Yekaterina Golubeva

Acteur, Scenarist

Yekaterina Golubeva is acteur en scenarist.
Er zijn 9 films gevonden.

L'intrus

2004 | Drama

Frankrijk 2004. Drama van Claire Denis. Met o.a. Michel Subor, Grégoire Colin, Yekaterina Golubeva, Béatrice Dalle en Bambou.

Vervreemding en het ondefinieerbare staan centraal in dit drama naar motieven uit een kort autobiografisch werk van filosoof Jean-Luc Nancy. Na een illegale harttransplantatie wijzigt de bijna-70-jarige mysterieman Louis (Subor) zijn levenskoers. Hij verlaat zijn mensenschuwe bestaan in de Jura voor de zoektocht naar een zoon in Polynesië. Met hem verlaat durfal Denis vastberaden het traditioneel plotmechanisch narratief voor een karaktergerichte omzwerving, sfeerrijk in 'Scope gefotografeerd door Agnès Godard. De intrigerende nevenrollen van onder meer Béatrice Dalle, Bambou, Florence Loiret Caille en Lolita Chammah vormen een reis op zich.

Twentynine Palms

2003 | Drama

Frankrijk 2003. Drama van Bruno Dumont. Met o.a. Yekaterina Golubeva en David Wissak.

Ongemakkelijke, opzettelijk onaffe en onduidelijke roadmovie over Amerika. Een Amerikaanse man en een Oost-Europese vrouw neuken, ruziën en neuken opnieuw - afstandelijkheid en hysterie wisselen elkaar af.

Pola X

1999 | Romantiek, Experimenteel

Duitsland/Frankrijk/Japan/Zwitserland 1999. Romantiek van Leos Carax. Met o.a. Catherine Deneuve, Guillaume Depardieu, Delphine Chuillot, Katerina Golubeva en Petruta Catana.

De titel is een acroniem van 'Pierre ou les Ambiguïtés', de Franse titel van het boek van Herman Melville. Fans van Moby Dick konden niks met de koortsachtige, incestueuze inhoud van Melville's volgende boek, maar wonderkind en enfant terrible Carax (Les amants du Pont Neuf) des te meer. Guillaume Depardieu (zoon van Gerard) speelt de rijke, vurige jongeling Pierre, die veel houdt van zijn moeder (Catherine Deneuve), maar ook van zijn verloofde (Delphine Chuillot) en later ook nog van zijn wonderlijke halfzus (Yekaterina Golubeva). De exorbitante stijl van Carax houdt af van emotioneel medeleven, maar 'when it's over', zo schreven enkele vooraanstaande Amerikaanse critici, 'you'll know you've had an experience'. (IdH/VPRO Gids)

House, The

1997 | Experimenteel, Drama

Litouwen/Frankrijk/Portugal 1997. Experimenteel van Sharunas Bartas. Met o.a. Francisco Nascimento, Alex Descas, Leos Carax, Oksana Chernych en Viktorija Nareiko.

Deze abstracte film speelt zich af in een huis aan een meer en heeft niet echt een plot. Er wordt erg weinig in gesproken, een paar vertellers spreken tegen een moeder die niet in beeld komt. Misschien is het wel een visualisatie van droombeelden van één van de bewoners? (VM/VPRO Gids)

Sur place

1996 | Drama, Experimenteel

Nederland 1996. Drama van Paul Ruven. Met o.a. Sharunas Bartas, Albert Blitz, Timon Moll, Yekaterina Golubeva en Rodney Beddall.

Deze abstracte film speelt zich af in een huis aan een meer en heeft niet echt een plot. Er wordt erg weinig in gesproken, een paar vertellers spreken tegen een moeder die niet in beeld komt. Misschien is het wel een visualisatie van droombeelden van één van de bewoners? (VM/VPRO Gids)

Few Of Us

1996 | Experimenteel, Drama

Portugal/Duitsland/Frankrijk/Litouwen 1996. Experimenteel van Sharunas Bartas. Met o.a. Katerina Golubeva, Sergei Tulayev, Piotr Kishteev, Yulia Inozemtseva en Konstantin Yeremeev.

De bergachtige streek in centraal Litouwen staat bekend als Savan. Er wonen mensen die sterke Aziatische (gelaats)trekken vertonen. Het is een woestenij, waar sneeuwjachten en vorst regeren in de lange winters. Een prachtig meisje landt er met een helicopter (want de wegen zijn totaal onbegaanbaar) en wordt opgenomen door een oude man. Er gebeurt in de film heel weinig, er is geen dialoog en er wordt niets uitgelegd of verklaard. Er zijn uitsluitend nauwkeurige beeldregistraties van de camera die onder regie stond van Bartas, geassisteerd door Vytautas Survilla en Vaidotas Digimas. De geluiden zoals het kraken van hout, het fluiten van de wind en het stromen van water spelen een belangrijke rol. Tegen het einde is er een wild (nou ja, wat heet) feest, waar de wodka rijkelijk vloeit en twee jonge kerels het meisje proberen te verkrachten; een van hen blijft levenloos op de vloer liggen. De film is een supertraag visueel festijn dat slechts voor een enkeling is weggelegd.

Solina

1994 |

Nederland 1994. Jacco Groen.

Korte film over een afgelegen dorpje dat wordt opgeschrikt door de komst van een vreemde jonge vrouw met een merkwaardige knobbel op haar schouder. Enkele zonderlinge gebeurtenissen leiden tot het gedwongen vertrek van de mysterieuze vreemdelinge.

J'ai pas sommeil

1994 | Drama, Film noir

Frankrijk 1994. Drama van Claire Denis. Met o.a. Katherina Golubeva, Richard Courcet, Line Renaud, Alex Descas en Béatrice Dalle.

Parijs, 1987. Een jonge Litouwse, Da[KA3]iga (Golubeva), arriveert in het XVIIIe arrondissement, dat op dat moment in de ban is van een reeks moorden op oude vrouwen. Antilliaan Th[KA1]eo (Descas) wil met zijn verloofde Mona (Dalle) terugkeren naar zijn vaderland. Zijn broer Camille (Courcet) is een homoseksueel die de nachtclubs afloopt. Hij ruimt oudjes op alsof het om lege sigarettenpakjes gaat.

Trys Dienos

1991 | Drama, Experimenteel

SU/Litouwen 1991. Drama van Sharunas Bartas. Met o.a. Katerina Golubeva, Rima Latypova, Arunas Sakalauskas, Audrius Stonys en Yekaterina Golubeva.

Twee vrienden gaan naar Kaliningrad, de Russische marinebasis aan de Oostzee, het voormalige Koningsbergen in Oost-Pruisen. Daar maken ze contact met twee Russische meisjes met wie ze optrekken door een stad, die voor een grote transformatie staat. Ze zoeken onderkomen in een hotel, het station, afgebroken gebouwen, etc. Drie dagen lang. Een film, die het moet hebben van stemmingsbeelden en een dichterlijke sfeer die doet denken aan Tarkovski en de foto's van Bresson. Voor de kaviaar-eters. Scenario en muziek van regisseur Bartas. Camerawerk van Vladas Naudzius.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yekaterina Golubeva op televisie komt.

Reageer