John

1992, Roberto Garzelli, 20 minuten

Frankrijk 1992. Komedie van Roberto Garzelli. Met o.a. Hans Meyer, Alexandra Stewart, Tommy Buson, Guillaume Thomas en Laurent Lacaussade.

VPRO Cinema

Tarzan (Meyer) wordt een dagje ouder en hij woont al twintig jaar met Jane (Stewart) ergens in Frankrijk, waar men hem kent als John. Hij kan het oerwoud echter niet vergeten en daardoor komt het dikwijls tot een woordenwisseling met Jane. Zijn heimwee naar de jungle werkt op haar zenuwen. Dan staat plotseling de zwarte Maviro voor de deur, die beweert dat zijn stamgenoten hem nodig hebben. Uit het gesprek leidt Tarzan af dat het in de jungle ook niet meer is wat het ooit was. Leuke satire op de Tarzan-mythe met Meyer als een uitstekende ouder wordende Tarzan en Stewart als een dolle Jane die zelfs angst heeft van kevers in huis. Het einde is hillarisch en zeker onverwacht. Garzelli schreef het scenario samen met Caroline Maly en Hervé Blanc. Jacques Loiseleux tekende voor de fotografie.

credits

Regie:
Roberto Garzelli
Cast:
Hans Meyer, Alexandra Stewart, Tommy Buson, Guillaume Thomas, Laurent Lacaussade, Guillaume Metzger, William Bonnier, Cyril Guillaume, Jonathan Attia, Gael Alain
Productie:
Roberto Garzelli, Eric Mahé
Camera:
Jacques Loiseleux
Muziek:
Laurent Quaglio
Jaar:
1992
Genres:
Komedie, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Satire, Junglefilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

John (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer