Hannes Messemer: cast.
Er zijn 24 films gevonden.

Sonderdezernat K1 - Das masurische Handtuch

1998 | Misdaad

Duitsland 1998. Misdaad van Lutz Büscher. Met o.a. Hubert Suschka, Gert Günther Hoffmann, Claus Ringer, Horst Janson en Claus Biederstaedt.

Flüchtige Bekanntschaften

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Marianne Lüdcke. Met o.a. Angelika Domröse, Günter Lamprecht, Christa Berndl, Dagmar Biener en Hannes Messemer.

Susanne (Domr[KA3]ose) is gescheiden en heeft de zorg voor haar kind. Ze werkt overdag en heeft behoefte aan contacten. Aanvankelijk denkt zij dat vluchtige relaties haar onafhankelijkheid waarborgen, maar als zij tijdens een weekend toch haar langdurige geluk zoekt, dat ze eerder bij Walter (Lamprecht) heeft gekend, loopt alles op een grandioze mislukking uit. Tijdloos thema in een gedateerd jasje vertolkt door een uitstekende rolverdeling. Het scenario dat sterk op dialoog steunt, werd geschreven door Dieter Wellershoff en het camerawerk is van Michael Steinke.

L'espion

1966 | Thriller

Frankrijk​/​​Duitsland 1966. Thriller van Raoul Lévy. Met o.a. Montgomery Clift, Hardy Krüger, Roddy McDowall, Macha Méril en David Opathosu.

Professor James Bower reist tijdens de Koude Oorlog met een geheime opdracht naar Oost-Duitsland. Daar zal hij van een Russische collega een microfilm krijgen, die hij het land uit moet smokkelen. De Stasi zit hem echter op de hielen.

Grieche sucht Griechin

1966 | Komedie

Duitsland 1966. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Heinz Rühmann, Irina Demick, Hannes Messemer, Walter Rilla en Charles Régnier.

Producent Franz Seitz schreef onder zijn pseudoniem Georg Laforet het mislukte scenario naar een verhaal van Friedrich Dürrenmatt over een Griek die naar zijn vaderland terugkeert om met een Griekse te trouwen die echter een rashoer blijkt te zijn.

Der Kongreß amüsiert sich

1966 | Komedie, Historische film

Australië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1966. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. Lilli Palmer, Curd Jürgens, Paul Meurisse, Françoise Arnoul en Hannes Messemer.

Na Napoleons nederlaag komen staatshoofden en diplomaten in 1814 te Wenen bijeen voor de herverdeling van Europa. De Oostenrijkse kanselier Von Metternich probeert hen met feesten en aantrekkelijke dames gunstig te stemmen (en hun aandacht af te leiden van de spionnen van zijn geheime dienst). Deze officieuze en politiek-historisch exactere remake van Der Kongress tanzt lijkt niettemin op een operette waarin toevallig niet gezongen wordt, maar de grote internationale rolbezetting suggereert meer dan de schrijvers wisten op te brengen.

Der arme Mann Luther

1965 | Drama

Duitsland 1965. Drama van Franz Peter Wirth. Met o.a. Hans Dieter Zeidler, Hannes Messemer, Ernst Fritz Fürbringer, Paul Hoffmann en Margarete Carl.

Op zijn sterfbed overdenkt Martin Luther (Zeidler) de belangrijkste momenten van zijn leven. Overwinningen en nederlagen, zijn disputen met de kerkelijke overheden, zijn verbanning uit Rome, vriendschap en verraad en het ondoorgrondelijke spel van de politieke machten. Ook op dit orgelpunt in zijn leven beseft hij eerst ten volle de consequenties van zijn daden. Biografie van Luther, haast even boeiend als een theologische les in school. Het uitstekend spel van Zeidler kan het saaie dedactische scenario van Leopold Ahlsen niet opfleuren. Eindeloze discussies en dialogen zonder de minste actie zijn ervoor verantwoordelijk dat de meeste kijkers binnen de kortste keer zullen afhaken. Geschikt als historische stof zonder de minste entertainment waarde. Fotografie van Karl Schröder.

Voir Vénise et crever

1963 | Avonturenfilm

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1963. Avonturenfilm van André Versini. Met o.a. Sean Flynn, Karin Baal, Madeleine Robinson, Ettore Manni en Hannes Messemer.

