Philippe Gompel

Producer

Philippe Gompel is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Tous Ensemble

2011 | Komedie

Frankrijk/Duitsland 2011. Komedie van Stéphane Robelin. Met o.a. Daniel Brühl, Geraldine Chaplin, Jane Fonda, Guy Bedos en Claude Rich.

Albert dementeert, Claude heeft hartproblemen. Dus inviteert idealist-pensionado Jean zijn oude boezemvrinden plus Alberts echtgenote Jeanne om bij hem en wederhelft in te trekken. Nevenplot met etnologiestudent (Brühl) is ballast en Fonda een Fremdkörper, maar gelukkig geeft regiedebutant Robelin in zijn sympathieke tragikomedie ruim baan aan veteranen Bedos, Rich en Richard. Laatstgenoemde ontroert als Albert, aimabele bourgondiër met afbrokkelend geheugen. Lichtvoetige, soms sketchachtige film herinnert aan de vaak eveneens een tikje melancholieke Franse zedenkomedies uit de jaren zeventig.

Lascars

2009 | Animatie

Frankrijk/Duitsland 2009. Animatie van Emmanuel Klotz en Albert Pereira-Lazaro.

De in toenemende mate geschifte avonturen van José en Tony, twee gezworen kameraden uit Condé-sur-Ginette, fictieve Franse banlieue der chronisch ongefortuneerden. Gebaseerd op de gelijknamige Canal+-successerie uit 2000. Op de reeks, met afleveringen van één minuut elk, kwam in 2007 een vervolgseizoen. Dat bleek eveneens een hit, waarna een bioscoopfilm onvermijdelijk werd. Ondanks de vertaalvijandigheid van het rappe voorstadbargoens blijft er voldoende te lachen over. Onder de bijrolsprekers bevinden zich komiek Éric Judor, hiphopster Diam's en pornoactrices Delfynn Delage en Katsuni.
In de originele, Franstalige versie met de stemmen van oa Izm, Vincent Cassel, Diane Kruger en Omar Sy.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe Gompel op televisie komt.

Reageer