Eike Hosenfeld

1974 Componist

Eike Hosenfeld (1974) is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Sanft schläft der Tod

2016 | Thriller

Duitsland 2016. Thriller van Marco Kreuzpaintner. Met o.a. Fabian Busch, Marleen Lohse, Matthias Brandt, Manfred Zapatka en Georg Arms.

Tijdens een zeilvakantie raken de twee kinderen van Anja (Lohse) en Frank (Busch) zoek: ze blijken te zijn ontvoerd. Terwijl de lokale politie van Binz - noordoostkust van Duitsland - zich op de zaak stort, wordt Frank ook nog eens geconfronteerd met zijn van hem vervreemde vader. Ondertussen blijkt de ontvoering complexer dan gedacht in elkaar te zitten, en historische wortels te hebben in de voormalige DDR. In koele kleuren geschoten thriller heeft een interessante cast en een nogal zenuwslopende finale.

Märchen vom Fischlein

2005 | Documentaire, Oorlogsfilm

Duitsland 2005. Documentaire van Wolfgang Reinke. Met o.a. Boris Musikantik, Olya Nikolayenko, Ljuda Nikolayenko, Jewgeni Obolenski en Regina Obolenskaya.

Aan de hand van het portret van acht mensen een schrijnend beeld over de bezetting door de nazi's van Letland, een indertijd door de Sovjetunie geannexeerde republiek. De Letten, die aanvankelijk kans zagen zich los te maken van de communistische koloniale bezetter, moesten tot hun schade ontdekken wat de Duitse overheersing betekende. Wie niet voor de fascisten was, werd naar een concentratiekamp gestuurd en om de oorlogsinspanning te verhogen moesten ze dwangarbeid verrichten in Duitse bedrijven, fabrieken, mijnen en steengroeven. Toen de oorlog in 1945 afgelopen was en de Sovjets Letland 'bevrijdden', werden degenen die de kampen en de fabrieken overleefd hadden en naar huis waren teruggekeerd, door de communisten beschouwd als landverraders en tot tweederangs burgers gebombardeerd. Pas toen de Baltische republieken zich los hadden gemaakt van het Sovjetrijk dat zelf uiteen viel en overging in de Russische federatie, ging men nadenken. De Duitse industrie, die nimmer hun dwangarbeiders had betaald, richtte een fonds op om de weinige overlevenden uit te keren. Dat gebeurde in de loop der jaren 1990, zo'n beetje vijftig jaar na de oorlog. Rond het jaar 2000 werden bescheiden schadevergoedingen mondjesmaat uitgekeerd voor de geleden smart. Voldoende voor het volksgeloof, dat in de titel is weerspiegeld: wie een goudvisje vangt en het teruggooit, mag ongelimiteerd wensen doen, die allemaal in vervulling gaan. Filmer Reinke, afkomstig uit de ex-DDR, die als reportagefotograaf tot die tijd alleen korte filmpjes had gemaakt, laat ons zien wat deze schadevergoeding betekent voor een generatie, die uit acht personen bestaat. Het scenario van Reinke is origineel en informatief. Het camerawerk is van Marta Pruska. Gedraaid in 2003, geproduceerd in 2004, en in 2005 in première gegaan. Gemaakt met geld van ZDF en opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel - Der Krieg ist vorbei.

Wer küsst schon einen Leguan?

2004 | Drama, Familiefilm, Jeugdfilm

Duitsland 2004. Drama van Karola Hattop. Met o.a. Frederick Lau, Michael von Au, Antje Westermann, Mario Irrek en Justina del Corte.

De jury van de Internationale Kinderfilmprijs in Chemnitz vond begrijpelijkerwijs dat Wer küsst schon einen Leguan? 'authentiek' gespeeld is en 'ondanks probleemgerichtheid niet in zwaarmoedigheid afglijdt'. Het Duitse kinderdrama behandelt vader-zoon thematiek anders dan anders. Tobias (Lau) viert zijn dertiende verjaardag in eenzaamheid. Zijn pa is weg, zijn moeder heeft het te druk met onder meer een nare nieuwe vriend en hij wordt op school gepest met zijn armoede en vaderloosheid. Dan komt tegenover Tobias een man (Von Au) wonen op wie hij al zijn vadergemis projecteert. Hij heeft een leguaan en dat scoort goed op school.

Mittendrin

2003 | Documentaire, Drama

Duitsland 2003. Documentaire van Marco Wilms. Met o.a. Christian 'Flake' Lorenz, André Greiner Pol, Jochen Sandig, Jutta Weitz en Mathias Ambellan.

Bij het oprichten van de Berlijnse muur in 1961 werden de huizen, die in deze kunstmatige zonegrens stonden, ontruimd en dichtgemetseld. Toen de muur in 1989 was gevallen, kraakten allerlei lieden de panden. Ze hadden de wildste plannen en de grootste voornemens. Regisseur Wilms, die ook het scenario schreef, zocht vijf krakers op, en bekeek twaalf jaar later wat er van hun avonturen terecht was gekomen. Hij deed verrassende ontdekkingen want het waren mensen van het meest uiteenlopende soort, die hij ooit was tegengekomen. Hieronder bevinden zich anarchisten, sociale werkers, anti-kapitalisten, oude DDR-rockers en Ossi-punkers. Conventionele lieden waren het in ieder geval niet, maar het is interessant om te zien hoe de wijk samensmolt met de rest van de herenigde stad. Voor Berlijn-vorsers en - volgers onmisbare kost. Het camerawerk is van Alex Schneppat en regisseur Wilms. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Anders Leben.

Wie verliebt man seiner Vater?

2001 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 2001. Komedie van Karola Hattop. Met o.a. Sven Lubeck, Marie Luise Stahl, Heinrich Schafmeister en Johanna-Christine Gehlen.

Astrofysicus Hans Hansen (Schafmeister), de vader van de moederloze negen-jarige Julius (Lubeck), is een verstrooide professor en het huishouden zou allang een grote chaos geweest zijn als Julius niet voortdurend voortvarend ingreep. Pittige Elsa (Stahl), Julius` beste kameraadje, ziet dat haar vriendje dit op den duur niet kan bolwerken en gelooft dat iedereen erbij gebaat is als professor Hansen gaat hertrouwen. Het toeval komt hen te hulp als Nora (Gehlen) kennismaakt met Hans Hansen. Nu gaan de twee kinderen het toeval een beetje helpen. Julius moet wel eventjes wennen aan de nieuwe gedachte. Wijsneuzige, snoeperige kinderen in een vrolijke film met verve voor een jeugdig publiek, geregisseerd door Hattop, die bedreven is in romantische komedies. Het scenario is van Gabriele Herzog en Beate Pfeiffer naar het boek Les joues roses van Malika Ferdjoukh. Het camerawerk is van Konstantin Kröning. 16:9, stereo.

Weg!

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Michael Baumann. Met o.a. Jonas Jägermeyr, Labina Mitevska, Paul Fassnacht, Michael Kind en Pavel Necas.

De 16-jarige Matthias verveelt zich meestal. Door een ongelukkig toeval komt hij vast te zitten op een klein station in een vreemd land. Daar ontmoet hij de 25-jarige serveerster Iva, die genoeg heeft van haar vriend. Ze besluit hem naar Berlijn terug te brengen, maar het avontuur bevalt hen wel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eike Hosenfeld op televisie komt.

Reageer