Michael Balfour: cast.
Er zijn 21 films gevonden.

Revenge of Billy the Kid

1992 | Komedie, Horror

Verenigd Koninkrijk 1992. Komedie van Jim Groom. Met o.a. Michael Balfour, Samantha Perkins, Jackie D. Broad, Bryan Heeley en Trevor Peake.

Een demente boer heeft gemeenschap met een geit, en zijn nakomeling terroriseert het eiland en zijn bewoners, die niet weg kunnen. Een low-budget film die een geslaagde combinatie van grove humor en grappige parodieën op de tradities van gruwelfilms en superhelden is, terwijl de spanning goed volgehouden wordt. Ondanks de bescheiden lengte lijkt deze film toch te lang.

The Krays

1990 | Biografie, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1990. Biografie van Peter Medak. Met o.a. Billie Whitelaw, Tom Bell, Gary Kemp, Martin Kemp en Susan Fleetwood.

Meesterlijke film over de gangster-tweeling uit Oost-Londen, in de periode 1960-70 de koningen van de Engelse misdaad. Een scherpzinnig, intelligent scenario van Philip Ridley presenteert de feiten zo dat we een overtuigend portret te zien krijgen van de afschuwelijke, gewelddadige broers en hoe het allemaal zover is gekomen. Whitelaw is groots als de moeder in de door vrouwen gedomineerde familie, die de 'monsters' heeft voortgebracht. Ook andere rollen blijven je lang bij - met name Bell als de tragische, haatdragende oudere boef - maar het is toch vooral het creatieve gebruik van bekende gezichten in kleinere rollen, wat soms verrassende effecten geeft, dat blijft hangen. De omstreden bezetting van de hoofdrollen - de Kemp-tweeling werd gerecruteerd uit de popgroep Spandau Ballet - is een van de vele sterke punten van deze film gebleken. Medak laat zien dat hij volledig boven zijn materiaal staat, praktisch zonder fouten weet hij het moeilijke probleem op te lossen van het tonen van de glamour in de gewelddadige wereld van de Krays, zonder het publiek maar een ogenblik de kans te geven iets anders dan afschuw te voelen voor de tweeling. Camerawerk van Alex Thomson.

The Stick Up

1979 | Romantiek, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1979. Romantiek van Jeffrey Bloom. Met o.a. David Soul, Pamela McMyler, Johnny Wade, Tony Melody en Norman Jones.

Soul in een romantische komedie als Amerikaan in Engeland die betrokken raakt bij de diefstal van juwelen. Souls overgang van STARSKY AND HUTCH naar de bios verliep zonder succes en hij kon weer terug naar het kleine scherm.

Come Play With Me

1977 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1977. Komedie van George Harrison Marks. Met o.a. Irene Handl, Alfie Bass, Ronald Fraser, Ken Parry en Tommy Godfrey.

Een twintigtal sexy stripdanseressen, aangevoerd door Millington, belanden in een geriatrische kliniek waar zij zich als verpleegsters voordoen zodat de oudjes meteen weer springlevend worden. In de kliniek hebben ook valsemunters, verkleed als musici, hun intrek genomen. Pretentieloze, af en toe leuke Britse seks-lachfilm.

Candleshoe

1977 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1977. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. David Niven, Jodie Foster, Helen Hayes, Leo McKern en Veronica Quilligan.

Schurk Harry Bundage (McKern) haalt de jonge Casey (Foster) over om zich uit te geven als de verdwenen kleindochter van de schatrijke lady St. Edmund (Hayes), heerseres over landgoed Candleshoe. Ze moet de schat zien te vinden, verborgen door de overleden echtgenoot van lady St. Edmund. Maar butler Priory (Niven) is ook niet zuiver op de graad. Sympathieke familiekomedie volgens aloud Disney-recept, met veel humor en een tikkeltje niet te serieuze spanning. Het scenario van David Swift en Rosemary Anne Sisson, naar de roman Christmas At Candleshoe van Michael Innes is geschikt voor elke leeftijd. Foster is ontwapenend, goed bijgestaan door een knappe cast van Britse topacteurs. Fotografie van Paul Beeson en een leuke score van Ron Goodwin.

Wreck Raisers

1972 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1972. Familiefilm van Harold Orton. Met o.a. Paul Hennen, Sally Anne Marlowe, Oswald Lindsay, Martin Reynalds en Robin Baldwin.

De avonturen van een clubje kinderen die hun eigen boot bouwen en daarmee zee kiezen in verraderlijke wateren voor de kust van Devon. Aldaar op locatie gefilmd met realistisch gevolg. Een opvallend goed geacteerde jeugdfilm met helaas een zwaarwichtig, moralistisch einde.

Madigan: The London Beat

1972 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. Richard Widmark, Michael Balfour, Bernard Archard, George Cole en Fiona Lewis.