Een Frans geheimagent is in Venetië ontvoerd, maar wordt door de inlichtingendienst als verrader beschouwd en niet geholpen. Zijn vrouw roept de hulp in van de zoon van een overleden collega die in een ondoorzichtig internationaal komplot belandt. Pogingen om de film vaart te geven resulteren in een warrige intrige naar Mission to Venice van James Hadley Chase. Venetiaanse locaties en gondels worden op voor de hand liggende manier fotogeniek gebruikt, acteurs vullen de schematische rollen goed in, maar de zoon van Errol Flynn mist de nonchalante charme van zijn vader.

The Great Escape

1963 | Oorlogsfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1963. Oorlogsfilm van John Sturges. Met o.a. Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, Charles Bronson en James Coburn.

Deze klassieker is een van de allergrootste hits allertijden. The Great Escape is waar gebeurd, maar zoals dat gaat in Hollywoodfilms wordt de waarheid hier en daar wat aangedikt; zo verzon McQueen een spectaculaire achtervolgingsscène op de motor en voerde die zelf uit. Een enorme sterrencast zit opgesloten als oorlogsgevangenen van de nazi's, in een speciaal anti-ontsnappingskamp. Onder leiding van Attenborough wordt een plan beraamd om liefst 250 man uit het kamp te laten ontsnappen. Ondanks de opgeruimde toetermuziek en het jongensboekachtige begin is The escape great.

Der Transport

1961 | Oorlogsfilm

Duitsland 1961. Oorlogsfilm van Jürgen Roland. Met o.a. Hannes Messemer, Armin Dahlen, Inge Lange, Peter Herzog en Eva Katharina Schultz.

In plaats van een strafpeloton de dood in te sturen aan het front leidt een luitenant het in veilige Amerikaanse krijgsgevangenschap. Achterbakse menselijkheid met een verdacht sterke nadruk op 'de goede Duitser'.

Il Generale Della Rovere

1960 | Oorlogsfilm

Italië 1960. Oorlogsfilm van Roberto Rossellini. Met o.a. Vittorio De Sica, Hannes Messemer, Sandra Milo, Giovanna Ralli en Mary Greco.

Prachtig geacteerde rol van De Sica die een As-generaal speelt en erin gelooft. Een enigszins trage film, maar een prima portret. Sergio Amidei, Diego Fabbri, Indro Montanelli en Rossellini bewerkten een verhaal van Montanelli tot scenario. Carlo Carlini deed het camerawerk.

Era notte a Roma

1960 | Oorlogsfilm, Drama

Italië​/​​Frankrijk 1960. Oorlogsfilm van Roberto Rossellini. Met o.a. Leo Genn, Peter Baldwin, Sergey Bondarchuk, Giovanna Ralli en Renato Salvatori.

Drie ontsnapte soldaten uit verschillende legers - een Brit (Genn), een Amerikaan (Baldwin) en een Rus (Bondarchuk) - vinden tijdens WO II in Rome onderdak bij een vrouw (Ralli) die via de zwarte markt wat inkomsten heeft. Ondertussen rukken de Geallieerden op. Een soort didactische remake van Rosselini's Roma, città aperta (1945), waarbij de personages, overigens gespeeld door goede acteurs, ieder een politiek standpunt vertegenwoordigen. Technisch interessant doordat scènes in één vaste camera-instelling zijn opgenomen, met een door de regisseur zelf ontwikkelde Pancinor-zoomlens.

Die Rote Hand

1960 | Misdaad

Duitsland 1960. Misdaad van Kurt Meisel. Met o.a. Eleonora Rossi-Drago, Paul Hubschmid, Hannes Messemer, Rainer Brandt en Susanne von Almassy.

Jonny Zamaris (Hubschmid) maakt als undercover politieman tussen Berlijn en Lugano jacht op meedogeloze wapensmokkelaars. Zowel de Franse geheime dienst als de Duitse politie lukt het niet te infiltreren in een bende die zich Die Rote Hand noemt en al hun pogingen moesten ze betalen ze met bloedige aanslagen, waarbij heel wat medewerkers het leven lieten. De charmante Jonny weet via de knappe toneelspeelster Violetta Scotoni (Rossi-Drago) door te dringen tot de kopstukken van de misdaadorganisatie. Een onwaarschijnlijke film, die bij het uitbrengen al achterhaald was door veel betere tv-films, al dan niet in serieverband. Regisseur Meisel die te zien is in de rol van Oberst Hubert, maakte zich er als een jantje-van-lei vanaf. Het scenario is van Ernst Neubach, die de rolprent onder de firma met dezelfde naam produceerde. Het camerawerk is van Georg Bruckbauer. Zelfs voor nostalgiegangers niet interessant.

