Thomas Draeger

Regisseur, Scenarist

Thomas Draeger is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Flieg Opa, flieg

1996 | Avonturenfilm, Familiefilm

Duitsland 1996. Avonturenfilm van Thomas Draeger. Met o.a. Nadja Voigt, Martin Goeres, Daniela Hoffmann, Christen Marquitan en Michael Walke.

Op zijn verjaardag vertrekt opa in het geheim met een zelfgemaakt vliegtuig naar een onbekende bestemming. De enige die van dit plan op de hoogte is, is zijn tienjarige kleinzoon Max (Goeres). Zijn ouders Manfred (Walke) en Vera Deichman (Marquitan), zijn ten einde raad. Ze weten niet beter of opa is seniel geworden en zwerft ergens in de stad rond. Manfreds broer G[KA3]unther (Herrmann) is razend want opa heeft geen testament gemaakt en hij kan het geld best gebruiken. Een ongelukje brengt Vera in contact met helderziende Julie (Hoffmann) en haar dochtertje Marie (Voight). De twee zijn dakloos en Julie maakt zo'n indruk op Vera dat deze hen huisvest in het huisje in hun tuin. Maar dan beginnen de rekeningen binnen te stromen. Voor Günther is dit de gelegenheid om te opperen voor de verkoop van opa's goederen, want de oude baas is duidelijk ontoerekingsvatbaar geworden. Een kleine familiegeschiedenis die weinig geloofwaardig overkomt. De volwassenen schmieren op ergerlijke manier en zelfs kinderen kunnen onmogelijk in deze karikaturen geloven. Waarom moeten volwassenen in kinderfilms steeds zulke dwaze personages zijn? Peter Bauhaus schreef het scenario. Fotografie is van Thomas Plenert. Wordt uitgezonden in twee delen.

Lisa und die Riesen

1986 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1986. Familiefilm van Thomas Draeger. Met o.a. Eva Liebenheim, Sigfrit Steiner, Alexander Piele, Brigitta von Lersner en Nicole Schostak.

LISA UND DIE RIESEN is de tweede speelfilm van Thomas Draeger, die al de nodige ervaring heeft opgedaan met meer dan 40 kinderfilms voor de Duitse televisie. Wanneer de speelplaats van Lisa en haar vrienden verdwijnt probeert een zakenman de kinderen klant van zijn videotheek te maken. Maar de kinderen zien in dat dit geen vervanging van hun eigen fantasie kan zijn en maken zich op om hun eigen plek te heroveren.

Metin

1979 | Familiefilm

Duitsland 1979. Familiefilm van Thomas Draeger. Met o.a. Turda Yüksel, Daniela Linkiewicz, Cosar Kardas, Emine Serge Özdamer en Metin Tekin.

Het verhaal van de Turkse jongen Metin en het Duitse meisje Anne, die vriendschap sluiten en hun vriendschap, ondanks de tegenwerking van andere Duitse en Turkse kinderen, handhaven. In rustige en poëtische beelden vertelt de film deze geschiedenis, waarin partij wordt gekozen voor het overwinnen van vooroordelen en angsten zonder ook maar één momentje te moraliseren. Spontaan spel van de jonge cast. Het scenario is van de regisseur en Claus Deubel stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Draeger op televisie komt.

Reageer