Jorge Mistral is regisseur en acteur.
Er zijn 56 films gevonden.

Las puertas del paraiso

1971 | Drama, Familiefilm

Mexico 1971. Drama van Salomon Laiter. Met o.a. Jacqueline Andere, Jorge Luke, Milton Rodriguez, Barbara Angeli en Ernesto G. Cruz.

Een groepje jonge mensen tracht zich los te rukken van hun bourgeois-milieu en van hun eigen ego door middel van een hallucinatie-trip. Hun sado-masochistische idee[KA3]en over liefde en erotiek, hun drang naar drugs (de poorten van het paradijs) en hun vlucht uit de werkelijkheid die voor hen slechts een vacuum zonder inhoud is. Een verfrissend filmgeluid uit Mexico. Een beeld van jongeren in een maatschappij die ze niet willen of kunnen begrijpen. Ze zijn op zoek naar een andere wereld, een van vrede en sociale gelijkheid. Een wat naïeve gedachte, maar Laiter gaat in zijn scenario, dat hij samen met Elena Garro en Eduardo Lizalde schreef, toch heel wat dieper dan de films uit de Amerikaanse hippie-cultuur. Bovendien stapt hij af van de melodramatische 'cinema de papa' die jarenlang synoniem was voor de Mexicaanse film. Fotografie van Fernando Alvarez Garcés.

La fiebre del deseo

1964 | Drama

Mexico/Puerto Rico 1964. Drama van Jorge Mistral. Met o.a. Jorge Mistral, Kitty de Hoyos en Marta Romero.

Een rijk meisje geniet ervan een van haar bedienden te vernederen. Niettemin wordt ze verliefd op hem. Het regiedebuut van de Spaanse acteur Mistral. Hij maakte er niet zoveel van, de film is nogal onsamenhangend.

Gunfighters of Casa Grande

1964 | Western

Verenigde Staten/Spanje 1964. Western van Roy Rowland en George A. Lee. Met o.a. Alex Nicol, Jorge Mistral, Dick Bentley en Steve Rowland.

Een gewetenloze bandiet steekt met zijn schietgrage vriendjes de grens naar Mexico over. Terwijl hij zich tegenover zijn nieuwe buren voordoet als een edelmoedige beschermer, aast hij op hun vee.

Shéhérazade

1962 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje/Italië/Frankrijk 1962. Avonturenfilm van Pierre Gaspard-Huit. Met o.a. Anna Karina, Gérard Barray, Antonio Vilar, Marilù Tolo en Giuliano Gemma.

Een neef van keizer Karel de Grote wordt als ambassadeur gezonden naar Bagdad. Aan het hof van de kalief ziet hij Sheherazade terug die hij onderweg het leven heeft gered en nu nieuwe favoriete in de harem is. De groot-vizier had een eigen maîtresse die plaats willen laten innemen om de kalief vervolgens van de troon te kunnen stoten en onthult de liefde tussen de favoriete en de Franse ridder. Een luxueus aangekleed, maar houterig gefilmd spektakel met acteurs die niet in hun rollen geloven, wat resulteert in onbedoelde vermakelijkheid.

Pecado

1961 | Drama

Mexico/Guatemala 1961. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Jorge Mistral, Teresa Velázquez, Martha Elena Cervantes en Eric del Castillo.

In deze klassieke driehoeksverhouding heeft de vrouw twee mannen in hun begeerte meegesleept. Een typisch melodrama over `lage lusten`, gesitueerd in een tropische (toeristische) omgeving, waardoor de film veel weg heeft van een vakantieansicht. Ook heeft de film folkloristische elementen en wordt er een enkele keer een liedje gezongen (niet voor niets gaat het om een co-produktie met Guatemala).

Historia de una noche

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Luis Savlasky. Met o.a. Paquita Rico, Jorge Mistral, Adolfo Marsillach en Julia Caba Alba.

Een getrouwde vrouw wordt door haar voormalige minnaar belaagd. Een aardige film, van een Argentijnse regisseur die lang in Spanje heeft gewerkt.

El Amor de los amores

1961 | Drama, Historische film

Spanje 1961. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. Arturo de Córdoba, Emma Penella, Jorge Mistral en Fernando Soler.

In 1907 ontrolt zich, temidden van anarchistische betogingen, plunderingen en verwoestingen, het leven van een overspelige vrouw. Dit is een conventioneel melodrama van één van de succesvolste Spaanse regisseurs uit die tijd.

Tres Romeos y una Julieta

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Mistral, Antonio Badú, Elvira Quintana en Irma Dorantes.

Om een erfenis te kunnen innen, moeten drie broers, die een beetje losbollig zijn, zich beteren onder de voogdij van de nicht van hun weldoener (die haar schoonheid onder de schmink van een dame op leeftijd verbergt). Symphatiek en vrijmoedig, wat veel ten voordele van de regisseur zegt, die zo stuntelig is bij zijn meeste andere films.

La hermana blanca

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Tito Davison. Met o.a. Jorge Mistral, Yolanda Varela, Prudencia Grifell en Augusto Benedico.

De vierde versie, deze keer een Spaanstalige, van THE WHITE SISTER. De eerste dateert van 1915, de tweede van 1923 met Lilian Gish en Ronald Colman onder regie van Henry King, de derde van 1933 Helen Hayes en Clark Gable onder regie van Victor Fleming, die de mensen deden huilen. Gebaseerd op de roman The white sister van Francis Marion Crawford. Het verhaal is overbekend: een vrouw treedt het klooster in wanneer zij denkt dat haar geliefde in de oorlog gesneuveld is... maar hij komt terug!

La Chamaca

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, Kitty de Hoyos, Jorge Mistral en Anita Blanch.

Na aangereden te zijn door een auto, wordt een jonge zwerfster door een arts in huis genomen. Hij begint haar op te leiden met de bedoeling een dame van haar te maken. Het Pygmalion-verhaal, maar dan op z'n Mexicaans, wat nogal matig uitviel, ondanks de goede bedoelingen en acteerprestatie van 'Resortes'.

Juana Gallo

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. María Félix, Jorge Mistral, Luis Aguilar en Ignacio López Tarso.

Ten tijde van de Mexicaanse revolutie verandert een boerin in een revolutionaire als haar vader en haar verloofde vermoord worden. Deze film bedient zich van een Mexicaanse mythe om een andere mythe te dienen: María Félix die, met nogal lelijke schmink en in lelijke kleuren, een middelmatige acteerprestatie levert. Slechts het bespottelijke kon deze film van de verveling redden.

La Venganza

1959 | Drama, Romantiek

Spanje 1959. Drama van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Raf Vallone, Carmen Sevilla, Jorge Mistral en Fernando Rey.

Een net uit de gevangenis ontslagen boer beschouwt een kameraad als schuldige van zijn onrechtvaardige opsluiting en wil hem vermoorden. Eén van de beste films van Bardem, die later in opspraak kwam, en van de Spaanse cinema uit die tijd.

Esposa o amante

1959 | Drama

Mexico/Argentinië 1959. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Libertad Lamarque, Jorge Mistral, Víctor Junco en Julia Sandoval.

Om een uitstekende baan in een fabriek te krijgen, trouwt een jongeman met zijn nicht, zonder op haar verliefd te zijn. Door zijn ambities breekt er al snel een staking uit op het bedrijf. Praktisch het enige dat de moeite waard is, is het spel van Lamarque.

La spada e la croce

1958 | Biografie

Italië 1958. Biografie van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Yvonne De Carlo, Jorge Mistral, Massimo Serato en Rosanna Podesta.

Het levensverhaal van Maria Magdalena, die als concubine van een rijke jood verliefd wordt op een Romeinse ambtenaar. Wanneer Jezus Christus haar later van de stenigingsdood redt, wordt ze diens berouwvolle en toegewijde volgelinge. Ander personages zijn Barabas, de misdadiger, Judas, de verrader van Jezus, Pontius Pilatus, de Romeinse procurator van Judea, en natuurlijk Jezus zelf. De vertolkingen zijn goed, maar de regie is middelmatig.

Ventolera

1956 |

Spanje 1956. Luis Marquina. Met o.a. Paquita Rico, Jorge Mistral en Ismael Merlo.

Wanneer een on troostbare weduwe erachter komt dat haar man niet bepaald de heilige was waarvoor ze hem aanzag, besluit ze met de eerste de beste die ze tegenkomt te trouwen. Een stompzinnig en belachelijk melodrama.

Le schiave di Cartagine

1956 | Historische film

Italië 1956. Historische film van Guido Brignone. Met o.a. Gianna Maria Canale, Marisa Allasio en Jorge Mistral.

Een slecht geregisseerde film met enige zwakke optredens. Alleen het enigszins interessante verhaal met verdraaide historische feiten maakt de film het bekijken waard. De christenen worden beschuldigd van de dood van de vice-consul van Cilici[KA3]e en worden al gauw opgesloten. Maar consul Marco Valerio (Mistral) weigert hen te veroordelen en de conflicten lopen hoog op.

Expreso de Andalucía

1956 | Misdaad

Spanje 1956. Misdaad van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Vicente Parra, Jorge Mistral en Marisa de Leza.

Een drietal misdadigers beraamt de roof van gesmokkelde juwelen om ze daarna met de trein naar Madrid te verzenden. Een aanvaardbare detectivefilm.

La Legión del silencio

1955 |

Spanje 1955. José Antonio Nieves Conde en José María Forqueé. Met o.a. Jorge Mistral, Nani Fernández, Rubén Rojo en Jesús Tordesillas.

Tijdens een busreis verwisselt een politiek commissaris, die voor zijn chefs op de vlucht is, zijn legitimatie-papieren met die van een katholieke priester. Een waardeloze Spaanse bijdrage aan het tijdperk van de koude oorlog.

La Gata

1955 | Drama

Spanje 1955. Drama van Margarita Alexandre. Met o.a. Rafael Torrecilla, Aurora Bautista, Jorge Mistral en José Nieto.

Een betoverende vrouw heeft twee aanbidders. Een melodrama zonder enig belang dat op de persoonlijkheid van de hoofdrolspeelster geschreven is.

Camelia

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. María Félix, Jorge Mistral en Carlos Navarro.

Een liefdesgeschiedenis die plaats vindt in het milieu van de stierengevechten. Het klassieke melodrama naar Mexicaanse smaak, met een zeer belangrijk paar in de hoofdrol.

Cabo de Hornos

1955 | Drama

Mexico/Chili/Spanje 1955. Drama van Tito Davison. Met o.a. Silvia Pinal, Jorge Mistral, Guillermo Retes en Emilio Martínez.

Een vrouw stort al haar minnaars in het ongeluk in deze veel te pretentieuze film.

Un Caballero andaluz

1954 | Romantiek

Spanje 1954. Romantiek van Luis Lucia. Met o.a. Jorge Mistral, Carmen Sevilla, Jaime Blanch en Manuel Luna.

De liefdesgeschiedenis tussen een gekwelde Andalusische grondbezitter en een jong blindgeboren zigeunerinnetje. Een onbeschrijfelijk slechte film.

Para siempre

1954 | Romantiek

Mexico/Spanje 1954. Romantiek van Tito Davison. Met o.a. Jorge Mistral, Mari Carmen Pardo, Angela Pia en Rafael Bardem.

Een jonge Mexicaan die getrouwd is en een dochter heeft, wordt tijdens een zakenreis verliefd op een Spaans meisje, dat ook van hem gaat houden. Een onuitstaanbaar melodrama naar Mexicaanse smaak.

El Tren expreso

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Leon Klimowsky. Met o.a. Jorge Mistral, Laura Hidalgo en Evangelina Elizondo.

