Vondie Curtis-Hall (1956): regie, cast, scenario en productie.
Er zijn 27 films en 1 serie gevonden.

Justified: City Primeval

2023 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2023. Misdaad van Dave Andron en Michael Dinner. Met o.a. Timothy Olyphant, Aunjanue Ellis, Vondie Curtis-Hall, Adelaide Clemens en Marin Ireland.

Raylan Givens verliet het platteland van Kentucky en probeert nu een balans te vinden tussen het leven als US Marshal en als parttime vader. Een toevallige ontmoeting leidt hem naar Detroit en brengt hem op ramkoers met een gewelddadige psychopaat en een vastberaden advocaat.

Blue Bayou

2021 | Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 2021. Drama van Justin Chon. Met o.a. Justin Chon, Alicia Vikander, Mark O'Brien, Linh Dan Pham en Sydney Kowalske.

Passieproject van regisseur Chon, die ook de hoofdrol speelt, het scenario schreef en de film produceerde. We volgen in Blue Bayou de als Zuid-Koreaanse baby geadopteerde dertiger Antonio LeBlanc (Chon), die de VS dreigt te worden uitgezet wanneer zijn papieren niet in orde blijken te zijn. Ook al woont hij daar al decennialang. Chons keuzes zijn niet altijd even subtiel (zie Antonio’s achternaam), en hij heeft zijn film wel heel erg volgepropt met zijlijntjes, maar desondanks blijft zijn hartenkreet hoorbaar en aangrijpend. En Vikander is – ondanks haar schoonheid en sterrenstatus – opvallend geloofwaardig als Antonio’s slovende eega Kathy.

Waist Deep

2006 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 2006. Actiefilm van Vondie Curtis-Hall. Met o.a. Tyrese Gibson, Meagan Good, Larenz Tate en The Game.

De stoere O2 (Gibson) moet oppassen: als hij nog een keer de wet overtreedt is het zijn derde keer en gaat hij zwaar voor schut. Op een dag wordt hij afgeleid door de mooie Coco (Good) als zijn auto gecarjackt wordt, met zijn zoontje erin. Hij kan het jochie terugkrijgen als hij snel een groot bedrag bij elkaar krijgt. Hoe? Door bijvoorbeeld banken te beroven, waarbij Coco hem wel wil assisteren... Niet onaardige, nogal lawaaierige gangsterfilm heeft een paar sterke en humoristische momenten.

Glitter

2001 | Drama, Muziek, Romantiek

Verenigde Staten 2001. Drama van Vondie Curtis-Hall. Met o.a. Mariah Carey, Max Beesley, Da Brat, Tia Texada en Valarie Pettiford.

Mariah Carey heeft een stembereik van vijf octaven, dat is bijzonder indrukwekkend. Maar acteren kan ze niet. In Glitter speelt Carey een gedramatiseerde versie van haar jeugd na: een arm meisje gaat zingen en na een lange en moeizame weg bereikt ze de top. Het verhaal is vaker verfilmd, maar niet eerder zo slecht. Het acteerwerk is bedroevend en het kostuumontwerp zorgde voor een Razzienominatie voor het slechtste filmkoppel: Mariah en haar decolleté. De film kreeg nog vijf andere nominaties, waarvan alleen die voor slechtste actrice werd toegekend.

Ali: An American Hero

2000 | Biografie, Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 2000. Biografie van Leon Ichaso. Met o.a. David Ramsey, Clarence Williams III, Joe Morton, Vondie Curtis-Hall en Martin Ferrero.

Naast de biopic The Greatest (1977), waaraan de bokskampioen zelf meewerkte, de Oscarwinnende docu When We Were Kings (1996), over zijn verrassende comeback in de Afrikaanse jungle, en Michael Manns groots opgezette Ali (2001), met Will Smith in de hoofdrol, heeft deze televisiefilm weinig toe te voegen aan de beeldvorming over Cassius Clay/Muhammad Ali. De belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven (de grote wedstrijden, Clays bekering tot de islam, zijn dienstweigering en mislukte huwelijken) worden nogal afstandelijk opgesomd. Wel wordt er behoorlijk geacteerd, en op zichzelf blijft het natuurlijk een boeiende geschiedenis.

Sirens

1999 | Misdaad, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1999. Misdaad van John Sacret Young en John Sacret Young. Met o.a. Dana Delaney, Keith Carradine, Justin Theroux, Brian Dennehy en Richard Blackburn.

Naast de biopic The Greatest (1977), waaraan de bokskampioen zelf meewerkte, de Oscarwinnende docu When We Were Kings (1996), over zijn verrassende comeback in de Afrikaanse jungle, en Michael Manns groots opgezette Ali (2001), met Will Smith in de hoofdrol, heeft deze televisiefilm weinig toe te voegen aan de beeldvorming over Cassius Clay/Muhammad Ali. De belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven (de grote wedstrijden, Clays bekering tot de islam, zijn dienstweigering en mislukte huwelijken) worden nogal afstandelijk opgesomd. Wel wordt er behoorlijk geacteerd, en op zichzelf blijft het natuurlijk een boeiende geschiedenis.

Midnight in the Garden of Good and Evil

1997 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Clint Eastwood. Met o.a. John Cusack, Kevin Spacey, Jack Thompson, Irma P. Hall en Jude Law.

De fantastische cast van Midnight in the Garden of Good and Evil - gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Berendt - wordt aangevoerd door John Cusack, als de New Yorkse journalist John Kelso. Hij onderzoekt in het landerig Savannah, Georgia van begin jaren '80 de handel en wandel van rijkaard Jim Williams (Spacey) nadat deze zich per Luger heeft ontdaan van huisknecht/schandknaap Billy (Law). Kelso vermaakt zich intussen prima tussen de kleurrijke dorpelingen. De spanningsboog staat gedurende de 155 minuten niet altijd even strak maar de lome regie sluit naadloos aan bij de joie de vivre van de luchtig geportretteerde zuider- en zonderlingen.

Love and Death on Long Island

1997 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1997. Komedie van Richard Kwietniowski. Met o.a. John Hurt, Jason Priestley, Fiona Loewi, Sheila Hancock en Elisabeth Quinn.

Subtiele variant op Visconti´s Death in Venice. De archaïsche Britse schrijver Giles De´Ath ziet bij toeval de film Hotpants College(!) met daarin de jonge Amerikaanse B-acteur Ronnie Bostock en raakt volslagen geobsedeerd door hem. Uiteindelijk kan De´Ath de verleiding niet weerstaan en zoekt de acteur op. De ontvankelijke Ronnie, geheel ontdaan van enige bekwaamheid tot denken en oordelen, ontgaat de bedoeling van de scribent. De vermeende homoseksualiteit van De´Ath geeft de film een extra intense ondertoon. Hurt speelt met overgave de rol van de wereldvreemde schrijver.

Gridlock'd

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Vondie Curtis-Hall. Met o.a. Tupac Shakur, Tim Roth, Thandie Newton, Charles Fleischer en Howard Hesseman.

Stretch (Roth), Spoon (Shakur) en Cookie (Newton) delen een liefde voor twee dingen: de muziek die ze samen maken en de verboden stimulerende middelen. Op een dag neemt Cookie een overdosis en ze raakt in een coma. Zo kan het niet langer; Stretch en Spoon besluiten af te kicken. Maar in Detroit word je niet zomaar toegelaten tot een afkickprogramma, eerst moeten bureaucratische hobbels worden genomen. Tupac geeft verrassend sterk tegenspel tegen Roth, die ook in vorm is, in deze soms rauw-realistische zwarte komedie. Laatste film van rap-legende Tupac voordat hij werd doodgeschoten.

Eve's Bayou

1997 | Horror, Drama

Verenigde Staten 1997. Horror van Kasi Lemmons. Met o.a. Jurnee Smollett-Bell, Meagan Good, Samuel L. Jackson, Lynn Whitfield en Debbi Morgan.

Het droomdebuut van Kasi Lemmons (1961) begint met een onheilspellende voice over: 'Het geheugen is een selectie van beelden. Sommige vaag, andere onuitwisbaar. In de zomer waarin ik mijn vader vermoordde, was ik tien jaar oud.' In terugblik zien we hoe Eve (Jurnee Smollett) begin jaren zestig opgroeit in de zompige moerassen van de Mississippidelta. Op een avond betrapt ze haar vader, de geliefde dokter Louise (Samuel L. Jackson), met een van zijn vrouwelijke patiënten. Zijn overspelige gedrag is niet alleen het einde van Eve's kinderlijke onschuld maar ook het begin van een zinderende tragedie waarbij de vrouwen in het verhaal - Eve, haar moeder (Lynn Whitfield) en haar zus - ongewild aansturen op de ondergang van de vaderfiguur. Amy Vincent bracht de locaties prachtig in beeld waardoor de troebele wateren en dreigende vegetatie fungeren als geografische determinanten van het lot. De charmante vertoning van Jackson als de charismatische plattelandsdokter is een verademing in zijn gangsteroeuvre en leverde hem een Black Film Award op in Acapulco. Ook regisseur/scenarist Kasi Lemmons werd gelauwerd met allerhande prijzen waaronder de Independent Spirit. (VM/VPRO Gids)

Don King: Only in America

1997 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1997. Biografie van John Herzfeld. Met o.a. Ving Rhames, Vondie Curtis-Hall, Jeremy Piven, Darius McCrary en Keith David.

Don King wordt gevangen gezet voor vier jaar. In die tijd probeert hij zichzelf te ontwikkelen door veel zelfstudie te doen. Als hij uit de gevangenis komt wil hij geld te verdienen in de boxwereld, maar gaat hem dat lukken?

Broken Arrow

1996 | Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van John Woo. Met o.a. John Travolta, Christian Slater, Samantha Mathis, Delroy Lindo en Bob Gunton.

Zo gemakkelijk als actiemeester John Woo met stijlvolle speciale effecten strooit, zo gemakkelijk laat hij losse eindjes in het verhaal liggen. Oké, Travolta is verveeld geraakt als Stealth-piloot in het leger, maar hoezo in godsnaam is hij een brute vriendenmoordenaar en ook nog eens suïcidaal?! De onbegrijpelijkheden in Broken Arrow denderen je tegemoet; het aantal continuïteitsfouten in Broken Arrow nadert de twintig: het is maar beter het logisch redenerende deel van de hersenen uit te schakelen en domweg te genieten van de mooie high-tech actie.

A Family Thing

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Richard Pearce. Met o.a. Grace Zabriskie, Regina Taylor, Mary Jackson, Paula Marshall en James Harrell.

Robert Duvall kan álles spelen, ook een 'nigger' als het moet. In een magistrale, korte scène bekijkt hij zichzelf in z'n achteruitkijkspiegel; hij zwijgt, zucht, en stelt vast: 'A blue-eyed nigger.' Het is een identiteit, waar hij als onverbeterlijke racist weinig gelukkig mee is. Toch zal hij er mee moeten leren leven. Zijn moeder is net overleden en vertelde hem in een brief dat hij in feite de zoon is van een zwarte vrouw. Als blijkt dat hij ook nog een halfbroer heeft, kan Duvall op zoek naar z'n roots. Ondanks het onwaarschijnlijke gegeven en de clichématige zijlijnen, de moeite waard door Duvall en 'halfbroer' James Earl Jones.

Zooman

1995 | Drama, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1995. Drama van Leon Ichaso. Met o.a. Charles S. Dutton, Cynthia Martells, Khalil Kain, Vondie Curtis-Hall en CCH Pounder.

Een tv-film die tot nadenken stemt. Het scenario is van Charles Fuller die ooit de Pulitzer Prize kreeg, naar zijn toneelstuk uit 1978, getiteld [KL]Zooman and the Sign[KLE]. Deze prangende film is tamelijk realistisch. Hij gaat over een schietgrage gek, die de frustratie en de opgekropte woede van de zwarte Porto Ricaanse gemeenschap in Brooklyn, New York, symboliseert. Er wordt rechtstreeks in de camera gepraat. Zooman (Kain) is een nare, kwaadaardige tiener, die zich schuldig maakt aan een hoop kleine vergrijpen en de straten onveilig maakt door met een geladen pistool te zwaaien. Hij raakt betrokken bij een schietpartijtje tegen een concurrerende straatbende en doodt per ongeluk met een zwerfkogel een meisje dat op de stoep zit. De van elkaar vervreemde ouders, Reuben (Gossett, Jr.) en Rachel (Martells), moeten veel doormaken als ze het verlies van hun dochtertje willen verwerken, want iedereen in de buurt houdt zijn mond, terwijl men heel goed weet wie het gedaan heeft. Reuben, zijn neef Emmett (Dutton) en hun vriend Ash (Pounder) komen speciaal uit Boston aangereisd om Rachel te troosten. Reuben en Rachel hebben nog een zoon, Victor (Harper), die nog een tiener is. Hij is vast van plan zijn zusje te wreken. In de finale krijgt de kijker de onvermijdelijke boodschap dat er nog heel wat achterlijke mensen het heft in handen hebben. Gossett, Jr. en Kain zijn uitstekend, maar ook de rest van de rolverdeling is zeer goed. Ichaso heeft met het nodige inzicht geregisseerd en houdt alle emoties binnen de perken. Fuller is erin geslaagd om een gezinstragdie, liefde en een zinloze misdaad in een pakkend verhaal te brengen, terwijl hij de angstige gemeenschap die geen verantwoording durft te nemen en de waarheid niet onder ogen wil zien, zeker niet spaart. Technisch steekt het perfect in elkaar.

Short Story Cinema: Tuesday Morning Ride

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Dianne Houston. Met o.a. Ruby Dee, Bill Cobbs, Vivian Bonnell, Erica Gimpel en Vondie Curtis-Hall.

Zoals elke week maakt de oude zwarte boer Jeff (Cobbs) zich klaar om met zijn blinde echtgenote Jennie (Dee) een ritje met de auto te maken. Ditmaal zal het er echter anders aan toegaan, want ze hebben een belangrijke afspraak en niets kan hen tegenhouden, zelfs niet wanneer Jeff onwel wordt of een autopech onderweg. Ontroerend juweeltje over het al of niet nuttig zijn in de maatschappij van oude mensen. Dee speelt haar rol grandioos, echt een oude vrouw die enkel nog leeft voor haar herinneringen. Doorleefd scenario van Houston, gebaseerd op het korte verhaal A Summer Tragedy van Arna Bontemps. De camera werd bediend door Amy Vincent. Dolby Stereo Digital THX.

Margaret's Museum

1995 | Drama

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Mort Ransen. Met o.a. Helena Bonham Carter, Kate Nelligan, Clive Russell, Craig Olejnik en Andrea Morris.

Canada rond 1935. De vader van Margaret MacNeil (Bonham-Carter) is in de steenkolenmijn omgekomen en haar opa heeft een z.g. stoflong. De avond dat ze Neil Currie ontmoet, verandert haar saaie leventje. Ze is bang voor de onzekere toekomst om zich in te laten met een mijnwerker. Neil belooft haar plechtig niet meer in de mijnen te werken en ze geeft haar ja-woord. Na een tijdje raakt hij zijn baan kwijt als bordenwasser in een Chinees restaurant. Zonder haar medeweten gaat hij terug naar de mijn.

Heaven's Prisoners

1995 | Thriller, Misdaad, Actiefilm, Film noir

Verenigde Staten 1995. Thriller van Phil Joanou en Philip Joanou. Met o.a. Alec Baldwin, Anne Shedeen, Mary Stuart Masterson, Kelly Lynch en Teri Hatcher.

Als ze gaan diepzeeduiken, zien ex-politieman Dave Robicheaux (Baldwin) uit New Orleans en zijn vrouw Annie hoe de motor van een klein passagiersvliegtuig explodeert, waarop het toestel in het water stort. Dave redt een klein Salvadoriaans meisje dat ze mee naar huis nemen. Het kind spreekt Spaans en Dave neemt zich voor niets tegen de autoriteiten te zeggen omdat hij bang is dat het om een illegale immigrante gaat.

Delta of Venus

1995 | Erotiek, Drama

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Zalman King. Met o.a. Audie England, Costas Mandylor, Raven Snow, Eric Da Silva en Emma Louise Moore.

Belachelijke, pretentieuze pseudo erotiek in de verpakking van softporno naar de in 1977 verschenen verhalenbundel van Anaïs Nin. Amerikaanse Elena Martin ontmoet in Parijs in 1940 Lawrence Walters, die erotische verhalen schrijft. Ze raakt gefascineerd en raakt algauw in extase geraakt. De film wemelt van homo- erotische clichés in het pluche Parijse wereldje met accordeonisten, opiumschuivende prostitués, travestieten en voyeurs.

Sugar Hill

1994 | Misdaad, Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Misdaad van Leon Ichaso. Met o.a. Wesley Snipes, Michael Wright, Theresa Randle, Clarence Williams III en Abe Vigoda.

Een leuterend mengsel van MEAN STREETS en de GODFATHER-films, maar dan door en voor zwarten, met Snipes als een drugsdealer in Sugar Hill, een verpauperde buurt in Harlem, die pogingen onderneemt om uit het milieu te stappen. Dat is uiteraard niet gemakkelijk als je in de klauwen van de maffia zit, net als je hysterische, gewelddadige broer Wright. Randle is een lieve would-be actrice, die ook uit Harlem weg wil. Maar met Snipes als vriendje moet dat wel leiden tot de voorspelbaar bloederige maar ongeloofwaardige afloop. Snipes slingert heen en weer tussen twee gelaatsuitdrukkingen: dreigend starend en schuldbewust starend. Het scenario is van Barry Michael Cooper en de zwaarmoedige jazzmuziek van Terence Blanchard. Voorzien van Dolby.

Drop Squad

1994 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Komedie van David Johnson en David C. Johnson. Met o.a. Nicole Powell, Ving Rhames, Curtis Hall, Leonard Thomas en Michael Ralph.

Bruford Jamison jr (LaSalle) haalt zijn neef binnen bij het reclamebureau, waar hij werkt. Het wordt een regelrechte ramp. Onleuke, onvolwassen sit-com opgeblazen tot een film van speelfilmlengte, die niet eens geschikt is voor de onderste schappen van de videotheek.

Dead Man's Revenge

1994 | Western

Verenigde Staten 1994. Western van Alan J. Levi. Met o.a. Bruce Dern, Michael Ironside, Keith Coulouris, Tobin Bell en Randy Travis.

Scenarioschrijvers Jim Byrnes en David Chisholm samen met regisseur Levi geven de kijkers een lawaaierige, grappige, makkelijk verteerbare western. Dern levert een goede prestatie in de rol van de slechte Payton McKay, die moet zorgen dat de aanleg van de spoorweg doorgang vindt. Hij bedriegt mensen, doet opzettelijk valse beschuldigingen en bedreigt ze, zodat ze afstand doen van hun bezit en het spoor verder aangelegd kan worden. In het begin beschuldigt McKay de landeigenaar Luck Hatcher (Ironside) valselijk van het stelen van paarden, doodt zijn vrouw en schiet de twaalf-jarige zoon van de man in zijn rug. Hij laat hem achter in de veronderstelling dat hij dood is. Het verhaal maakt meteen een sprong van twaalf jaar vooruit. Hatcher is inmiddels uit de gevangenis en wil wraak. Zijn zoon gebruikt de naam Bodeen als alias. Hij zoekt zijn vader en wil hem rehabiliteren door de daden van McKay aan de kaak te stellen. Ze worden geholpen door sympathieke `good guys` als een Chinees (Ping Wu), een zwarte premiejager (Bell), een aantrekkelijke bankier (Ashbroook), een prostitu[KA1]ee (Walters) en country zanger Randy Travis als Bodeen's overste. Ironside en Bodeen schitteren in de hoofdrol met steun van eersteklas bijrollen. Het camerawerk van John Beymer heeft genoeg originaliteit en de muziek van David Schwartz overheerst de film niet. Gedraaid in Panavision.

There Was a Little Boy

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Mimi Leder. Met o.a. Cybill Shepherd, John Heard, Scott Bairstow, Elaine Kagan en Terri Ivens.

Julie Warner (Shepherd), lerares Engels van een middelbare school, is zwanger; zij en haar man Greg (Heard) zijn verrukt, maar hun geluk wordt toch een beetje overschaduwd door de herinnering aan de kidnapping van hun baby vijftien jaar ervoor. De zaak bleef onopgelost en het kind werd nooit teruggevonden. Op school trekt zij zich het lot aan van Jese (Bairstow), die uit een onbemiddeld sociaal milieu komt en een ziekelijke moeder heeft. Er ontstaat een speciale band tussen haar en de opgeschoten leerling; totdat blijkt dat... Pure soapfanaten zullen zich lekker nestelen op de bank met bonbons en zakdoeken (voor de finale); ze worden niet gehinderd door het nimmer uit de plooi vallende spel van Shepherd. Heard en vooral Bairstow geven hem goed van katoen. Naar het boek van Claire R. Jacobs, tot scenario bewerkt door Wesley Bishop. De fotografie is van niemand minder dan Kees van Oostrum.

Fallen Angels: Dead-End For Delia

1993 | Film noir

Verenigde Staten 1993. Film noir van Phil Joanou. Met o.a. Gary Oldman, Meg Tilly, Gabrielle Anwar, Patrick Masset en Vondie Curtis-Hall.

De vrouw van politieman Oldman wordt dood op straat gevonden. Ze had hem vier maanden ervoor verlaten, maar hij houdt nog steeds van haar. Wie kan haar vermoord hebben? Vijanden had ze niet, want ze was bij iedereen geliefd. Oldman gaat op onderzoek uit en alles eindigt in een bijzonder verrassende ontknoping. Sfeervolle film noir, helemaal in de stijl van de juweeltjes uit de jaren 1930 en 1940. Oldman zet een prachtige rol neer. Scott Frank schreef het knap gestructureerde scenario naar een verhaal van William Campbell Gault. Dertig minuten pure nostalgie in typische bruin-rode tinten gekleurd door cameraman Declan Quinn. Een waar pareltje.

The Mambo Kings

1992 | Muziek, Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1992. Muziek van Arne Glimcher. Met o.a. Armand Assante, Antonio Banderas, Cathy Moriarty, Maruschka Detmers en Celia Cruz.

Aanstekelijk regie-debuut van Glimcher, in de vorm van een ambitieuze, ouderwets aandoende muzikale Hollywoodfilm over twee Cubaanse broers: Assante is zanger-rokkenjager en Banderas is introvert trompetspeler, die wortel schieten met hun mambo in New York in 1952. Zij worden 'ontdekt' en gaan een dubbel leven leiden: overdag werken zij als slager, 's nachts treden zij op in een danspaleis.

Passion Fish

1992 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1992. Drama van John Sayles. Met o.a. Mary McDonnell, Alfre Woodard, David Strathairn, Vondie Curtis-Hall en Nora Dunn.

Gevierde tv-ster van soap-series McDonnell raakt bij een verkeersongeval verlamd. Zij moet zich noodgedwongen terugtrekken op het eenzame familielandgoed in Louisiana waar zij de ene verpleegster na de andere de wanhoop nabij brengt. Daarbij dreigt zij aan de drank verslaafd te raken. Dan komt een norse, weinig spraakzame zwarte verpleegster, Woodard in beeld die respect afdwingt, haar vertrouwen wint, een hechte band schept en haar van de ondergang redt. Uitstekend van sfeer o.a door de aardige cajun-muziek, sterke karaktertekeningen en vertolkingen: een intimistische ode aan de vriendschap en de kunst van het levensgenieten. Regisseur Sayles schreef zelf het scenario en stond ook in voor de montage. Roger Deakins verzorgde de fotografie.

Murder Without Motive: The Edmund Perry Story

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Kevin Hooks. Met o.a. Curtis McClarin, Anna Maria Horsford, Taurean Blacque, Carla Gugino en Christopher Barnes.

Edmund Perry (McClarin) is een zwarte jongen uit de achterbuurten van Harlem, een toch al niet zo welgestelde wijk van New York. Hij kan goed leren en mag met hulp van buitenaf naar een goede school, de Phillips Exeter Academy, die v.n.l. door blanken uit betere kringen wordt bezocht.

Heat Wave

1990 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Drama van Kevin Hooks. Met o.a. Cicely Tyson, Blair Underwood, James Earl Jones, Sally Kirkland en Margaret Avery.

Tijdens de rassenrellen in de hete zomer van 1965 in het Watts-district van L.A. is Underwood als de enige zwarte verslaggever van de [KL]Los Angeles Times[KLE] in staat de gebeurtenissen van `binnenuit` te verslaan. Michael Lazarou zorgde voor een prima scenario, de regie is dynamisch en de vertolking van Underwood als de journalist Robert Richardson (die voor zijn verslaggeving de Pulitzerprijs kreeg) uitstekend. Deze tv-film werd in Europa op video uitgebracht met een speelduur van 92m.

Escapes

1985 |

1985. David Steensland. Met o.a. Jeff Boudov, Ken Thorley, Todd Fulton, Vondie Curtis-Hall en John Mitchum.

Tijdens de rassenrellen in de hete zomer van 1965 in het Watts-district van L.A. is Underwood als de enige zwarte verslaggever van de [KL]Los Angeles Times[KLE] in staat de gebeurtenissen van `binnenuit` te verslaan. Michael Lazarou zorgde voor een prima scenario, de regie is dynamisch en de vertolking van Underwood als de journalist Robert Richardson (die voor zijn verslaggeving de Pulitzerprijs kreeg) uitstekend. Deze tv-film werd in Europa op video uitgebracht met een speelduur van 92m.