Elsa Wolliaston

Acteur

Elsa Wolliaston is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Méléfices

1990 | Thriller

Frankrijk 1990. Thriller van Carlo Rola. Met o.a. Pierre Malet, Iris Berben, Susanne Lothar, Elsa Wolliaston en Joachim Kemmer.

Op basis van een roman van Pierre Boileau en Thomas Narcejac, die zich langs de Vendese kust afspeelt, waar vreemde geruchten de ronde doen en een reeks onverklaarbare ongelukken plaatsvinden. Suspense dus verzekerd en een ingenieuze intrige, uitgedacht door het beroemde duo. Regie en acteurs komen niet altijd even sterk over en ook is er sprake van stijlbreuken. Maar Malet weet te overtuigen in de rol van de jonge veearts François Rauchelle, die een dubbelleven leidt. Lothar is zijn vrouw en Berben het exotische wezentje, waarmee hij haar bedriegt. Cameraman Jürgen Jürgens heeft de landschappen uitstekend benut. Scenario van Uwe Wilhelm.

Odo-Toum, d'autres rythmes

1978 | Muziek, Documentaire, Biografie

Zwitserland 1978. Muziek van Costa Haralambis. Met o.a. Papa Oyeah Makenzie, Yvette Théraulaz, Jacques Denis, Jean-Luc Bideau en Dollar Brand.

Een Afrikaans musicus heeft zich in Zwitserland geïnstalleerd en probeert zijn eigen muzikale traditie te integreren bij de westerse avant-garde van geïmproviseerde muziek en totaaltheater. Een vriend overtuigt hem ervan dat hij zich aan de tradities moet houden. Zijn eerste grote concert zou door allerlei tegenslagen een mislukking zijn geworden zonder de geïmproviseerde deelname van pianist Dollar Brand. Een geslaagde opzet om een documentair portret aan te vullen met spelscènes, die tot verder strekkende muzikale definiëring van Makenzie leiden. Bezwaar is dat Makenzie - hoewel een charismatische persoonlijkheid - een aanzienlijk minder interessante musicus is dan veel verwante anderen en dat de film hem wat al te kritiekloos benadert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elsa Wolliaston op televisie komt.

Reageer