Verenigde Staten 1985. Film noir van Alan Rudolph. Met o.a. Kris Kristofferson, Geneviève Bujold, Keith Carradine, Lori Singer en Joe Morton.

VPRO Cinema

Zijn shots zien eruit als schilderijen van Hopper en zijn karakters lijken zo weggelopen uit de film noirs uit de jaren '40 en '50. Toch is Trouble in Mind helemaal Alan Rudolphs film. Hij schreef niet alleen het scenario, maar regisseerde ook en had een belangrijke stem in de keuze van de acteurs. Zo zien we Keith Carradine en Geneviève Bujold, twee acteurs die een jaar eerder al met Rudolph samenwerkten voor de verrukkelijke relatiekomedie Choose Me. De hoofdrol is niet voor Carradine of Bujold, maar voor Kris Kristofferson. Hij is Hawk, net vrij uit de gevangenis, en op zoek naar rust. Hij hoopt die te vinden in het café van Wanda (Bujold), een ex-geliefde. Uiteraard vindt-ie de rust niet.

credits

Regie:
Alan Rudolph
Cast:
Kris Kristofferson, Geneviève Bujold, Keith Carradine, Lori Singer, Joe Morton, Divine, George Kirby, John Considine, Dirk Blocker, Albert Hall, Gailard Sartin, Robert Gould, Antonia Dauphin, Debra Dusay, Elizabeth Kay, Rick Tutor, Ivine
Scenario:
Alan Rudolph
Muziek:
Mark Isham
Jaar:
1985
Genres:
Film noir, Romantiek, Thriller, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Misdaad
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Trouble in Mind (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken