Derek Ford is regisseur en scenarist.
Er zijn 11 films gevonden.

Blood Tracks

1986 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1986. Horror van Mats Helge en Derek Ford. Met o.a. Jeff Harding, Michael Fitzpatrick, Naomi Kaneda, Peter Merrill en Harriet Robinson.

De nieuwe video-clip van de hardrock-groep `Easy Action` zal opgenomen worden in de verlaten bergen van Colorado. Het geluk zit hen niet mee. Samen met een kleine technische ploeg verdwalen ze in de onherbergzame omgeving. Zo belanden ze in het jachtdomein van een bende bergbewoners, even ruw en woest als de natuur om hen heen. Eerst zijn ze bang van de vreemdelingen, maar al gauw slaat dit om in een moordzuchtige woede. Dom verhaaltje, zo gestolen van THE HILLS HAVE EYES en THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE, maar dan gebracht zonder de minste inspiratie en met iets onbepaalds dat humor blijkt te zijn. De rockgroep (gespeeld door de echte leden van de band) is bij lange na niet The Beatles en hun regisseur geen Richard Lester. Jackson schreef het banale scenario samen met Anna Wolf en Hans von Dittmer was verantwoordelijk voor de beelden. DOLBY STEREO.

What's up, Nurse?

1977 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1977. Komedie van Derek Ford. Met o.a. Nicholas Field, Felicity Devonshire, John Le Mesurier, Graham Stark en Kate Williams.

Een flauwe voorspelbare komedie over verwisselde identiteiten en valse beschuldigingen rond een ziekenhuisdokter met een zwak voor vrouwelijk schoon (hoe is zoiets nou toch mogelijk!) en onderbroekenlol (als onze dokter weer eens in een van die onwaarschijnlijke situaties is beland, wordt hij steevast naakt in het ziekenhuis afgeleverd) en de minzame slimme dochter van de chefarts die hem uit zijn benarde posities weet te bevrijden.

Sexplorer

1975 | Erotiek, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1975. Erotiek van Derek Ford. Met o.a. Monika Ringwald, Andrew Grant, Mark Jones, Beatrice Shaw en Anna Dawson.

Een vrij originele seksfilm waarin een buitenaards wezen de vorm van een vrouw aanneemt om zich ongestoord tussen de mensen te kunnen begeven. Het wordt natuurlijk voortdurend lastig gevallen door opdringerige mannen en verzoekt aan zijn oversten meer attributen om aldus te onderzoeken wat die mannen precies willen. 'Softcore' met iets meer fantasie en middelen gemaakt dan de meeste van dit type films en zowaar op een bescheiden manier speels en onderhoudend. Ook bekend als DIARY OF A SPACE VIRGIN.

Sex Express

1975 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1975. Erotiek van Derek Ford. Met o.a. Heather Deeley, Derek Martin, Jacky Rigby, Jeffrey Morgan en Terry Walsh.

Een gevangenbewaakster doodt de tijd met erotische mijmeringen in een ietwat stroperige mengeling van soft-porno en geweld. Een redelijk competent werkje van het echtpaar Valerie (produktie) en Derek (regie/scenario) Ford. Titel in de USA: DIVERSIONS.

Jack! Keep It Up

1973 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1973. Komedie van Derek Ford en Mark Jones. Met o.a. Sue Longhurst, Maggi Burton, Paul Whitsun-Jones, Frank Thornton en Queenie Watts.

Een mislukte toneelspeler erft een bordeel in Londen en gaat als souteneur een glansrijke toekomst tegemoet. Platvloerse lol in een bedroevend zwakke sekskomedie.

Commuter Husbands

1972 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1972. Komedie van Derek Ford. Met o.a. Gabrielle Drake, Robin Bailey, Jane Cardew, Heather Chasen en Dick Hayden.

Zes verhaaltjes laten zien hoe evenzovele mannen op jacht gaan naar een vrouw en hoe raar het daarbij kan lopen. Abominabele sekskomedie, opgebouwd uit een serie broodmagere plots, waarin het komedie-element ver te zoeken is en het seks- element te kinderachtig om over te praten. Ook bekend als SEX GAMES.

Suburban Wives

1971 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1971. Erotiek van Derek Ford. Met o.a. Eva Wishaw, Maggie Wright, Peter May, Barry Linehan en Nicola Austine.

In acht deeltjes wordt getoond hoe de zogenaamde 'groene weduwen' hun dagen doorbrengen en hoe de verveling tussen negen en vijf hen aanzet tot seksavontuurtjes en soms bedenkelijk amusement. Hoewel dit werkje de pretenties van een documentaire heeft, is het niet meer dan een zeer commerciële seksfilm.

The Wife Swappers

1969 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1969. Erotiek van Derek Ford en Stanley A. Long.

Een semi-documentaire over partnerruil met enkele voor die tijd gewaagde seksscènes.

Groupie Girl

1969 | Muziek, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1969. Muziek van Derek Ford. Met o.a. Esme Johns, Billy Boyle, Richard Shaw, Neil Hallett en Charles Finch.

Groupies zijn meisjes die achter popgroepen aanhollen en soms als manusje-van-alles binnen hun gelederen worden geaccepteerd zolang zij zich op de achtergrond maar seksueel beschikbaar houden. De film gaat over een jong meisje dat deze levensstijl als de nieuwe vrijheid verwelkomt, maar tenslotte van een koude kermis thuiskomt. De film geeft een slecht beeld van de wereld van de popmuziek; het moralistische einde doet de deur dicht.

A Study in Terror

1965 | Mysterie, Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1965. Mysterie van James Hill. Met o.a. John Neville, Donald Houston, Georgia Brown, John Fraser en Anthony Quayle.

Uitmuntende Sherlock Holmes-film waarin de befaamde speurneus het opneemt tegen Jack the Ripper anno 1888. John Neville, inmiddels beroemd als de 'well manicured man' in de X-Files, zet een koelbloedige Holmes neer die met Watson (Donald Houston) aan zijn zijde het gevreesde roofdier op de hielen zit. Regisseur James Hill kon niet beschikken over het budget van de latere genregenoot From Hell (2001) maar weet dit uitstekend te compenseren met doorwrocht mysterie en gedreven acteurs. Jammer dat hij het prettig hoge tempo van de film terugschroeft om de camera gelegenheid te geven studie te maken van goedogende prostituees. Een minpuntje in deze must voor whodunit-fans.

The Black Torment

1964 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Robert Hartford-Davis. Met o.a. John Turner, Heather Sears, Ann Lynn, Peter Arne en Raymond Huntley.

Na de zelfmoord van zijn vrouw, hertrouwt een Engelse baron. Als hij met de kersverse bruid naar zijn landgoed terugkeert, merkt hij een vijandige houding van de dorpelingen. Bovendien wordt hij beschuldigd van misdaden, die tijdens zijn afwezigheid gebeurd zijn. Er vinden verder nog een aantal vreemde zaken plaats, waardoor de baron in spoken gaat geloven. Als zijn schoonvader opgehangen wordt aangetroffen, begint zijn (tweede) vrouw te twijfelen en gelooft zij dat haar man, de baron, een moordenaar is. Er blijkt een rationele verklaring te zijn en de boze genius achter al dit onheil wordt in de finale ontmaskerd. Aardige, typisch Brits, gothic griezelverhaal met een scenario van Donald en Derek Ford. De goedverzorgde fotografie is van Peter Newbrook. Gesitueerd rond 1750. Ook bekend als ESTATE OF INSANITY.