Russell T. Davies

Bedenker, Scenarist, Producer

Russell T. Davies is bedenker, scenarist en producer.
Er zijn 2 films en 2 series gevonden.

Years and Years

2019 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2019. Drama van Russell T. Davies. Met o.a. Jade Alleyne, Maxim Baldry, Sharon Duncan-Brewster, Jessica Hynes en Rory Kinnear.

A Midsummer Night's Dream

2016 | Komedie

2016. Komedie van David Kerr. Met o.a. John Hannah, Maxine Peake, Matt Lucas en Nonso Anozie.

Doctor Who

2005 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Mysterie, Thriller, Drama, Televisieserie

Verenigd Koninkrijk/Canada 2005. Sciencefiction van Sydney Newman, C. E. Webber en Donald Wilson.

De Doctor is een slimme buitenaardse man, die in zijn blauwe telefooncel door tijd en ruimte reist en de mensheid redt van gevaarlijke buitenaardse wezens, zoals Daleks en Cybermen. Hij wordt geholpen door, veelal niet onaantrekkelijke, jonge vrouwen en een enkele jonge man. In 2005 werd besloten om de klassieke (de eerste aflevering werd in 1963 uitgezonden) BBC-jeugdserie Doctor Who, waarvan sinds 1989 geen nieuwe afleveringen werden gemaakt, weer uit de mottenballen te halen. De nieuwe serie verwierf al snel een stevige cultstatus. De combinatie van milde spanning, veel fantasie, humor en een vleugje romantiek bleek voor veel, ook oudere, fans onweerstaanbaar. Doordat de Doctor niet sterft maar steeds in andere gedaante regenereert kunnen telkens nieuwe acteurs de rol van het titelpersonage overnemen. Eccleston, Tennant, Smith en Capaldi zijn respectievelijk de negende, tiende en elfde en twaalfde Doctors.

Casanova

2005 | Biografie, Komedie

Verenigd Koninkrijk 2005. Biografie van Sheree Folkson. Met o.a. David Tennant, Peter O'Toole, Dervla Kirwan, Rose Byrne en Rupert Penry-Jones.

Biografie van de beroemde 18de-eeuwse avonturier/vrouwenversierder Giacomo Casanova, een man die over zijn duizenden veroveringen zeer uitgebreide memoires schreef.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Russell T. Davies op televisie komt.

Reageer