Brücke des Schicksals

1960 | Misdaad

Duitsland 1960. Misdaad van Michael Kehlmann. Met o.a. Hannes Messemer, Sabina Sesselmann, Elisabeth Flickenschildt, Günter Pfitzmann en Eva Maria Meineke.

Weinig verrassende behandeling van een bekend gegeven: een fotojournalist zorgt zelf voor de actualiteiten die hem spectaculaire foto's opleveren. Kehlmann is doorgaans een gerenommeerd tv-regisseur.

Auf Engel schießt man nicht

1960 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1960. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Ruth Leuwerik, Hannes Messemer, Gustav Knuth, Boy Gobert en Bruno Hübner.

Drie onverlaten (Knuth, Gobert en H[KA3]ubner) beroven met succes een juwelier in Florence en duiken onder in een pension in Napels. Ze verstoppen de kostbare edelstenen in een geraniumplant. H[KA3]ubner is verschrikkelijk verkouden; zodanig dat hij verpleegd moet worden. De non Leuwerik (die niet in haar rol past, maar toendertijd een grote publiekstrekster was) komt hem verplegen en gaat driftig de zieke verzorgen en de 'plotseling' zo zwaar geworden geranium; dat laatste tot groot ongenoegen van gangsterbaas Messemer. De rest laat zich raden. Een wat oubollige, maar zeker niet onaangename avondvullende klucht.

General Della Rovere

1959 | Oorlogsfilm, Experimenteel

Italië 1959. Oorlogsfilm van Roberto Rossellini. Met o.a. Hannes Messemer, Giovanna Ralli, Sandra Milo en Vittorio De Sica.

Genua, 1943. Grimaldi speelt een oplichter die zich voordoet als kolonel in het Italiaanse leger zodat hij in staat is de familie van Nazi krijgsgevangenen geld af te troggelen. Als hij betrapt wordt door de Gestapo moet hij zich om het er levend vanaf te brengen voordoen als General Della Rovera, een verzetsleider die net om het leven gebracht is door de Nazi's. Zodat hij uit kan vissen wat de identiteit is van een andere gezochte verzetsleider.

Ein Tag, der nie zu Ende geht

1959 | Romantisch drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1959. Romantisch drama van Franz Peter Wirth. Met o.a. Hansjörg Felmy, Ruth Leuwerik, Hannes Messemer, Mady Rahl en Karl Lieffen.

In 1943 gaat de Duitse kapitein-luitenant Robert Wissmann (Felmy) in Ierland aan land om er hulp te zoeken voor zijn beschadigde onderzeeër. Daar ontmoet hij Maureen Backett (Leuwerik), de weduwe van een door de Duitsers neergeschoten piloot. Er bloeit iets moois tussen hen op, maar de geallieerden zijn op het spoor gekomen van de U-boot. Het zou een aardig gegeven voor een melodrama kunnen zijn, maar de uitwerking is dermate ongeloofwaardig dat ook het aardige spel van Leuwerik de film niet boven de middelmaat uit kan tillen.

Douze heures d'horloge

1959 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Duitsland 1959. Misdaad van Géza von Radványi. Met o.a. Lino Ventura, Eva Bartok, Laurent Terzieff, Hannes Messemer en Gert Fröbe.

Drie misdadigers maken gebruik van de Quatorze Juillet- feestelijkheden om te ontsnappen en hebben dan twaalf uur om hun verborgen buit op te halen en valse papieren te bemachtigen voor hun vlucht naar het buitenland. Diverse tegenslagen en rivaliteiten worden elk van hen fataal, zodat alleen de maîtresse van de jongste met het geld overblijft. De thriller heeft een sterke rolbezetting, maar de verwikkelingen van het scenario om de spanning gaande te houden zijn erg geforceerd. Scenario van Geza von Radvanyi, René Lefevre en Claus Hardt, die een idee van het bekende schrijversduo Boileau en Narcejac uitwerkten. Camerawerk Henri Alekan.

Das kunstseidene Mädchen

1959 | Komedie, Drama

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1959. Komedie van Julien Duvivier. Met o.a. Giulietta Masina, Agnes Fink, Gert Fröbe, Ingrid von Bergen en Gustav Knuth.

