Few Of Us

1996, Sharunas Bartas, 105 minuten

Portugal/Duitsland/Frankrijk/Litouwen 1996. Experimenteel van Sharunas Bartas. Met o.a. Katerina Golubeva, Sergei Tulayev, Piotr Kishteev, Yulia Inozemtseva en Konstantin Yeremeev.

VPRO Cinema

De bergachtige streek in centraal Litouwen staat bekend als Savan. Er wonen mensen die sterke Aziatische (gelaats)trekken vertonen. Het is een woestenij, waar sneeuwjachten en vorst regeren in de lange winters. Een prachtig meisje landt er met een helicopter (want de wegen zijn totaal onbegaanbaar) en wordt opgenomen door een oude man. Er gebeurt in de film heel weinig, er is geen dialoog en er wordt niets uitgelegd of verklaard. Er zijn uitsluitend nauwkeurige beeldregistraties van de camera die onder regie stond van Bartas, geassisteerd door Vytautas Survilla en Vaidotas Digimas. De geluiden zoals het kraken van hout, het fluiten van de wind en het stromen van water spelen een belangrijke rol. Tegen het einde is er een wild (nou ja, wat heet) feest, waar de wodka rijkelijk vloeit en twee jonge kerels het meisje proberen te verkrachten; een van hen blijft levenloos op de vloer liggen. De film is een supertraag visueel festijn dat slechts voor een enkeling is weggelegd.

credits

Regie:
Sharunas Bartas
Cast:
Katerina Golubeva, Sergei Tulayev, Piotr Kishteev, Yulia Inozemtseva, Konstantin Yeremeev, Minoru Hideshima, Monoru Hieshima, Sergej Tulayev, Yekaterina Golubeva
Scenario:
Sharunas Bartas
Productie:
Paulo Branco, Joachim von Mengershausen
Camera:
Sharunas Bartas
Muziek:
Victor Copytsko
Montage:
Sharunas Bartas
Jaar:
1996
Genres:
Experimenteel, Drama
Trefwoorden:
Kunst
Landen:
Portugal, Duitsland, Frankrijk, Litouwen


op televisie
0 uitzendingen

Few Of Us (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer