Buddhadeb Dasgupta

Regisseur

Buddhadeb Dasgupta is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Manda Meyer Upakhyan

2002 | Drama

India 2002. Drama van Buddhadeb Dasgupta. Met o.a. Samata Das, Rituparna Sengupta, Arpan Basar, Tapas Pal en Ram Gopal Bajaj.

In een dorpje in West-Bengalen houdt Rajani (Sengupta) het hoofd boven water door joviaal haar gunsten te verlenen als ma[KA4]itresse aan rijke mannen. Zij wil haar dochter Lati (Das), die nog een tiener is, een zelfde lot besparen, door haar uit te huwelijken aan een steenrijke oude sok. Voor Rajani zou dit de ontsnapping betekenen aan het kommervolle bestaan voor hen beiden, maar Lati werkt niet mee. Ze wil haar schoolopleiding voltooien en smeert hem tenslotte naar Calcutta met hulp van haar leraar (de climax en tevens het einde van de film als zij de trein binnenstapt). Regisseur Dasgupta, die graag in zijn eigen staat Purulia werkt en filmt, heeft er de nodige subplots tussen gewoven die gaan over een taxichauffeur, die dames van lichte zeden onbezoldigd rondrijdt, de maanlanding in 1969, een ouder echtpaar, een kat en een intelligente aap. Het scenario is gebaseerd op prachtige gedichten; de rolprent bevat de nodige luisterrijke muziek en wordt gesierd door fraai spel van de aantrekkelijke rolverdeling. De speelduur van slechts anderhalf uur, de festivalversie, maakt dit sociaal getinte melodrama toegankelijk voor westelijke kijkers.

Charachar

1993 | Drama

India 1993. Drama van Buddhadeb Dasgupta en Buddhadev Dasgupta. Met o.a. Rajit Kapoor, Laboni Sarkar, Sadhu Meher, Shankar Chakraborty en Monoj Mitra.

De familie van Lakhinder (Kapoor) heeft altijd geleefd van vogelvangst en de verkoop ervan, maar hijzelf houdt zoveel van die diertjes dat hij ze niet meer wil verkopen. Hij is zodanig in beslag genomen door de vogels dat hij niet eens merkt dat zijn vrouw Sari (Sarkar) een intieme relatie is begonnen met de man die de vogels moet doorverkopen op de markt in Calcutta. Als blijkt dat deze laatste de vogels verkoopt als voedingswaar weigert Kapoor nog één vogel aan hem door te geven. Lieve, simplistische allegorisch aandoende film over een man die niet in staat is de maatschappij het hoofd te bieden. Regisseur Dasgupta schreef zelf het scenario, de mooie fotografie is van Soumendu Roy.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Buddhadeb Dasgupta op televisie komt.

Reageer