Eizo Sugawa

Regisseur

Eizo Sugawa is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Tobu yume o shibaraku minai

1990 | Fantasy

Japan 1990. Fantasy van Eizo Sugawa. Met o.a. Toshiyuki Hosokawo, Eri Ishida, Meiran Maeda, Meriko Kaga en Shinnosuke Furomoto.

Een goed geacteerde, intrigerende erotische fantasyfilm, waarvan de handeling zich in onze tijd voltrekt en zodanig gemaakt is dat hij goed past in de westerse manier van denken over een man (Hosokawo) die na een treinramp in een overvol ziekenhuis terecht komt, en waar hij met een vrouwelijk slachtoffer in [KA1]e[KA1]en kamer komt te liggen; hun bedden zijn slechts gescheiden door een scherm. `s Nachts beginnen zij een beleefde conversatie, die uitloopt op een geanimeerde erotische tweespraak. `s Ochtends kan hij een steelse blik op zijn nachtelijke `partner` werpen en ziet hij dat het een verminkte oude vrouw is. Als hij teruggekeerd is, gaat het mis met zijn carri[KA2]ere en zijn huwelijk, maar de vrouw uit het ziekenhuis (Maeda) komt plotseling terug als een oogverblindende dertig-jarige met wie hij de liefde bedrijft (realistisch en stijlvol verfilmd) en telkens als zij voor hem verschijnt, is zij zeven jaar jonger. De laatste keer wordt hij aangestaard door een vijfjarig meisje. Hoewel de regisseur het subplot wat zwaar heeft aangezet, is de film in zijn totaliteit zeer de moeite waard.

Hotarugawa

1987 | Drama

Japan 1987. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Takayuki Sakazume, Rentaro Mikune en Yukiyo Toake.

Een jongeman wordt, samen met zijn vriendin en zijn moeder, meegenomen naar een geheime plek bij een rivier waar de glimwormen bijeenkomen om te paren. Er wordt verteld dat de stelletjes die de glimwormen zien, zullen trouwen, maar de insekten die paren, sterven. Schitterende fotografie en een doorgaans goede vertolking.

Kemonomichi

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Junko Ikeuchi, Keiju Kobayashi, Ryo Ikebe en Eitaro Ozawa.

Het ongelukkige leven van een serveerster in een hotel wordt nog tragischer als haar man overlijdt. Een melodrama dat door alle ellende steeds vervalt in sentimentaliteit en bovendien erg langdradig is.

Aru Osaka no Onna

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Reiko Dan, Keizo Kawasaki, Kamatari Fujiwara, Kyu Sazanka en Shisako Hara.

Om zijn vader te helpen wijdt de jonge Ayako zich aan de prostitutie met mannen op leeftijd. Een sociaal drama over een schandalige toestand, van hoge kwaliteit, hoewel niet altijd boven het niveau van een soap-opera. Goed spel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eizo Sugawa op televisie komt.

Reageer