Australiƫ/Canada 1991. Drama van Marcus Cole. Met o.a. Phil Morris, Cameron Daddo, Richard Roxburgh, Nicolas Eadie en Justine Clarke.

VPRO Cinema

De eerste zwarte wielerkampioen van Amerika Marshall W. `Major` Taylor (Morris) wordt in 1903 door Australische promotor Hugh McIntosh (Roxburgh) overgehaald om op het Vijfde Continent prof te worden. Als hij uitkomt tegen Walker (Daddo), trekt dat veel publiek en wordt er door iedereen een aardige cent opgestreken. In werkelijkheid gaat niet alles van een leien dakje: er worden smerige trucs gebruikt om te winnen en men houdt zich niet aan de regels van het spel waardoor wielrennen een levensgevaarlijke sport wordt. Ondanks het feit dat ze elkaars rivalen en tegenpolen zijn, strijden en racen Major en Walker in de finale tegen het onrecht. Major wint met een neuslengte. Een aardige, lange tv-film met oprecht spel. Het scenario is van Tony Morphett. Het camerawerk is van Ross Berryman en Julian Penney. Deze mini wordt meestal in twee delen uitgezonden. 1:33.1, Mono.

credits

Regie:
Marcus Cole
Cast:
Phil Morris, Cameron Daddo, Richard Roxburgh, Nicolas Eadie, Justine Clarke, Joan Sydney, Brett Climo, Scott Surgess, John Ewart, Janet MacLachlan, Robert Vaughn, Renee Jones, Rodney Bell, John Clayton, Celine O'Leary
Scenario:
Tony Morphett
Productie:
Paul D. Barron, Damien Parer, Des Monaghan
Camera:
Ross Berryman
Muziek:
Bruce Rowland
Jaar:
1991
Genres:
Drama, Sportfilm, Actiefilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Familiefilm
Landen:
Australiƫ, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Tracks of Glory (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken