Otto Sterman

Acteur

Otto Sterman is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

De Johnsons

1992 | Horror, Thriller

Nederland 1992. Horror van Rudolf van den Berg. Met o.a. Esmée de la Bretonière, Monique van de Ven, Kenneth Herdigein, Rik van Uffelen en Otto Sterman.

Veertien-jarige filmdebutante De la Bretoni[KA2]ere wordt als dochter van fotografe van de Ven geplaagd door steeds dezelfde nachtmerries. Als zij samen met haar moeder in de Biesbosch kampeert blijken die dromen meer waarheid te bevatten dan iemand kan vermoeden. Occult bedoelde maar bij momenten lachwekkende thriller. Het scenario van Leon de Winter, gebaseerd op een origineel script van Rocco Simonelli, naar een verhaal van Roy Frumkes is een mislukt mengsel van sfeervolle veenfotografie (van Theo Bierkens), puberteitsproblematiek, psychopatenhorror en Nederlandse magische, overzeese roots. Talloze, voor het grijpen liggende kansen bleven onbenut. Wel sterke vertolkingen van het duo van de Ven en De la Bretonière.

Wan Pipel

1976 | Drama

Suriname/Nederland 1976. Drama van Pim de la Parra. Met o.a. Borger Breeveld, Willeke van Ammelrooy, Diana Gangaron Panday, Otto Sterman en Emanuel van Gonter.

De creoolse economiestudent Roy (Breeveld) keert na vijf jaar terug naar Suriname, omdat zijn moeder op sterven ligt. Daar raakt hij er steeds sterker van overtuigd dat hij thuishoort in zijn geboorteland. Een dappere, warme poging van De la Parra om iets over zichzelf en zijn Surinamerschap te vertellen met een goede, overtuigende rol van Breeveld, en een verrassende Gangaron Panday als de Hindoestaanse Rubia. In 1976 werd Wan Pipel in Nederland matig ontvangen, maar in Suriname wordt de 'eerste Surinaamse film over Suriname' gezien als klassieker.

Plantage Tamarinde

1964 | Drama

Nederland 1964. Drama van Michael Forlong. Met o.a. Albert van Dalsum, Paul Storm, Elly van Stekelenburg, Piet Ellvelt en Han Rijnbeck.

Het door Hans Keuls geschreven scenario naar diens eigen toneelstuk over een Curaçaose koloniaal wiens dochter omgaat met de snuggere, onwettige zoon van de zwarte huishoudster, bleef in de verfilming té toneelmatig en té pretentieus. Regie en acteerwerk is ronduit zwak.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Otto Sterman op televisie komt.

Reageer