zijn stamgenoten hem nodig hebben. Uit het gesprek leidt Tarzan af dat het in de jungle ook niet meer is wat het ooit was. Leuke satire op de Tarzan-mythe met Meyer als een uitstekende ouder wordende Tarzan en Stewart als een dolle Jane die zelfs angst heeft van kevers in huis. Het einde is hillarisch en zeker onverwacht. Garzelli schreef het scenario samen met Caroline Maly en Hervé Blanc. Jacques Loiseleux tekende voor de fotografie.

La dame blanche

1991 | Mysterie

Frankrijk 1991. Mysterie van Pierre Aknine. Met o.a. Pierre Aknine, François Chaumette, Hans Meyer, Didier Benureau en Carlevaris.

Wie kan je een betere dienst bewijzen dan jijzelf? Heeft de tv-maker-hoofdrolspeler die bovendien meeschreef aan het scenario waarschijnlijk gedacht. In deze film is een ex-actrice uit Nice tevens de achterkleindochter van de maîtresse van de overleden Franz-Joseph, de laatste keizer van Oostenrijk. Tijdens een mondain feestje schept ze op over de correspondentie van haar grootmoeder die ze bezit. De lezer heeft het vervolg al geraden: ze laat de brieven stelen en de privédetective Frankie Punta-Vallo alias Zorro-Atkine moet ze proberen terug te vinden. Niets nieuws onder de zon: film valt in de categorie 'al honderd keer gezien'.

The Adventures Of William Tell

1989 | Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Avonturenfilm van George Mihalka. Met o.a. Will Lyman, Jeremy Clyde, David Barry Gray, Harry Carey jr en Johnny Crawford.

De bevolking van Clermont wordt leeggezogen door Clyde, de corrupte gouverneur van de keizer. Een opstand broeit, maar William Tell (Lyman) weigert deze aan te voeren daar hij de strijd beu is. Wanneer Clyde uitvaardigt dat de hoed van de keizer, opgehangen op het marktplein, bij elke passage gegroet moet worden, op straffe van dood, weigert Williams zoon Matthew (Gray) de groet uit te brengen. Vader en zoon worden gearresteerd. Leuk middeleeuws avonturenverhaal vol gevechten met een verraderlijke 'slechte' die er alles voor over heeft om te trouwen met Mullins, de dochter van de keizer. Uitstekende dialogen en de legendarische scène met de appel is bijzonder spannend in beeld gebracht. Anthony Horowitz, Edithe Swenson, Steven Bawol en Bernard Frangin bewerkten de roman van Horowitz. Second unit regie van Christian Duguay en fotografie van Roland Duntigny en Claude Decognée. Pilotfilm voor de reeks CROSSBOW. Nadien werd de film herdoopt tot CROSSBOW: THE MOVIE.

Bunker Palace Hôtel

1989 | Fantasy, Oorlogsfilm

Frankrijk 1989. Fantasy van Enki Bilal. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Carole Bouquet, Maria Schneider, Roger Dumas en Benoît Régent.

Met zijn favoriete scenario-schrijver Pierre Christian stapte Bilal van het stripverhaal over op de speelfilm. Zijn debuut speelt zich af in een land dat in oorlog is. De ambtsdragers leven veilig ondergronds in het luxe Bunker Palace Hôtel, terwijl het heftige geweld van de burgeroorlog bovengronds voortraast. Hierdoorheen loopt nog een spionageverhaal. De sombere en wrede sfeer van de stripalbums is ook in de film aanwezig en vormt eigenlijk het beste onderdeel van dit ambiteuze en onevenwichtige project. De decors van Michèle Abbe- Vannier tillen de film beslist niet naar een hoger plan, evenmin als de ongelofelijk valse en vervreemdende muziek.

Ville étrangère

1988 | Drama

Frankrijk 1988. Drama van Didier Goldschmidt. Met o.a. Niels Arestrup, Anne Wiazemsky, Isabel Otéro, Roland Bertin en Christiane Cohendy.

Een getrouwe bewerking van een roman van Peter Handke. Een moeilijke onderneming die de regisseur (ex-filmrecensent) min of meer tot een, voor een eerste - ambitieuze - lange film, goed einde weet te brengen. Het is het portret van een stad nauw verbonden aan dat van een persoon die geleidelijk aan vervreemdt, want hij onderhoudt steeds minder sociale relaties. Wat betreft de stad is de film geslaagd te noemen met de buitengewone opnamen van Denis Lenoir die zich in dienst heeft gesteld van een onderneming die alles in aanmerking genomen veel op die van Antonioni lijkt. Daarentegen is de film wat betreft de dialogen mislukt. Die zijn veel te zwaar en veel te storend. Hetzelfde geldt voor de intieme scènes en de personages zijn maar stijfjes aangezien de stad alles opslokt. Kortom, een merkwaardig, dichterlijk en veelbelovend werkstuk.

Mauvais sang

1986 | Thriller, Romantiek, Drama, Sciencefiction

Frankrijk​/​​Zwitserland 1986. Thriller van Leos Carax. Met o.a. Michel Piccoli, Denis Lavant, Juliette Binoche, Hans Meyer en Julie Delpy.

De jonge Alex heeft net zulke snelle en vaardige handen als zijn overleden vader. Die komen van pas als Marc (Piccoli), ooit bevriend met zijn vader, zijn hulp inroept om uit een laboratorium een geheimzinnig virus te stelen, dat mensen doodt die de liefde bedrijven zonder echt lief te hebben. En dan valt Alex voor de mooie jonge echtgenote (Binoche) van Marc. De destijds 25-jarige Franse regisseur Carax vestigde z'n naam met deze film waarin hij sciencefiction en film noir-elementen tot een lyrisch en romantisch geheel wist samen te smelten. Mooi en knap gemaakt, maar soms wat warrig.

Boy Meets Girl

1984 | Drama

Frankrijk 1984. Drama van Leos Carax. Met o.a. Denis Lavant, Mireille Perier, Carroll Brooks, Elie Poicard en Maïté Nahyr.

Alex (Lavant), een eenzame man, zwerft in Parijs van de ene plaats en van de ene mens naar de andere. Hij is een eenling die prat gaat op zijn eigen leed. Hij doodt met opzet een jonge vrouw, Mireille (Perrier), die hij ontmoet heeft en maakt ongewild een eind aan zijn eigen leven. Deze samenvatting geeft totaal geen goede indruk van de onwerkelijke levensloop van deze man waarvoor de maker terecht gebruik heeft gemaakt van zwart-wit beelden. Het decor is gestileerd en de dialogen en monologen zijn niet gesynchroniseerd met de beelden; al met al ontstond er een poëtisch en ontwapenend symbolisme. De cineast is duidelijk beïnvloed door Orson Welles, Jean-Luc Godard en enkele anderen, maar hij heeft toch een geheel eigen stempel op de film kunnen zetten. Het scenario is van regisseur Carax en de fotografie is van Jean-Yves Escoffier.

La gueule de l'autre

1979 | Komedie

Frankrijk 1979. Komedie van Pierre Tchernia. Met o.a. Michel Serrault, Jean Poiret, Bernadette Lafont, Curd Jürgens en Andréa Parisy.

Uit angst voor een terrorist laat een politicus zich tijdens de verkiezingscampagne vervangen door een op hem lijkend familielid. De plaatsvervanger, die acteur is, pakt alles op zijn eigen manier aan, en met succes. Tenslotte zal de vervanger de identiteit van de ander aannemen. De satirische elementen worden al te voorzichtig aangepakt waardoor de uitwerking van dit kansrijke gegeven vrijblijvend vriendelijk wordt. De personages blijven schetsmatig, op de dubbelrol van Serrault na, die door gebrek aan tegenspel ook teleurstelt.

The Riddle of the Sands

1978 | Oorlogsfilm, Thriller, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1978. Oorlogsfilm van Tony Maylam. Met o.a. Michael York, Jenny Agutter, Simon MacCorkindale, Jurgen Andersen en Michael Sheard.

Een Engelsman ontdekt anno 1901, dat de Duitsers in het Waddengebied een invasie van Engeland voorbereiden. De gelijknamige, in 1903 gepubliceerde spionageroman van Erskine Childers schijnt de directe aanleiding te zijn geweest tot de installatie van enkele marinebases langs de Britse oostkust. De verfilming van dit boeiend gegeven mist de nodige spanning.

La Nuit claire

1978 | Drama, Muziek, Experimenteel

Frankrijk 1978. Drama van Marcel Hanoun. Met o.a. Lorraine Bonnemaison, Gérard Rouzier, Florence Rousseau, Hans Meyer en Marie Manet.

