John Clayton: regie en cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Day of the Roses

1998 | Drama

Australië 1998. Drama van Peter Fisk. Met o.a. John Bach, Chris Betts, Aaron Blabey, Carol Burns en Cormac Costello.

Op 18 januari 1977 vertrekt, zoals elke ochtend, de stoptrein om 6:09 uit Mount Victoria naar Sydney. Zoals altijd is de trein afgeladen vol in de ochtendspits. Net voor station Granville ontspoort de trein en boort zich onder een brug, die daarop instort. Het wordt Australiës ergste treinramp, waarbij 83 mensen om het leven komen. Heldhaftige reddingswerkers en medisch personeel doen alles wat ze kunnen om de overlevenden te bevrijden uit hun vaak onmogelijke situatie. Tijdens het onderzoek dat volgt door de lijkschouwer Tom Weir en ingenieur Boris Osman, komen feiten boven water die de Australische Spoorwegen liever niet in de openbaarheid willen zien

Police Rescue

1994 | Actiefilm, Misdaad

Australië 1994. Actiefilm van Michael Carson. Met o.a. Gary Sweet, Zoe Carides, Sonia Todd, Steve Bastoni en John Clayton.

Haastig gemaakte bioscoopfilm voor de fans van de tv-serie, die (in Engeland en Australi[KA3]e) op dat moment al drie jaar hadden genoten van de actie op het kleine scherm. Helaas is het een niet al te logisch verhaal rond heldin Carides, verdacht van corruptie bij de drugsbrigade nadat haar collega (en wat buitenstaanders niet wisten, ook haar minnaar) is omgekomen bij een schietpartij. Ze wordt koeltjes ontvangen bij de vermaarde reddingsbrigade uit de titel, duikt tussen de lakens met haar nieuwe chef en wordt vervolgens geschorst. Als een gek een kleuterschooltje terroriseert met explosieven, wordt zij toch (nog) de heldin van de dag. Nou, dat is wel heel magertjes en jammer voor regisseur Carson, want dit is zijn bioscoopfilmdebuut - hiermee haalt hij Hollywood niet. Scenario van Debra Oswald die ze ook voor de tv-afleveringen maakte. Russell Bacon deed het camerawerk.

Shotgun Wedding

1992 | Misdaad, Komedie

Australië 1992. Misdaad van Paul Harmon. Met o.a. Aden Young, Zoë Carides, Bill Hunter, John Walton en Marshall Napier.

Als autodief en gevangene Young verneemt dat zijn vriendin Carides in verwachting is, weet hij zijn straf te bekorten door corrupte politieman Walton te verklikken. Hem wordt zelfs bescherming beloofd na zijn vrijlating. Hier komt echter niks van. Als hij zich teruggetrokken heeft in een vervallen, afgelegen boerderijtje om met Carides een braaf burgermansbestaan te beginnen, wordt hij belaagd en belegerd door smerissen Walton en Napier. Een verslaggever krijgt lucht van de zaak en de lokale radio komt erbij. Young kan als held uit de strijd komen. Ondanks het goede spel van de hoofdrollen, toch een niet al te sterke film en dat ligt aan het humorloze, niet spannende scenario van David O'Brien en de stramme regie van Harmon, die acht jaar lang geen film meer gemaakt had. Het camerawerk is van Kim Batterham. Zou gebaseerd zijn op een waar gebeurd voorval rond 1968 in Sydney.

Tracks of Glory

1991 | Drama, Sportfilm, Actiefilm, Familiefilm

Australië​/​​Canada 1991. Drama van Marcus Cole. Met o.a. Phil Morris, Cameron Daddo, Richard Roxburgh, Nicolas Eadie en Justine Clarke.

De eerste zwarte wielerkampioen van Amerika Marshall W. `Major` Taylor (Morris) wordt in 1903 door Australische promotor Hugh McIntosh (Roxburgh) overgehaald om op het Vijfde Continent prof te worden. Als hij uitkomt tegen Walker (Daddo), trekt dat veel publiek en wordt er door iedereen een aardige cent opgestreken. In werkelijkheid gaat niet alles van een leien dakje: er worden smerige trucs gebruikt om te winnen en men houdt zich niet aan de regels van het spel waardoor wielrennen een levensgevaarlijke sport wordt. Ondanks het feit dat ze elkaars rivalen en tegenpolen zijn, strijden en racen Major en Walker in de finale tegen het onrecht. Major wint met een neuslengte. Een aardige, lange tv-film met oprecht spel. Het scenario is van Tony Morphett. Het camerawerk is van Ross Berryman en Julian Penney. Deze mini wordt meestal in twee delen uitgezonden. 1:33.1, Mono.