Een Franse pianiste verhindert een mysterieuze vrouw, tijdens een treinreis, de hand aan zichzelf te slaan. Een grove en onbetekenende film.

El Caso de la mujer asesinadita

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Jorge Mistral, Gloria Mar ín, Abel Salazar en Martha Roth.

Een stel arriveert bij het huis waar enige jaren tevoren een vrouw werd vermoord. Het huis blijkt echter bewoond te worden door een vrouw die beweert de eigenaresse te zijn. Betreurenswaardig slecht acteerwerk in deze op het gelijknamige werk van de Spanjaarden Miguel Mihura en Alvaro de Laiglesia gebaseerde film.

Orquídeas para mi esposa

1953 | Komedie, Drama

Mexico 1953. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Ernesto Alonso en Maricruz Olivier.

Om de aandacht van haar echtgenoot, die het veel te druk heeft met zijn zaken, te trekken, doet een vrouw alsof zij van een vriend bloemen heeft ontvangen. Een armetierige komedie met melodramatische trekjes.

Más fuerte que el amor

1953 | Drama

Cuba/Mexico 1953. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Jorge Mistral, Miroslava, Chela Castro en Néstor de Barbosa.

Door een misverstand moet een meisje trouwen met een man van wie zij niet houdt. Een onverzorgd melodrama, met enige smakeloze scènes.

Cumbres borrascosas

1953 | Drama, Romantiek

Mexico 1953. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Jorge Mistral, Irasema Dilian, Emilia Prado en Ernesto Alonso.

Een staljongen koestert een uitzichtloze liefde voor de meesteres van het huis, die hem tenslotte laat zitten voor een man uit haar eigen milieu. Dit is een zeer persoonlijke filmbewerking van Wuthering Heights van Emily Brontë, met een enorm surrealistisch karakter. Het is één van de belangrijkste films van Luis Buñuel uit zijn Mexicaanse periode. Ook bekend als ABISMOS DE PASION.

La Mujer que tú quieres

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Jorge Mistral, Eduardo Noriega en Tana Lynn.

Een meisje geeft zich uit voor haar vermoorde tweelingzusje om haar zwager, op wie zij verliefd is, te redden. Dit melodrama bleek zo ingewikkeld te zijn dat de regisseur niet meer wist wie hij aan het regisseren was. Een complete chaos.

La Mentira

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Andrea Palma en Domingo Soler.

Een jongen gaat op zoek naar zijn broer, maar komt er achter dat hij zelfmoord heeft gepleegd naar aanleiding van het huwelijk van zijn vriendin met een ander. Veel te veel verwikkelingen voor zo'n simpel melodrama.

La Hermana San Sulpicio

1952 | Komedie

Spanje 1952. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Carmen Sevilla, Jorge Mistral, Manuel Luna en Julia Caba Alba.

De derde versie van deze film, maar nu in kleur. Regisseur Lucia heeft eveneens de vierde versie op zijn naam staan, die dan de titel LA NOVICIA REBELDE draagt.

Apasionada

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Jorge Mistral, Leticia Palma, Miguel Torruco en Elda Peralta.

Een oud-strijder die zijn geheugen heeft verloren wordt beschuldigd van een juwelenroof in deze zwakke maar toch interessante film.

Tres hombres en mi vida

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Carlos Véjar. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Roberto Cañedo en Rafael Baledón.

Een vrouw weet niet te kiezen uit haar drie minnaars: haar man, een dronkelap, een arts of de man die voor haar baan heeft gezorgd. Zo masochistisch zie je ze maar zelden.

La Trinca del aire

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Jorge Mistral, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Casal en Félix Fernández.

Een film over de vriendschap tussen drie kadetten van de luchtvaartschool. De weinig talentvolle Torrado pleegt hiermee plagiaat op zijn eigen BOTON DE ANCLA.

La Noche es nuestra

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Jorge Mistral, Emilia Guiú, Ramón Gay en César del Campo.

