Kurt Rackelmann

Acteur

Kurt Rackelmann is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Jan und das Wildpferd

1968 | Familiefilm

Duitsland 1968. Familiefilm van Benton Claus Lombard. Met o.a. Wolfgang Peau, Julia S. Lindig, Kurt Rackelmann, Brigitte Drummer en Hela Gruel.

In de velden van Westfalen ziet boerenzoon Jan (Peau) in een horde in het wild levende paarden, een hengst op met een lamme poot. De eigenaar wil het dier laten slachten. Samen met diens dochter Dian (Lindig) en de oude knecht Natz (Rackelmann) probeert Jan dit koste wat het kost te voorkomen. Lieve kinderfilm die naar het einde toe in sentimentaliteit ten ondergaat. De prent is op zijn best als de schelmse jongen allerlei slimme streken uithaalt. Geschikt voor de jongste kijkers die er ook het meeste plezier aan zullen beleven, want voor volwassenen is het allemaal nogal oppervlakkig en voorspelbaar. Regisseur Lombard bewerkte zelf de roman van Heinrich Maria Denneborg en Bruno Stephan bemande de camera.

Der Dieb von San Marengo

1963 | Komedie

DDDE 1963. Komedie van Günter Reisch. Met o.a. Horst Drinda, Kurt Rackelmann en Wolf Kaiser.

Een komedie over een dief die in opdracht brandkasten kraakt om de verzekering op te lichten.

Der Schweigende Stern

1960 | Sciencefiction

DDDE/Polen/Duitsland 1960. Sciencefiction van Kurt Maetzig. Met o.a. Yoko Tani, Oldrich Lukes, Julius Ongewe, Ignacy Machowski en Kurt Rackelmann.

Vanaf Venus komt de waarschuwing dat de aardse vrede wordt bedreigd, waarna een internationale commissie ontdekt dat er op deze planeet een op zelfvernietiging beluste beschaving verblijft. Een internationale rolbezetting in een aardige SF-film met een iets te duidelijke boodschap.

Schuld allein ist der Wein

1949 | Komedie, Drama

Duitsland 1949. Komedie van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Ernst Waldow, Inge Stoldt, Olga Limburg, Kurt Rackelmann en Charlotte Witthauer.

Laag-bij-de-grondse komedie rond een verloren zoon, die in een wijndorp aan de Rijn naar zijn natuurlijke vader zoekt. Vrije bewerking van het destijds vaak opgevoerde toneelstuk Schweinefleisch in Dosen van Walther Thier en Paul Neuhaus.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kurt Rackelmann op televisie komt.

Reageer