Strangers

1990 | Thriller

Australië 1990. Thriller van Craig Lahiff. Met o.a. Anne Looby, James Healy, Melissa Docker, Tim Robertson en Paul Mason.

Geslaagd zakenman en hartenbreker Healey is verwikkeld in een slopende echtscheidingsprocedure, waaronder maîtresse Docker lijdt. Hij ontmoet femme fatale Looby, die mooi, verleidelijk en rijk is. Achter al dat fraais gaat er een koele, berekenende vrouw schuil, die voor niets terugdeinst, inclusief moord, als zij haar doel wil bereiken. Healey valt voor haar en zit in de val als het ontzielde lichaam van zijn ex gevonden wordt. Voorspelbaar van begin tot eind. Slap scenario van John Emery, die bovendien de inbreng van de regisseur gedogen moest. Steve Arnold verzorgde het camerawerk.

Cappuccino

1989 | Komedie

Australië 1989. Komedie van Anthony Bowman. Met o.a. John Clayton, Rowena Wallace, Jeanie Drynan, Barry Quin en Cristina Parker.

Een toneelspeler die als taxichauffeur een bijverdienste heeft, krijgt de kans de rol van zijn leven te spelen als er een compromitterende videoband in zijn wagen wordt achtergelaten. Grappige komedie van 'down-under'.

Peut-être l'amour

1988 | Romantiek

Frankrijk​/​​Australië​/​​Italië 1988. Romantiek van Lex Marinos. Met o.a. François Dunoyer, Ann Grigg, John Sheerin, Kendall Monaghan en Nathanial Hawkins.

Het aloude thema van het verleden dat terugkeert in het leven van een getrouwde vrouw met kinderen. Het is haar oude geliefde, twintig jaar later. Niets nieuws onder de zon in de mise en scène van deze smakeloze en stompzinnige fotoroman, die alle gebreken bevat, die aan internationale produkties kleven.

Out of the Body

1988 | Horror

Verenigde Staten​/​​Australië 1988. Horror van Brian Trenchard-Smith. Met o.a. Mark Hembrow, Tessa Humphries, John Clayton, John Ley en Carrie Zivetz.

Een goedaardige jongeman treedt in zijn dromen uit zijn lichaam en richt vreselijke slachtpartijen aan. Af en toe best spannende, maar nooit echt verrassende griezelfilm, met niet onaardig camerawerk van Kevan Lind. Het scenario is van Kenneth G. Ross.

Breaking Loose

1988 | Drama, Familiefilm

Australië 1988. Drama van Rod Hay. Met o.a. Peter Phelps, Vince Martin, Abigail, Angela Kennedy en Sandra Lee Patterson.

Ouderwets jongerendrama over de moeilijke weg naar de volwassenheid met zon, zee, strand en surfen. De titel is niet helemaal toevallig gekozen... Regisseur Hay schreef zijn eigen scenario voor dit vlugge niemendalletje en de fotografie is van Richard Michalak. Dolby.

Warm Nights on a Slow-Moving Train

1987 | Erotiek, Thriller

Australië 1987. Erotiek van Bob Ellis. Met o.a. Wendy Hughes, Colin Friels, Norman Kaye, John Clayton en Rod Zuanic.

Een lerares speelt voor hoer in haar vrije tijd in een Australische nachttrein en ze verandert haar gedrag en uiterlijk om zoveel mogelijk op haar klanten in te spelen. Stemmig en goed gespeeld, maar de film wordt des te onwaarschijnlijker naarmate het plot overgaat in een politieke thriller. Scenario van de regisseur en Denny Lawrence. Ook bekend als THE NIGHT TRAIN.

Sebastian And The Sparrow

1987 | Familiefilm

Australië 1987. Familiefilm van Scott Hicks. Met o.a. Alexander Bainbridge, Jeremy Angerson, Robert Coleby, Elizabeth Alexander en Vincent Gil.

Een aardige film voor de jeugd over twee jongens (Bainbridge en Angerson) uit verschillende sociale milieus, die elkaars tegenpolen zijn. Ze sluiten vriendschap en samen zoeken zij de `verdwenen` moeder van Sparrow (Angerson) op.

High Tide

1987 | Drama

Australië 1987. Drama van Gillian Armstrong. Met o.a. Judy Davis, Jan Adele, Claudia Karvan, Colin Friels en John Clayton.

Davis geeft haar werk als backing-voice bij een Elvis- imitator op om zich te vestigen in een kuststadje, waar ze de jonge Karvan ontmoet. Tussen beiden groeit een hechte vriendschap. Wanneer ze de oma van Karvan ontmoet, ontdekt ze tot haar ontsteltenis dat dit haar eigen dochter is, die ze na de dood van haar man in de steek liet. Een soap-scenario, dat echter uitmuntend geschreven werd door Laura Jones en verfilmd zonder overdreven sentimentaliteit, bovendien met een flinke portie humor. Evenals in haar vorige films brengt Armstrong hier een gevoelig portret van doodgewone vrouwen. Vertolking staat op zeer hoog peil.

Unfinished Business

1985 | Komedie

Australië 1985. Komedie van Bob Ellis. Met o.a. John Clayton, Michele Fawdon, Norman Kaye, Bob Ellis en Andrew Lesnie.

Een ontroerende, goed geacteerde komedie over de al wat oudere journalist Clayton, die zijn vroegere geliefde, Fawdon, ontmoet. Ze is getrouwd maar kinderloos... en stelt voor dat hij haar zwanger maakt.

The Disappearance of Azaria Chamberlain

1983 | Drama

Australië 1983. Drama van Judy Rymer. Met o.a. Frank Moorhouse, Elaine Hudson, John Hamblin, Max Phipps en Peter Carroll.

Op 16 augustus 1980 verdwijnt op een camping op Ayers Rock, midden-Australi[KA3]e, Azaria, de negen weken oude baby van Lindy (Hudson) en Michael Chamberlain (Hamblin). Volgens de moeder werd het kind gestolen door een dingo. Geoefende spoorzoekers slagen er niet in ook maar een overblijfsel van de baby te vinden. Dit, plus de gelaten houding van de ouders, doet het vermoeden ontstaan dat er meer aan de hand is. Bovendien is Michael predikant is van een minder bekende religieuze gemeenschap. Uiteindelijk wordt Lindy beschuldigd van rituele kindermoord, met Michael als medeplichtige. Journalist Frank Moorhouse reconstrueert de hele zaak, die vijf jaar later het onderwerp zou worden van Fred Schepisi's A CRY IN THE DARK. Waar in de latere versie openlijk de kant wordt gekozen van Lindy Chamberlain, wordt hier de zaak nuchter bekeken, zonder vooroordelen. Moorehouse, die alle details van het onderzoek kent, legt deze gewoon voor en laat de kijker beslissen. Het scenario van Moorhouse concentreert zich vooral op de rechtszaak uit 1982, waarbij Lindy schuldig bevonden werd. Later werd de schuld in twijfel getrokken. Fotografie is van Louis Irving. Daar de producenten van A CRY IN THE DARK alle rechten opkochten was deze tv-versie tien jaar lang niet te zien. Eerst in 1998 werd ze opnieuw uitgezonden.

Duncan's World

1978 | Familiefilm

Verenigde Staten 1978. Familiefilm van John Clayton. Met o.a. Larry Tobias, Billy Tobias, Rudy Thompson, Calvin Brown, Jr. en Jason Roberts.

Kleine Duncan werkt in het ecologisch museum van zijn vader, en hij is bang dat zijn speelkameraadjes zich niet voldoende aanpassen aan de omgeving. Meer gebeurt er niet in deze oprechte, doch oervervelende kinderfilm naar een onbekend kinderboek van Masson Copeland (die ook deze film produceerde). Goed voor de kinderen, in die zin dat ze binnen de kortste keren in slaap vallen. Script van John Clayton en Carol-Anne Touchberry. O.B. Garris deed de fotografie.

Summer Dog

1977 | Familiefilm

Verenigde Staten 1977. Familiefilm van John Clayton. Met o.a. Tavia Zabriskie, James Congdon, Oliver Zabriskie, Elizabeth Eisenman en Samm-Art Williams.

Als dit bedoeld was om het verrassende succes van BENJI te evenaren, dan is dat niet gelukt. Een gezin uit de stad houdt vakantie in Maine, waar ze bevriend raken met een 'zomerhond', een rondzwervende viervoeter die kennelijk door andere toeristen is achtergelaten. Na een paar avonturen nemen ze hun nieuwe huisdier mee terug naar de stad en proberen hem te verbergen voor de hardvochtige huisbaas. Natuurlijk loopt alles goed af, ondanks het slechte acteren. Naar een scenario van Sherry LaFollette- Zabriskie en George Zabriskie. Het camerawerk is van Bill Godsey.

Sidecar Racers

1975 | Actiefilm, Drama

Australië​/​​Verenigde Staten 1975. Actiefilm van Earl Bellamy. Met o.a. Ben Murphy, Wendy Hughes, John Clayton, Peter Graves en John Meillon.

Murphy wordt kampioen zijspan-racer; niets nieuws onder de zon.