Als haar man gek wordt ziet een getrouwde vrouw zich gedwongen om zich te prostitueren om te overleven. Een te routineus verfilmd verhaal.

El Mar y tú

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Mistral, Columba Domínguez, Martha Roth en Rodolfo Acosta.

Een oud-strijder keert terug naar zijn dorp op zoek naar zijn vriendin, zonder te weten dat zij met een ander getrouwd is. Een van de meest onbenullige films van de beroemde Fernández.

El Derecho de nacer

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Gloria Marín, Jorge Mistral, Martha Roth en José Baviera.

Een arts weigert abortus te plegen bij een meisje dat in verwachting is van een getrouwde man. Hopeloos achterlijk en onderontwikkeld.

Peregrina

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Mistral, Lilia del Valle, Carlos López Moctezuma en Charles Rooner.

De dochter van een vermogend grootgrondbezitter moet trouwen met de zoon van een ander grootgrondbezitter, zodat de twee landgoederen verenigd worden. Maar de broer van de aanstaande komt roet in het eten gooien. Volstrekt onsamenhangend.

Monte de piedad

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Carlos Véjar Jr. Met o.a. Jorge Mistral, Emilia Guiú, Armando Calvo en Carmen Montejo.

Zeven verhalen over hoe verschillende personages (gangsters, revuedanseressen, muzikanten, werklozen, overspelige vrouwen) er toe komen om hun spulletjes naar de lommerd te brengen. Een poging om alle geliefde thema's van de toenmalige Mexicaanse film te combineren; het resultaat is een volmaakt oninteressante mengelmoes van melodramatische episodes.

Deseada

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Dolores del Río, Jorge Mistral, José Baviera en Annabelle Gutiérrez.

Twee zusjes zijn verliefd op dezelfde man; hij kiest voor de een, en de ander, om hun geluk niet in de weg te staan, offert zich op zoals de meisjes dat in een ver verleden deden: door zich in de heilige put te storten. Prachtige beelden.

Burlada

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Jorge Mistral, Guillermina Grin, Lilia del Valle en Mercedes Soler.

Een jongeman buit zijn vriendin en haar moeder uit en maakt tegelijkertijd een rijke dame het hof. Het meest opmerkelijke van deze verschrikkelijk slechte film is dat iedereen tenslotte dood gaat, tot grote opluchting van de kijker.

Amar fue su pecado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Elsa Aguirre, Jorge Mistral, Alma Rosa Aguirre en Andrés Soler.

Twee zusjes zijn verliefd op dezelfde man, zonder te weten dat hij een hersentumor heeft. Uitzonderlijk slecht melodrama, slordig geregisseerd.

Sabela de Cambados

1949 | Romantiek

Spanje 1949. Romantiek van Ramón Torrado. Met o.a. María Fernanda Ladrón de Guevara, Jorge Mistral, Amparo Rivelles en Félix Fernández.

De liefde van een zeer trots paar. Een ongelofelijk slechte film - zoals gebruikelijk bij Torrado.

Neutralidad

1949 | Oorlogsfilm

Spanje 1949. Oorlogsfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Adriana Bonetti, Jorge Mistral, Jesús Tordesillas en Manuel Luna.

De avonturen van het Spaanse schip 'Magallanes' op zijn weg naar Amerika in 1944. Een belachelijke film die zo de discutabele 'neutraliteit' van Spanje tijdens de Tweede Wereldoorlog tracht aan te tonen.

La Duquesa de Benjameji

1949 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje 1949. Avonturenfilm van Luis Lucia. Met o.a. Ampar Rivelles, Jorge Mistral, Manuel Luna en Eduardo Fajardo.

Een hertogin wordt verliefd op de bandiet die haar in de bergen heeft ontvoerd. Een conventionele film zonder bijzondere kenmerken.

Locura de amor

1948 | Historische film, Drama

Spanje 1948. Historische film van Juan de Orduña. Met o.a. Aurora Bautista, Fernando Rey, Sara Montiel en Jorge Mistral.

In de middeleeuwen weigert de weduwe van Philips de Schone zich bij de dood van haar man neer te leggen. Een opgezwollen en bombastische film, die echter een reusachtig succes in het toenmalige Spanje behaalde en een keur van imitaties opriep.

Currito de la cruz

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Luis Lucia. Met o.a. Nati Mistral, Manuel Luna, Pepín Martín Vázquez en Jorge Mistral.

De derde versie van CURRITO DE LA CRUZ, nog slechter dan de andere versies. Desondanks viel ook deze film bij het publiek in de smaak.

la Manigua sin dios

1947 |

Spanje 1947. Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Nani Fernández, Luis Prendes, Jorge Mistral en Antonio Casas.

Een groep priesters wil de oerwouden van de Chaco koloniseren. Een beschamende religieuze film.

La Nao capitana

1947 | Avonturenfilm

Spanje 1947. Avonturenfilm van Florián Rey. Met o.a. Manuel Luna, José Nieto, Jorge Mistral en Rafael Calvo.

We zien de intriges, conflicten en liefdes die ontstaan tijdens de overtocht van de 'Nao Capitana' naar Zuid-Amerika. Pseudo-historische avonturen, weinig consistent.

La Dama del armiño

1947 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje 1947. Avonturenfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Jorge Mistral, Lina Yegros, Julia Lajos en Eduardo Fajardo.

In de middeleeuwen wordt een jonge jood in Toledo verliefd op de dochter van de legendarische schilder El Greco. Een sympatieke en schilderachtige film, hoewel als geheel weinig geslaagd.

Botón de ancla

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Antonio Casal, Jorge Mistral, Fernando Fernán-Gómez en Isabel de Pomés.

Drie onafscheidelijke vrienden van het Instituut voor de Marine, zien hun vriendschap gevaar lopen door een vrouw. Een op dat moment succesvolle maar slechte produktie, waarin twee van de voornaamste obsessies van de naoorlogse Spaanse film zijn samengevoegd: militarisme en vrouwenhaat.

Misión blanca

1946 |

Spanje 1946. Juan de Orduña. Met o.a. Julio Peña, Manuel Luna, Jorge Mistral en Fernando Rey.

In Spaans-Guinea probeert een groep missionarissen de inboorlingen tot het evangelie te bekeren. Deze bedrieglijk paternalistische film typeert de tijd van het Spaanse kolonialisme.

Mar abierto

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Jorge Mistral, Marichi Fresno en Fernando Fernández de Córdoba.

Een oude vrouw vertelt aan een schilder dat ze als jonge vrouw een wonder heeft bijgewoond. Het klassiek stichtelijke melodrama van de Spaanse cinema uit de tijd van Franco.

Las Inquietudes de Santi-Andia

1946 | Avonturenfilm

Spanje 1946. Avonturenfilm van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Jorge Mistral, Josita Hernán, Milagros Leal en Manuel Luna.

Een jonge dromer begeeft zich op een goede dag aan boord van een schip op zoek naar het avontuur. Door de flauwe regie bleek de regisseur in zijn eerste produktie niet in staat de mogelijkheden die de roman van Pío Baroja in zich heeft te benutten.

La Llamanda del mal

1945 | Romantiek

Spanje 1945. Romantiek van José Gaspar. Met o.a. Jorge Mistral, Ana Morera en Arturo Cámara.

Een visser keert in zijn dorp terug en komt erachter dat zijn verloofde aan een andere man zal worden uitgehuwelijkt. Een rammelend melodrama zonder enige kwaliteit.

La Gitana y el rey

1945 | Avonturenfilm

Spanje 1945. Avonturenfilm van Manuel Bengoa. Met o.a. Antoñita Colomé, Jorge Mistral, Manuel Requena en Joaquín Roa.

Tussen de denkbeeldige koninkrijken van Floridania, Melitania en Lacambra doen zich politieke en militaire vijandigheden voor. Een armzalige film - op het belachelijke af.