Mark Magidson

Regisseur, Scenarist, Producer, Editor

Mark Magidson is regisseur, scenarist, producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Samsara

2011 | Documentaire

Verenigde Staten 2011. Documentaire van Ron Fricke.

Samsara is een caleidoscopische film over de oneindige cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte, gemaakt door Ron Fricke, die eerder het camerawerk deed voor Godfrey Reggio's Koyaanisqatsi. Voor Samsara - Sanskriet voor 'het eeuwig bewegende wiel van het leven' - filmde hij gedurende vijf jaar in vijfentwintig landen op vijf continenten diverse heilige gronden, rampgebieden, industriële complexen en wonderen der natuur. De beeldenbrij is dichtgesmeerd met transcendentale muziek. Bloedstollend mooi en uiterst esoterisch, sensitief en verlicht voor de een. Ergerniswekkende, vage, voorspelbare en clichérijke mooifilmerij voor menig ander.

Dead Can Dance: Toward the Within

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Mark Magidson. Met o.a. Lisa Gerrard, Brendan Perry, Robert Perry, John Bonnar en Ronan O'Snodaigh.

VV.

Baraka

1992 | Documentaire, Musical

Verenigde Staten 1992. Documentaire van Ron Fricke.

Een film zonder dialogen of commentaar. Het is een meditatie over de wereldgeschiedenis, verteld in de enige universele taal: het beeld, gekoppeld aan geluid en muziek. We krijgen een waaier aan impressies, vergezichten en details, met verbeelding aan elkaar gekoppeld. De film werd in alle uithoeken van de wereld opgenomen: in vierentwintig landen, van grote steden tot geïsoleerde leefgemeenschappen. Vergelijking met KOYAANISQATSI en POWAQQATSI is onvermijdelijk en dat werkt in het nadeel van Fricke want de muziek van Michael Stearns is lang niet zo indringend als die van Philip Glass en dat bepaalt de film voor een groot deel. Fricke schreef het scenario, samen met Mark Magidson en Bob Green. Hij stond zelf in voor de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Magidson op televisie komt.

Reageer