Aflevering uit de tv-serie [KL]Madigan[KLE] naar de film van Don Siegel uit 1968, waarin de eigenzinnige, zwijgzame rechercheur Madigan (Widmark) dood ging. Hij is echter herrezen voor de serie en hij laat de Britten zien hoe een onorthodoxe Yank een zaak over valsemunterij, die geleid wordt door een Amerikaanse gangster, eventjes klaart. In dat jaar zou hij ook nog de 'Beat' doen in Manhattan, Midtown en op Park Avenue. Nauwelijks van elkaar te onderscheiden, maar verstrooiend. Scenario van William McGivern en Roland Kibbee. Camerawerk van Jack Priestley.

Man of Violence

1971 | Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Thriller van Pete Walker. Met o.a. Michael Latimer, Luan Peters, Derek Aylward, Maurice Kaufmann en Derek Francis.

Het scenario van regisseur Walker en Bruce Comport lijkt heel wat voor een B-film, maar bevat nauwelijks voldoende stof voor een aflevering uit een tv-serie van een uur. Moon (Latimer) wordt ingehuurd door Grayson (Kaufmann) om Bryant (Francis) te bespioneren. Bryant benadert op zijn beurt Moon en biedt hem flink wat geld om Grayson uit de weg te ruimen. Moon besluit maar event niets te doen. Dan speelt geheime agente Angel (Peters), een oogverblindende verschijning, hem informatie toe, waaruit blijkt dat Grayson in wapens handelt en een deal gemaakt heeft met de regering van een arabisch staatje. Hij krijgt negentig miljoen pond, maar Bryant wil hem de buit afsnoepen. Moon besluit op het juiste moment een deel voor zichzelf te pikken, maar hij ontdekt als het te laat is, dat de knappe Angel hem heeft gebruikt in een marionettenspel, waarin zijzelf niet eens aan de touwtjes trekt. Heel weinig actie, heel veel dialoog en houterig spel. Het camerawerk van Norman Langley is veel te donker. Ook bekend als THE SEX RACKETEERS.

Hoverbug

1970 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1970. Familiefilm van Jan Darnley-Smith. Met o.a. John Trayhorn, Jill Riddick, Francis Attard, Gary Cann en Arthur Howard.

Kinderen proberen een hovercraft te bouwen om mee te kunnen doen aan de Eerste Amateur Hovercraft Race op de Theems. De inventieve, geanimeerde kinderfilm wendt documentair filmmateriaal aan van zo'n race, uitgeschreven door 'The Daily Express' in 1970.

Fiend Without a Face

1958 | Horror, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1958. Horror van Arthur Crabtree. Met o.a. Marshall Thompson, Michael Balfour, Terry Kilburn, Gil Winfield en Kim Parker.

Typische jaren vijftig horror waarin een vreemdsoortig nucleair experiment op een militaire basis uit de hand loopt. De gemuteerde hersens die uit de hoofden van de slachtoffers springen om zich vervolgens vast te hechten aan de ruggewervels van nietsvermoedende voorbijgangers geven het geheel extra cachet. Regisseur Crabtree maakte een jaar later het ronduit sadistische horrorcuriosum Horrors of the Black Museum.

Steel Bayonet

1957 |

1957. Michael Carreras. Met o.a. Jack Stewart, Paddy Joyce, Percy Herbert, Arthur Lovegrove en John Watson.

Typische jaren vijftig horror waarin een vreemdsoortig nucleair experiment op een militaire basis uit de hand loopt. De gemuteerde hersens die uit de hoofden van de slachtoffers springen om zich vervolgens vast te hechten aan de ruggewervels van nietsvermoedende voorbijgangers geven het geheel extra cachet. Regisseur Crabtree maakte een jaar later het ronduit sadistische horrorcuriosum Horrors of the Black Museum.

Barbados Quest

1956 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1956. Mysterie van Bernard Knowles. Met o.a. Tom Conway, Delphi Lawrence, Brian Worth, Michael Balfour en Tim Conway.

De acteur die al vele detective-figuren neerzette, Conway, kan weinig aanvangen met dit saaie avontuur rond de jacht op een fortuin. Ook bekend als MURDER ON APPROVAL.

Albert RN

1955 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1955. Oorlogsfilm van Lewis Gilbert. Met o.a. Anthony Steel, Jack Warner, Robert Beatty, William Sylvester en Michael Balfour.

Typisch ontsnappingsverhaal van krijgsgevangenen uit een Duits kamp dat boven normaal niveau uitstijgt door goed beheerste vertolkingen.

The Delavine Affair

1954 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1954. Mysterie van Douglas Pierce. Met o.a. Peter Renolds, Honor Blackman, Gordon Jackson, Valerie Vernon en Michael Balfour.

Een verslaggever en zijn vrouw onderzoeken een moord- en roodfzaak. Een typische Engelse studiofilm; we zien veel gesprekken in evenzovele interieurs. Eigenlijk té veel.

Johnny on the Run

1953 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1953. Familiefilm van Lewis Gilbert. Met o.a. Eugensusz Chylek, Sydney Tafler, Michael Balfour, Jean Anderson en Moultrie Kelsall.

Een weesjongen komt per ongeluk tussen dieven terecht als hij probeert aan zijn voogd te ontkomen en terug te keren naar zijn geboorteland Polen. Een ontroerende kinderfilm die zich afspeelt tegen een Schots decor. Lewis Gilbert regisseert met flair en Sydney Tafler en Michael Balfour zorgen voor een komische noot als twee onhandige dieven. Heel onderhoudend.

Thirteen East Street

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Robert S. Baker. Met o.a. Patrick Holf, Sandra Doine, Sonia Holm, Dora Bryan en Michael Balfour.

Een competent gemaakte B-film over een undercover politieman, die bij een bende infiltreert en zijn meerderen op de hoogte houdt, totdat hij ontmaskerd wordt, waarop hij door de gangsterbaas ter dood veroordeeld wordt. De goede afloop is voorspelbaar, maar spannend.

Moulin Rouge

1952 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1952. Drama van John Huston. Met o.a. José Ferrer, Christopher Lee, Zsa Zsa Gabor, Suzanne Flon en Eric Pohlmann.

Fraaie film over een periode uit het leven van de Henri de Toulouse-Lautrec (Ferrer). De schilder en graficus werd vooral bekend doordat hij het ­Parijse nachtleven rond 1900 vastlegde in ontroerende portretten. Hij had een klein gedrongen postuur, een misvormde voet en een moeizame relatie met de lokale schonen. En ook veel dorst. Regisseur Huston weet de sfeer van Montmartre en de daar aanwezige bonte personages fraai te treffen, ook omdat hij de film liet schieten in een speciaal aangepast kleurenpalet. Prima spel van Ferrer en een mooie titelsong. De film kreeg de Oscars voor beste vormgeving en beste kostuums en een Zilveren Leeuw in Venetië.

A Case For PC 49

1951 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1951. Misdaad van Francis Searle. Met o.a. Brian Reece, Joy Shelton, Christine Norden, Leslie Bradley en Gordon McLeod.

Tweede en laatste verfilming van een avontuur van de hoorspelheld Archibald Berkeley-Willoughby, een rijke politieagent. Deze keer werkt de hele originele hoorspel- bezetting mee aan de oplossing van het plot, de perfecte moord van een mannequin op haar opvolgster. Vermaak voor middelbare scholieren. Scenario van Alan Stranks en Vernon Harris.

Quel bandito sono io

1950 | Komedie, Misdaad

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 1950. Komedie van Mario Soldati. Met o.a. Jean Kent, Robert Beatty, Margaret Rutherford, Gordon Harker en Tamara Lees.

Een Italiaanse gangster ontvoert zijn dubbelganger, wiens plaats hij vervolgens inneemt om een bankroof te kunnen plegen. Hij moet echter óók de rol volhouden tegenover de Britse echtgenote van de man en haar ouders. Deze verfilmde toneelkomedie krijgt weinig adem, ook omdat het merendeel van de Italiaanse personages door Engelse acteurs wordt gespeeld, waardoor de bedoelde contrasten niet overkomen. Rutherford, als de misprijzende schoonmama, redt nog een aantal scènes.

Obsession

1949 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1949. Misdaad van Edward Dmytryk. Met o.a. Robert Newton, Sally Gray, Naunton Wayne, Phil Brown en Michael Balfour.

Koelbloedige en berekenende dokter Newton betrapt zijn vrouw met een minnaar. Hij besluit hem uit de weg te ruimen en berooft de vrijer van zijn vrijheid, door hem in de kelder op te sluiten met de bedoeling hem koud te maken, als de ergste storm over zijn verdwijning geluwd is. Zijn plannen worden echter gedwarsboomd door een rechercheur van politie, die de vermissing aan een minutieus onderzoek onderwerpt. Een heel effectieve en spannende film; de finale is onverwacht. Scenario van Alec Coppel naar zijn roman A Man about a Dog. Camerawerk van C. Pennington Richards. Ook bekend als THE HIDDEN ROOM.

The Small Voice

1948 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Fergus McDonell. Met o.a. James Donald, Valerie Hobson, Harold Keel, David Greene en Michael Balfour.

Ontsnapte gevangenen dwingen in Wales een kreupele toneelschrijver en zijn vrouw hen onderdak te verlenen. Vrij aangrijpende filmversie van gelijknamige roman van Robert Westerby met opvallende Hobson als de vrouw van de schrijver. Ook bekend als HIDEOUT.