Giulietta Masina als het Duitse meisje Doris Putzke in een film waarvoor producent Kurt Ulrich de franse regisseur Duvivier over liet komen. Het meisje verlangt naar kleren van echte zijde in plaats van goedkope nylon. Maar de heren die zij ontmoet denken alleen maar aan vandatteme en niet aan trouwen.

Babette s'en va-t-en guerre

1959 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk 1959. Komedie van Christian-Jaque. Met o.a. Hannes Messemer, Ronald Howard, Yves Vincent, Jacques Hilling en Mona Goya.

Naïef boerenmeisje belandt min of meer per ongeluk bij uitbreken van WO II in Engeland en wordt werkster op Frans hoofdkwartier aldaar. Hoofd van geheime dienst constateert opvallende gelijkenis met ex-geliefde van Duitse generaal en stuurt haar als spionne terug naar Frankrijk. Wens van Bardot om film zonder sex resulteerde in vermakelijke, hoewel lang uitgesponnen spionage-komedie die gestolen wordt door ironisch flegma van Messemer als generaal en karikaturale Schmiere van Blanche als andere nazi-officier.

Taiga

1958 | Drama

Duitsland 1958. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Ruth Leuwerik, Hannes Messemer, Günter Pfitzmann, Paul Bösinger en Walter Ladengast.

De film speelt in Siberië. Krijgsgevangenen moeten een oerwoud rooien, maar in de ijzige kou komt troost in de figuur van dokter Hannah Dietrich. Deze film was een groot kassucces.

Der Arzt von Stalingrad

1958 | Oorlogsfilm, Drama, Romantiek

Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Géza von Radványi. Met o.a. O.E. Hasse, Eva Bartok, Hannes Messemer, Mario Adorf en Vera Tschechowa.

De Duitse auteur Heinz G. Konsalik schreef 155 boeken waarvan zo'n 83 miljoen exemplaren werden verkocht. Zijn doorbraak had hij met Der Arzt von Stalingrad, een oorlogsroman met een flinke scheut romantiek. Een Duitse arts wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen genomen door de Russen en komt in een kamp terecht. Hij probeert zijn medegevangenen te helpen, voert moeilijke operaties uit zónder instrumenten, en dan wordt ook nog de beeldschone Russische kamparts verliefd op hem. Het melodramatische verhaal werd in fraai zwart/wit verfilmd.

Rose Bernd

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Maria Schell, Raf Vallone, Käthe Gold, Leopold Biberti en Hannes Messemer.

Twee jaar nadat hij als enige Nederlandstalige uitstapje op zijn uitgebreide cv de film Ciske de rat maakte (de eerste versie dus, nog altijd een van de best bezochte Nederlandse films aller tijden), bewerkte West-Duitser Staudte dit populaire toneelstuk van naturalist Gerhardt Hauptman voor het grote scherm. Een bijzonder treurig verhaal is het, over een dienstmeisje op een boerderij, dat wordt verkracht en allerlei andere ellende doorstaat. Staudte brengt het allemaal meeslepend in beeld, wat de film een Gouden Palm-nominatie opleverde. Werd een onverwacht succes in de VS door de hoofdrol van de daar destijds geliefde Schell.

Nachts, Wenn der Teufel kam

1957 | Thriller

Duitsland 1957. Thriller van Robert Siodmak. Met o.a. Mario Adorf, Claus Holm, Annemarie Düringer, Monika John en Peter Carsten.

Wegens moord op zijn vriendin wordt een onschuldige man opgepakt. Een commissaris gelooft echter dat een Bruno Lüdke deze moord en nog zeven andere heeft begaan, maar Hitler kan dit soort sensatie niet gebruiken en de onschuldige moet hangen, de commissaris moet naar het front en Lüdke wordt onopvallend neergeschoten. Een van Robert Siodmaks grootste naoorlogse Duitse films die Adorf beroemd maakte als de massamoordenaar Lüdke.

Madeleine und der Legionär

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Hildegard Knef, Bernard Wicki, Helmut Schmid, Hannes Messemer en Joachim Hansen.

Een Franse lerares in Algiers verraadt vier voortvluchtige legionairs. Drie van de vier komen ellendig aan hun einde. De vierde bereikt platzak het vaderland. Het scenario is van Emil Burri, Johannes-Mario Simmel en Werner J. Lüddecke. Het camerawerk is van Vaclav Vich.