Een experimentele mythologie-verfilming, losjes gebaseerd op de opera Orfeus van Striggio en Monteverdi. Hanoun filosofeert er duchtig op los, bezint zich over het medium en laat, bij wijze van creatieve vondst, de personages af en toe recht de camera inkijken. Wie zich graag onderdompelt in dit soort intellectualistische 'spielerei' moet er dan wél de houterige vertolking, de niet bepaald imponerende technische afwerking en het constant pedant-irritante toontje bijnemen.

Blondy

1975 | Thriller, Erotiek

Duitsland​/​​Frankrijk 1975. Thriller van Sergio Gobbi. Met o.a. Bibi Andersson, Catherine Jourdan, Mathieu Carrière, Rod Taylor en Paul Guers.

De vriendin van een Amerikaanse NATO-deskundige die in Wenen een pleidooi tegen de bacteriologische oorlogvoering komt houden, wordt door een bevriende tolk voorgesteld aan een jongeman die haar in een sado-masochistische relatie horig maakt. Zelfmoord uit liefdesverdriet van de Amerikaan blijkt moord en een complot van extremisten, waar zowel de tolk als de minnaar bijhoren. Politieke thriller-elementen zijn alleen de versiering van uitgesponnen erotische scènes die door inzet van Carrière als homme fatal meer plechtstatig dan prikkelend zijn. Andersson en Taylor lijken voornamelijk beduusd over de film waarin ze zijn verzeild. Ook bekend als GERMICIDE.

Sur un arbre perché

1970 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1970. Komedie van Serge Korber. Met o.a. Louis de Funès, Geraldine Chaplin, Olivier de Funès, Alice Sapritch en Hans Meyer.

Tijdens zijn terugreis uit Italië neemt een zakenman een chique vrouw met een schoothond in de auto mee, en een jonge lifter. Zijn voeten raken verstrikt in de riem van de hond, de auto vliegt van de weg en blijft in een boomtop boven het zee- oppervlak hangen. Deze komedie met een oorspronkelijke situering valt in de uitwerking tegen. Gebrek aan bewegingsvrijheid maakt De Funès passiever en daardoor minder leuk. De Funès jr. is niet tegen de eisen van een belangrijke rol opgewassen.

Que esperen los cuervos

1970 | Thriller

Frankrijk​/​​Spanje 1970. Thriller van Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. Michel Constantin, Julián Mateos, Senta Berger en Hans Meyer.

Een paar misdadigers overvallen een bank op het platteland en vermoorden alle getuigen. Een tamelijk acceptabele thriller, met een grote hoeveelheid geweld en bekwame vertolkingen van de acteurs, vooral die van de niet te evenaren Michel Constantin.

Cannon for Cordoba

1970 | Avonturenfilm, Western, Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1970. Avonturenfilm van Paul Wendkos. Met o.a. George Peppard, Giovanna Ralli, Raf Vallone, Peter Duel en Don Gordon.

Peppard voert een groep soldaten aan tegen Mexicaanse bandieten. Ze proberen gestolen kanonnen te vernietigen. Bekende kost; actie met het bekende einde. Speelt rond de grens van Texas in 1912. Scenario van Stephen Kandel. Camerawerk van Antonio Macasoli. Gefilmd in Panavision.

Les étrangers

1969 | Misdaad, Avonturenfilm, Thriller

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Duitsland​/​​Italië 1969. Misdaad van Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. Senta Berger, Michel Constantin, Hans Meyer, Julián Mateos en Alberto Fernandez.

Mijnbouwingenieur Chamoun (Constantin) is met zijn aantrekkelijke vrouw May (Berger) op de vlucht voor de maffia en verschuilt zich in New Mexico in een oude mijnschacht, die niet meer geëxploiteerd wordt. Tegelijkertijd heeft Kaine (Mateos) een overval gepleegd, waarbij doden zijn gevallen. Met de politie op de hielen verstopt hij zich in de gangen, waar Chamoun belooft hem te verbergen voor de helft van de buit, ruwe diamanten, waarmee Chamoun hoopt hem te kunnen smeren naar Europa. De uitgeputte Kaine gaat akkoord, maar wil hem smeren zodra hij weer op adem is zonder af te rekenen. Kaine heeft buiten de waard gerekend met sherif Blade (Meyer) die zijn kruit niet eerder verschiet dan wanneer hij de doelen in zijn vizier krijgt: dat zijn eerst de gangsters, die Chamoun gevonden hebben en later Kaine. Chamoun en May krijgen de beloning die de verzekering heeft uitgeloofd en kunnen daarmee naar de Oude Wereld. Regisseur Desagnat hield er lekker de vaart in en het resultaat is een ouderwetse, onderhoudende avonturenfilm, zo'n typische coproductie uit de jaren 1960, die in de Nieuwe Wereld speelt. De hoofdrollen zijn heel genietbaar, vooral Constantin en mooie Berger, die nog een hele lange carrière voor zich had en een soort tweede bloei beleefde op de tv tussen 1989 en 2002. Het scenario is van Pascal Jardin, Attilio Pandolfi en de regisseur naar de roman van André Lay L'Oraison du plus fort. Het camerawerk is van Marcel Grignon.

Traquenards erotiques

1968 | Misdaad

Frankrijk 1968. Misdaad van Jean-François Davy. Met o.a. Anna Gael, Hans Meyer, Roland Lesaffre, Claude Charney en Robert Lombard.

Een gangster-op-zijn-retour verliest de greep op het onderwereldmilieu en de daar geldende normen en komt om bij een poging zich van deze omgeving te bevrijden. De film boeit door het voortreffelijke spel van Meyer in de hoofdrol en door het sfeervolle camerawerk.

Un épais manteau de sang

1967 | Erotiek, Avonturenfilm

Frankrijk 1967. Erotiek van José Bénazéraf. Met o.a. Valérie Lagrange, Paul Guers, Hans Meyer, Eric Arnal en Kacia Bartel.

Vier huurlingen hebben in Afrika een hoeveelheid diamanten gestolen. Een van hen komt om het leven, een tweede moet vluchten en de twee anderen bouwen met de buit een moderne kliniek. Nadien zorgen vrouwen voor extra complicaties.

Les aventuriers

1967 | Avonturenfilm, Drama

Frankrijk​/​​Italië 1967. Avonturenfilm van Robert Enrico. Met o.a. Alain Delon, Lino Ventura, Joanna Shimkus, Serge Reggiani en Hans Meyer.

Feilloos treft Enrico de juiste optimistentoon van branie en vrijheidsdrang in deze heerlijke avonturenfilm over gezworen kameraden Roland (Ventura) en Manu (Delon), hoofdpersonages uit de gelijknamige roman van José Giovanni. Vliegtuigstunten, zeeschatzoeken voor de kust van Congo; de automecanicien en de piloot is niets te dol. Onverwacht lumineuze scenariotoevoeging in dit echte-kerelsverhaal is kunstenares Laetitia (Shimkus). Als ware vierde hoofdrolspeler verklankt de wondermooie score van François de Roubaix (1939-1975) de levenslust en vederlichte melancholie zo eigen aan deze genrecinema. Voor het themaatje 'Laetitia' nam Delon overmoedig zangles. Het fort-eiland in dit kassucces is Fort Boyard nabij La Rochelle.

Coplan sauve sa peau

1967 | Actiefilm, Thriller

Italië​/​​Frankrijk 1967. Actiefilm van Yves Boisset. Met o.a. Claudio Brook, Margaret Lee, Bernard Blier, Jean Servais en Klaus Kinski.

Een geheim agent wordt door zijn oude vlam naar Istanboel gehaald. Daar werkt haar broer namelijk aan een uitvinding waarmee de wereld vernietigd kan worden. Het meisje wordt vermoord; haar tweelingzus spant samen met de krankzinnige geleerde. Boissets debuut is een bekwame stijloefening vol citaten en hommages aan de klassieke Hollywood-actiefilms, en met bizarre typeringen. De film bevat een fantastische achtervolgingsfinale à la THE MOST DANGEROUS GAME. Met de held uit Paul Kenny's spionageromans heeft de film alleen de naam gemeen; die naam werd namelijk pas op aandrang van de producenten aan de hoofdpersoon gegeven toen het oorspronkelijke scenario al was voltooid.

Culpable para un delito

1966 | Thriller

Spanje 1966. Thriller van José Antonio Duce. Met o.a. Hans Meyer, Yelena Samarina, Perla Cristal en Antonio Molino Rojo.

Een ex-bokser wordt achtervolgd door de politie voor een misdrijf dat hij niet heeft gepleegd. Een sympathieke, maar weinig opmerkelijke film.