Alain Armani

Producer

Alain Armani is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Jacques Brel

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Frankrijk 1998. Documentaire van Claude Fléouter en Jacques Pessis. Met o.a. France Brel, Pierre Brel, Alexandre Jardin, Claude Lelouch en Maurane.

Een balans van leven en werk van de Belgische legendarische zanger Jacques Brel. In diverse interviews vertelt Brel zelf over zijn dromen, zijn idealen, zijn idolen. Zijn dochter France en broer Pierre hebben het over zijn jeugdjaren en zijn getormenteerde leven als volwassene. Dit alles wordt doorspekt met zeldzame opnamens van de jonge Brel en, vanzelfsprekend, een resem optredens waarin we de zanger op zijn beste momenten volgen. Het pleit voor de makers dat ze geen compilatie gemaakt hebben van zijn bekendste titels, maar vooral aandacht hebben voor chansons die minder herkenning zullen oproepen bij de meer oppervlakkige Brel-fans. Claude Lelouch praat over de filmloopbaan van Brel en enkele collega's loven het unieke talent dat hij was. Een film die een oprecht beeld geeft van wie Brel was en niet enkel een positieve toon aanslaat. Gemaakt t.g.v. de twintigste verjaardag van het overlijden van Brel. Fléouter en Pessis schreven het scenario. Guilaine Grisard-Colonna stond in voor de montage en Patrice Marchetti en Frédéric Variot stonden achter de camera.

Je m'appelle Jacques Brel

1997 | Documentaire, Muziek

Frankrijk/België 1997. Documentaire van Jacques Pessis en Philippe Paymal.

Een schitterende montage (door Juliette Haubois) van enkele van Jacques Brels bekendste liedjes, gebracht in diverse tv- programma's in België en Frankrijk. Tussen de optredens in laten de makers Brel praten over zijn kunst, zijn relatie met België en Vlaanderen, de vrouwen, zijn ideeën en zijn filosofie van het leven. Er wordt geen woord commentaar aan toegevoegd. Er wordt niet getracht om het talent van Brel te plaatsen in de geschiedenis van de kleinkunst. Enkel liedjes en filosofieën, waarbij we wel kunnen opmerken dat hij in 1961 gans andere opvattingen had dan in 1971. Wie niet van Brel houdt zal ook door deze film niet van zijn ongelijk overtuigd worden, maar voor de kenners van zijn œuvre is het een verzameling van grandiose hoogtepunten uit het werk van een van de topentertainers van de twintigste eeuw. Zestig minuten puur muzikaal genot. Artistieke raadgeefster van de film was zijn dochter France Brel. Nicolas Leber zorgde voor de beeldvorming.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alain Armani op televisie komt.

Reageer