Divine

Acteur

Divine is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Divine Trash

1998 | Documentaire, Musical

Verenigde Staten 1998. Documentaire van Steve Yeager. Met o.a. John Waters, Divine, Edith Massey, David Lochary en Patricia Waters.

VV.

Out of the Dark

1988 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1988. Horror van Michael Schroeder. Met o.a. Cameron Dye, Karen Black, Bud Cort, Divine en Lynn Danielson.

De meiden van een telefoon-sekslijn worden één voor één vermoord door een moordenaar die een clownsmasker draagt, maar slechts de eerste moord is origineel. De twee hoofdverdachten zijn een seksfotograaf en een SM-freakachtige boekhouder. Thriller zoals er dertien in een dozijn zijn, ondanks de humor en de indrukwekkende rolbezetting met de travestiet Divine als politie-inspecteur in één van zijn laatste filmrollen. Uitvoerend producent Paul Bartel heeft ook een gastrolletje.

Hairspray

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van John Waters. Met o.a. Sonny Bono, Ruth Brown, Divine, Colleen Fitzpatrick en Michael St. Gerard.

Baltimore 1962, de periode van de vetkuif, strakke jeans, coltruien, de twist en rebelse jeugd. Tracy (Lake), een kortbenig mormel, verwerft een gedroomde plaats in een populaire dansshow op tv. Dit tot groot ongenoegen van het verwende misbaksel Amber (Fitzpatrick), want in het troosteloze Baltimore, kan een dagelijks optreden op de lokale tv voldoende zijn om onmiddellijk beroemd te worden. De eerste film van camp-koning Waters, geschikt voor de hele familie. Hij verkneukelt zich in Felliniaanse vrouwenlichamen en brengt onverstoorbaar monumenten van kitsch voor de camera, gekneed tot een onderhoudend geheel. Voor zijn fetisj-acteur Divine was het de laatste, weliswaar dubbele rol, van zowel een vrouw als van een man. In zijn scenario haalt Waters scherp uit naar het mondaine, kleinburgerlijke Amerika. Dave Insley hanteerde de camera.

Trouble in Mind

1985 | Film noir, Romantiek, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1985. Film noir van Alan Rudolph. Met o.a. Kris Kristofferson, Geneviève Bujold, Keith Carradine, Lori Singer en Joe Morton.

Zijn shots zien eruit als schilderijen van Hopper en zijn karakters lijken zo weggelopen uit de film noirs uit de jaren '40 en '50. Toch is Trouble in Mind helemaal Alan Rudolphs film. Hij schreef niet alleen het scenario, maar regisseerde ook en had een belangrijke stem in de keuze van de acteurs. Zo zien we Keith Carradine en Geneviève Bujold, twee acteurs die een jaar eerder al met Rudolph samenwerkten voor de verrukkelijke relatiekomedie Choose Me. De hoofdrol is niet voor Carradine of Bujold, maar voor Kris Kristofferson. Hij is Hawk, net vrij uit de gevangenis, en op zoek naar rust. Hij hoopt die te vinden in het café van Wanda (Bujold), een ex-geliefde. Uiteraard vindt-ie de rust niet.

Lust in the Dust

1985 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1985. Avonturenfilm van Paul Bartel. Met o.a. Tab Hunter, Divine, Lainie Kazan, Geoffrey Lewis en Henry Silva.

Hunter en Divine strijken neer in een gat in New Mexico -hij (zoals de meeste figuren in dit verhaal) om naar een verborgen schat te zoeken, zij (hij?) om een droom in vervulling te laten gaan: zingen in een kroeg. Een afschuwelijke poging om 'camp' te doen, ondanks dat de casting director alles leuk bedoeld heeft. Wat moet je verder zeggen van een film waarin het gekweel van Divine het toppunt van leukigheid is?

Polyester

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van John Waters. Met o.a. Divine, Tab Hunter, Edith Massey, Mary Garlington en Ken King.

Kogelronde top-travestiet Divine als Amerikaanse huisvrouw met twee onhandelbare tieners en in de steek gelaten door haar echtgenoot, maakt Hunter het hof in een voorstadje van Baltimore, hetgeen betekent dat je de film graag wilt zien of juist niet. Redelijk amusant, maar de kijkers thuis zullen het zonder het kaartje met 'krab en ruik' moeten doen, want op bepaalde tijden in de bios kon het publiek zo een bepaalde geur waarnemen; dit werd Odorama gedoopt. De film, die de eerste was van Waters voor het grote publiek, leidde tot nieuwe interesse voor Hunter en hij mocht in GREASE 2 meedoen.

The Alternative Miss World

1980 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1980. Documentaire van Richard Gayor. Met o.a. Andrew Logan, Luciana Martinez, Divine en Jenny Runacre.

Verbluffende registratie van een bizar spektakel georganiseerd in London door Richard Gayor en Derek Jarman: een gore, spektakulaire pastiche van miss-verkiezingen. Zoals al blijkt uit de aanwezigheid van de kolossale travestiet Divine strijden de deelnemers om titels als Miss Piss, Miss Nuclear Reactor, Miss Cruella Cardinale en Miss Hamburger. Grotesk, maar uitermate amusant. Hertiteld als GAY CONFESSIONS.

Female Trouble

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van John Waters. Met o.a. Divine, David Lockary, May Vivian Pearce, Mink Stole en Edith Massey.

Een wonderlijke satire op de Amerikaanse samenleving, waarin `sterven om beroemd te worden` de boventoon voert. Travestiet Divine speelt niet alleen Dawn, die carri[KA2]ere wil maken, maar ook Earl, de man die haar verkracht (unieke sc[KA2]ene met Divine als verkrachter en verkrachte!). Maar als Divine alleen nog niet genoeg is, dan is er altijd nog Tante Ida (Massey) als uiterste in absurditeit. Komisch, shockerend en klunzig, maar nimmer vervelend.

Pink Flamingos

1972 |

Verenigde Staten 1972. John Waters. Met o.a. Danny Mills, Mary Vivian Pierce, Edith Massey, Mink Stole en David Lochary.

Een wonderlijke satire op de Amerikaanse samenleving, waarin `sterven om beroemd te worden` de boventoon voert. Travestiet Divine speelt niet alleen Dawn, die carri[KA2]ere wil maken, maar ook Earl, de man die haar verkracht (unieke sc[KA2]ene met Divine als verkrachter en verkrachte!). Maar als Divine alleen nog niet genoeg is, dan is er altijd nog Tante Ida (Massey) als uiterste in absurditeit. Komisch, shockerend en klunzig, maar nimmer vervelend.

Pink Flamingo's

1972 |

Verenigde Staten 1972. John Waters. Met o.a. Divine, Mink Stole, David Lochary, Mary Vivian Pearce en Danny Mills.

Deze film is een hoogtepunt in het werk van Waters. Divine als superviezerik wordt beconcurreerd door de 'smerigste mensen op aarde'. De concurrentie slaat toe en Divine en haar/zijn familie zien zich genoodzaakt terug te slaan. Kippen worden tijdens het copuleren vermorzeld. Divine pijpt haar zoon en eet aan het eind hondepoep om te bewijzen dat ze/hij werkelijk de smerigste actrice is. Maar ondanks de smerigheden heel vermakelijk.

Multiple Maniacs

1970 | Horror

Verenigde Staten 1970. Horror van John Waters. Met o.a. Divine, David Lochary, Edith Maney, Susan Lowe en Mary Vivian Pearce.

Een vroege Waters-film met alle gebreken van dien. De maker regisseerde, produceerde, monteerde en fotografeerde en het rammelt aan alle kanten. Het verhaal heeft iets van een aanval op de burgerlijke moraal als Lady Divine en haar vriend in een tent een optreden verzorgen van perverse handelingen (junkies, homoseksuelen, brakers enz.). Het verhaal gaat dan voornamelijk verder met Divine en haar carrière. Alleen leuk voor de fervente fans van Waters of Divine.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Divine op televisie komt.

Reageer